סיבוב פרסה: קורבין יקבל את הגדרת האנטישמיות במלואה

יו"ר מפלגת הלייבור סירב עד כה לאמץ למפלגה חלק מהסעיפים בהגדרה הבינלאומית של אנטישמיות, בהם סעיף הגורס כי הטענה שמדינת ישראל גזענית היא אנטישמיות • הסיבות למהפך: לחץ מבית, מראש הממשלה לשעבר גורדון בראון; והביקורת הציבורית

"חייב להשתנות". ג'רמי קורבין // צילום: רויטרס ,
"חייב להשתנות". ג'רמי קורבין // צילום: רויטרס

מנהיג מפלגת הלייבור הבריטית, ג'רמי קורבין, עומד לבצע פניית פרסה ולהכיר בהגדרה הבינלאומית על אנטישמיות במלואה, על 11 סעיפיה; זאת, לאחר שהצהיר כי המפלגה לא תקבל ארבע מהסעיפים בהגדרה, ביניהם סעיף המדבר על כך שכינוי מדינת ישראל כמפעל גזעני היא אנטישמיות. לפי דיווח של "סקיי ניוז", קורבין צפוי להודיע על כך בכינוס המפלגה ב-4 בספטמבר. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:19
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:19
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    צילום: Retures

    קורבין הסכים לאימוץ ההגדרה המלאה של אנטישמיות לאחר שראש הממשלה לשעבר ממפלגת הלייבור, גורדון בראון, אמר בראיון כי "קורבין חייב להשתנות", וכי תופעת האנטישמיות במפלגה היא "פצע כואב שצריך לטפל בו מיד ולראות שינוי תוך מספר שבועות". בימים אלה קורבין מנסה להיאבק בהאשמות כי האנטישמיות הפכה למאפיין בולט במפלגתו.  

    ההגדרה, שנוסחה על ידי הברית הבינלאומית לזיכרון השואה (IHRA), כוללת 11 דוגמאות לאנטישמיות, ארבע מהן נדחו על ידי קורבין. אחד מארבעת הסעיפים אותם סירב קורבין לאמץ היא כי אנטישמיות היא "הטענה כי קיומה של מדינת ישראל הוא מפעל גזעני". כעת אומרים בהנהגת הלייבור כי המפלגה מוכנה לאמץ את ההגדרה המלאה של האנטישמיות, "בתנאי שהמפלגה תוכל למצוא דרך לכלול הגנות שיאפשרו ביקורת לגיטימית על ישראל".

    במקביל להוכחה המתועדת על ידי ה"דיילי מייל", שלפיה השתתף קורבין בטקס לזכר המחבלים שאחראים לרצח הספורטאים הישראלים באולימפיאדת מינכן, סרטון שפורסם בטוויטר על ידי משתמש בשם "The Golem", מתעד את קורבין כשהוא משווה, לכאורה, בין מדינת ישראל לבין הנאצים. הסרטון צולם ב-2013.

    בסרטון, שככל הנראה צולם באירוע של "מרכז השיבה הפלשתיני" (PRC), נראה קורבין אומר כי "הפלשתינים בגדה המערבית חיים תחת כיבוש מאותו הסוג שמוכר על ידי אנשים רבים באירופה שסבלו מהכיבוש במלחמת העולם השנייה... מחסומים אינסופיים, מאסר, והתנהגות לא רציונאלית של הצבא והמשטרה".

     

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר