הנכים שיבשו את תנועת הרכבות

ארגון "הנכים הופכים לפנתרים" חסם את המסילה בשרון, ליד קיבוץ יקום • המחאה פונתה לאחר כשעתיים וחצי • תנועת הרכבות עדיין לא שבה לסדרה לגמרי • אייל כהן, מוביל הקבוצה: "נמשיך לשבש את החיים במדינה"

מובילי חסימת המסילה.

הסתיימו השיבושים כבדים בתנועת הרכבות לצפון, שפרצו היום (שלישי) בעקבות מחאה של קבוצת נכים. קבוצת "הנכים הופכים לפנתרים" תעלה על מסילת הברזל במפגש 30 שליד יקום לזמן בלתי מוגבל מבחינתם, בדרישה להעלאה נוספת בקצבת הנכים. לפי המשטרה, מדובר בעשרה נכים שחוסמים את מסילת הרכבת. "הנכים הופכים לפנתרים" הוא הארגון היחיד מתוך ארגוני המחאה שמתנגד להסכם עם האוצר.

 

 

פינוי המסילה הסתיים לאחר כשעתיים וחצי. ברכבת ישראל האשימו את המשטרה: "קרוב לשלוש שעות לקח למשטרת ישראל לפנות  את חסימת המסילה בשפיים, דבר שגרם לביטול רכבות, איחורים מצטברים בכלל הרשת ועשרות אלפי נוסעים שהתעכבו.

 

תנועת הרכבות חודשה בדקות האחרונות, אך ברכבת ישראל הדגישו "כי יעבור זמן רב עד חזרת שירות הרכבות לסדרו, וזאת עקב השיבושים הכבדים שנרשמו בתנועת הרכבות בכל הארץ, כל זאת במהלך שעות העומס". 

 

מרכבת ישראל נמסר כי "פינוי המפגינים על ידי המשטרה לקח זמן רב מידי, והדגישו כי מסילות הברזל הינן תשתית קריטית, המשרתת מעל לרבע מיליון נוסעים מידי יום, ועליה להישאר מחוץ לתחום".

 

 

מרכבת ישראל נמסר קודם לכן: "בשל הפגנת ארגוני הנכים המתקיימת במפגש כביש מסילה בשפיים, הופסקה תנועת הרכבות במקטע שפיים בית יהושוע, וחלים שיבושים בתנועת הרכבות. לפי שעה, רכבות המגיעות מצפון יסתיימו בנתניה, ורכבות המגיעות מדרום יסתיימו בהרצליה. צוותי רכבת ישראל ומשטרה בדרכם למקום". הכביש הפנימי העובר במסילה ממערב למזרח, מאזור געש לכיוון כלא הדרים, נסגר לתנועת כלי רכב.

 

הנכים חוסמים את המסילה // צילום: רכבת ישראל

 

אייל כהן, מוביל הקבוצה, מסר: "נמשיך לשבש את החיים במדינה, עד אשר יבינו כי הנכים לא שקופים וכל ההצהרות השקריות מטעם כחלון וחבריו כי הנכים חתמו על הסכמים או קיבלו את מה שצריך הצהרות שקריות אלו יגרמו רק להחרפת המחאה. אנו שבים וקוראים למקבלי ההחלטות לשבת לשולחן הדיונים על מנת להגיע להסדר ראוי בנושא הקצבאות". 

 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר