הצבא צועד על קיבתו, ולכן חשוב שהמזון יהיה איכותי ובריא: כבר למעלה משנה פועלת בצה"ל התזונאית הצבאית הראשית של מערך המזון, סיגל פארן, בתחום חדש יחסית בצה"ל, שנועד לדאוג לאיכות של תזונת החיילים ולבריאותם.
מדובר במערך חדש הפועל בשיתוף חיל הרפואה והרבנות הצבאית, במטרה לשפר את המזון ביחידות צה"ל בדגש על יחידות הקצה הלוחמות ובסיסי ההדרכה וההכשרה של הלוחמים. "החלטנו להתחיל את ההתמקדות בכך שבחוד, אצל הלוחמים וחיילי ההכשרות הקרביים, תהיה תזונה לא רק משביעה, אלא גם מזינה", מסבירה פארן.
במסגרת זאת, עובר צה"ל מהפכה שעיקרה העלאת המודעות בקרב החיילים והקצינים - מקציני השטח ועד מפקדי הבסיסים. פארן: "אנו עורכים סדנאות לנגדי המטבח ולקציני המזון כדי שהם יהיו מודעים לערכים התזונתיים של המנות. כך תהיה להם אפשרות לבחור בכל מנה את הערך המוסף ללוחמים".
"זה לא נגמר באנשי המטבח: כיום, הקצין בשטח יודע מה נדרש לכל חייל ואיך לתכנן ארוחות. אנחנו רוצים שהלוחמים יאכלו טוב ובריא. הדגש הוא לא על קלוריות וגזרה אלא על ארוחה מאוזנת ובריאה".
כעת, עם השיבה מהחגים לשגרה, נערך לכך תחום התזונה בצה"ל, ולשם כך הוא מתכנן מערך הדרכה שונה - עם מאמץ לא לאכול יותר מדי. את הנקודות החליט צה"ל לפרסם גם לכלל הציבור, "כי ההדרכה שלנו היא לכלל המערכת הצבאית והאזרחית", אומרת פארן.
העצות לחזרה לשגרה של סיגל פארן:
1. לאכול באופן מודע: בהתאם להרגלי האכילה, וכך לתכנן את סדר האכילה - בין שמדובר באדם שירעב ללא ארוחת בוקר, או באחד שחייב לאכול בצהריים בין פגישות, ואז ינשנש ללא הפסקה.
2. שתי ארוחות בריאות ומאוזנות ביום. עדיף לאכול מנה מרכזית מעוטת שומן, כמו דגים או בשר עוף ללא עור.
3. לאכול ארוחה ים־תיכונית, ירקות ופירות, סלט, חומוס, טחינה וקטניות, לצד המנה המרכזית. עדיפים גם כארוחת ביניים ולא חטיפים.
4. לוותר על מיצים - כל מיץ הוא רע, אפילו מיץ מפירות טבעיים. עדיף מים עם עלי נענע.
5. לצרוך בקביעות דגים, לפחות פעמיים בשבוע.
את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו