בשל האירועים החמורים ביחידת העילית מגלן, שגרמו לפציעתם של שני חיילים מהיחידה - אחד מהם קשה - הוחלט בצה"ל לעצור את כל האימונים ביחידה ולבצע תחקיר מקיף על האירועים.
צילום: דובר צה"ל
כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", חייל אחד נפצע קשה לאחר שקפץ מהאמר על שיח סירה קוצנית במסגרת "מסורת" הנהוגה ביחידה. חייל נוסף נפצע באורח בינוני באימון קרב מגע.
מדובר צה"ל נמסר כי "בעקבות האירועים יקיים מפקד האוגדה תחקיר בראשותו. מפקד פיקוד המרכז, אלוף נדב פדן, מינה צוות תחקור בראשות תת-אלוף איתי וירוב, שיבחן פיקודית את ההתנהלות הנורמטיבית ביחידה. צוות נוסף שימנה מפקד זרוע היבשה, אלוף קובי ברק, יתחקר את האירוע בו נפצע לוחם במהלך אימון קרב מגע. "במקביל", ציינו בצה"ל, "הוחלט על עצירת חלק מהאימונים ביחידה ובוצעו תדריכי בטיחות. האירועים יתוחקרו באופן מעמיק והלקחים יופקו".
במקרה אחד, קפצו לוחמים מרכב האמר לתוך שיח סירה קוצנית, ואחד מהם נפצע פציעה קשה ושבר חולייה בצווארו. בהמשך, התברר שמדובר ב"מסורת" ביחידה, ואין זו הפעם הראשונה שבה מתבצעת קפיצה שכזו.
המקרה אירע במהלך שבוע הסוואה, כאשר לוחמים באחד מהצוותים החליטו לקפוץ מגג של כלי רכב מסוג האמר לתוך שיח סירה קוצנית. אחד הלוחמים נפל בצורה לא טובה, ונשברה לו עצם בעמוד השדרה הצווארי. החייל נותח בטיפול נמרץ. בהמשך התברר שהקפיצה לסירה הקוצנית היא מסורת במסלול ביחידה, ואין זו הפעם הראשונה שלוחמים מבצעים קפיצה שכזו.
לא הייתה זו התקלה היחידה בתקופה האחרונה במגלן. ל"ישראל היום" נודע כי לפני כשבועיים אירעה תקלת בטיחות נוספת: במהלך אימון קרב מגע ביחידה נפצע לוחם, לאחר שחברו בעט בצלעותיו. כתוצאה מהבעיטה, נגרם לאותו חייל קרע בטחול. ההתנהלות של הלוחמים והמפקדים גם לאחר הפציעה הייתה בעייתית, שכן לקח לא מעט זמן עד שהחייל פונה לבית החולים להמשך קבלת טיפול רפואי.
בניגוד לנוהל המקובל, צה"ל לא עדכן את הציבור בפציעתם של שני החיילים, וייתכן שהיחידה ניסתה להסתיר זאת. גורמים המעורים בפרטים אמרו ל"ישראל היום": "מדובר ב"טמטום, אלה תקלות דביליות".
במאי 2017 נפצע חייל מהיחידה באורח בינוני-קשה בתאונת צניחה בצפון, סמוך לשדה התעופה במחניים. התאונה התרחשה במהלך אימון צניחה של מגלן, והחייל פונה באמצעות מסוק לבית החולים רמב"ם בחיפה כשהוא מורדם ומונשם. בצה"ל העריכו בזמנו כי מדובר בטעות אנוש. כשבוע לפני כן במהלך אימון צניחה לים של יחידת מגלן, אחד מהחיילים שצנחו לא קשר היטב את מקלע הנגב שלו, וכלי הנשק נפל למעמקי הים.
בנובמבר האחרון פרסמנו לראשונה כי מפקד יחידת מגלן הדיח קצין בדרגת סג"ם לאחר שאישר לחייליו להדליק אש בצום יום הכיפורים, ולבשל בסיר פויקה. כמה חודשים קודם לכן, פרסמנו שמפקד היחידה הדיח לוחם, לאחר שבמהלך ניסיון פיגוע במבוא דותן הוא נמלט ממחבלת פלשתינית בת 16 שהייתה חמושה במברג בלבד.
מאז הקמתה של חטיבת הקומנדו בסוף 2015 כפופה יחידת מגלן לחטיבת הקומנדו, יחד עם דובדבן, אגוז ויחידת רימון שנסגרה. לאחרונה הוחלט כי אלוף משנה קובי הלר ישמש כמפקד חטיבת הקומנדו, ויחליף את אלוף משנה אבי בלוט, שמונה למזכירו הצבאי של ראש הממשלה. זאת למרות שלאל"ם בלוט נגנבו מסמכים מרכבו.
מדובר צה"ל טרם נמסרה תגובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו