האם הכנסת מכשירים אלקטרוניים לכיתות מסייעת ללימוד או פוגעת בו? משורת מחקרים שנערכו ב-MIT וכן באוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רזי, מלמדים בצורה חד משמעית כי טאבלטים, לפטופים וסמארטפונים פוגעים היכולת של התלמידים להגיע לציונים גבוהים.
מכון המחקר הטכנולוגי MIT ערך מחקר בנושא על הצוערים של המכללה הצבאית ווסט פוינט. הלומדים חולקו לשלוש קבוצות, אחת שבה אסור היה כל ציוד אלקטרוני, אחת שבה היה מותר כל ציוד שהוא ואחד שבה הותרו רק סמארטפונים, התברר כי היה שינוי דרמטי בין הקבוצות לטובת הכיתה שבה לא היו אמצעים אלקטרוניים.
החוקרים ציינו כי להערכתם הסיבה לשונות, שנמצאה אפילו בסביבה הרצינית והסופר תחרותיות של וסט פוינט, נובעת מאיכות ההוראה שנפגמת על ידי האמצעים שמצויים בכיתה, ושיתכן שהעזרים גם פוגעים בריכוז של הלומדים. ניסוי נוסף שערך המכון על 716 סטודנטים במוסד, הראה את אותן תוצאות. גם המחקר באוניברסיטת ראטגרס שנערך על 118 סטודנטים לפסיכולוגיה קוגניטיבית הראה תוצאה דומה.
כאן הסטודנטים הורשו להכניס את המכשירים בחצי שנת לימודים, ובחצי אחר נאסר עליהם. בחלק מהשנה שלא הוכנסו המכשירים לכיתה ממוצע הציונים עלה בחמישה אחוזים. לשורת המחקרים והתוצאות האלו, יש יתרון ברור כי הם נערכו בתנאי שדה ולא במעבדה, והם מראים כי יש השפעה שלילית ארוכת טווח על למידה כאשר הסמארטפון או הטאבלט מתחרים על הריכוז של התלמידים.
מקור: Guardian
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו