טום אביב פותח מתחם קולינרי במיאמי

זוכה מאסטר שף לא מפסיק להפתיע • לאחר ההצלחות של פאט קאו וקוקו במבינו, אביב מתרחב עם מיזם קולינרי חדש מעבר לים

טום אביב, צילום: רונן אקרמן

עם שתי מסעדות מצליחות בתל אביב, הקוקו במבינו האיטלקייה מלאת האווירה ומסעדת ההמבורגרים פאט קאו ששמה הולך לפניה, זוכה מאסטר שף, טום אביב, לא עוצר לרגע וממשיך להתפתח.

כמו שפים ישראלים טובים לפניו, טום אביב החליט לנסות את מזלו מעבר לים וכעת הוא פותח בימים הקרובים מתחם קולינרי במיאמי. אביב אמר ל'ישראל היום': "מדובר ברוף טופ בר-בר קולינרי איטלקי. התמהיל במתחם החדש יהיה מורכב מ-60 אחוזים של אוכל, הכוללים מסעדה וקונספטים קולינריים, ו-40 אחוזים של חנויות קטנות, בוטיקים של בגדים ובריאות".

אביב משמש כיועץ קולינרי בחברת הנדל"ן והיזמות BVM  DEVELOPMENT המקימה מתחמי "מיקרו-ריטייל" בפלורידה. הפרויקט הראשון הוא "Upper Buena Vista", מתחם מסחרי חדשני בקונספט ייחודי במיאמי, בו אביב שותף. 

במסגרת תפקידו, מנהל טום את התחום הקולינרי של החברה, מחבר שחקנים מעניינים בתחום המזון והמשקאות ואחראי על התמהיל והביצוע. כך למשל הביא בעבר בפעם הראשונה למיאמי את "אמזוניקה"- קינוח קרח ופירות קולומביאני, שבעקבות הצלחתו במתחם הולך להפוך לרשת. 

המתחם החדש של אביב // צילום: יח"צ

לדברי אביב, "הקהל האמריקני והשוק בתרבות זו חושב בגדול, החל משטחים גדולים ועד לעסקים גדולים. הכמיהה לגדול שמה את היצירתיות בצד ואנחנו יכולים לשנות זאת". 

בתשובה לשאלה האם יש לו משהו מיוחד לחדש לאמריקנים אומר אביב: "יש לנו המון מה לחדש. אנחנו הישראלים נמצאים שנים קדימה בכל הקשור באוכל". 

הפרויקט מעורר התעניינות רבה במיאמי בקרב קונים ומבקרים, אבל לא פחות מכך, בקרב אנשי עסקים, אנשי נדל"ן ומדיה, מאחר שהמודל העסקי מנוגד לתפיסה הכל כך אמריקנית, בה "גדול זה נכון". כשהקבוצה עצמה מחדירה מוטו חדש: "הקטן זה הגדול החדש".

על אף שהמתחם החדש זקוק לתחזוק קרוב, טום ממשיך לחיות בישראל, לטפח את הקוקו במבינו והפאט קאו. הוא מספר שהוא גם עובד על פרוייקטים נוספים בישראל שנשמע עליהם בהמשך השנה, בינתיים הוא מתכנן להיות על הקו בין ישראל לפלורידה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר