לאחר הלינץ': ווטסאפ תגביל העברת הודעות בהודו

בשנה האחרונה אירעו מספר מקרי לינץ' בהודו • אנשים תמימים הוכו עד מוות לאחר שבהודעת שרשרת בווטסאפ נטען שהם פדופילים • ההודים מעבירים בווטסאפ יותר הודעות וקבצי מדיה מכל מדינה אחרת

הפגנות בהודו נגד ווטסאפ לאחר הלינץ' // צילום: AFP ,
הפגנות בהודו נגד ווטסאפ לאחר הלינץ' // צילום: AFP

וואטסאפ משיקה גרסת ניסוי לפונקציה שתגביל הודעות המוניות בתוכנת המסרים, למשתמשים בהודו - כך דיווחה אפליקציית המסרים אתמול (חמישי). זאת, לאחר סדרה של תקריות אלימות שחלקן הגיעו עד כדי לינץ', כתוצאה מהודעות ווטסאפ, שרובן החשידו אנשים על לא עוול בכפם.

 

התקרית האחרונה אירעה לפני כשבוע: טכנאי מחשבים בן 32 נרצח במכות על ידי המון זועם, שפצע קשה גם את שלושת חבריו. הסיבה: הם חילקו מספר טבליות שוקולד שנשארו להם, לילדים ליד בית ספר. המחווה התמימה גרמה לתושבי האזור לחשוב שה"זרים" מנסים לפתות את ילדיהם לצורך ניצול מיני. המהומה שהתפתחה גרמה לארבעה לברוח מהמקום, אבל תמונות שלהם שצולמו בסמארטפון והופצו במהירות בווטסאפ לכל תושבי האזור.

 

אזרחים זועמים החליטו לחסום גשר עם עץ גדול, ולבדוק את כל הנוסעים באזור. הטכנאי אחמד עזאם שנהג ברכב בו נסעו הארבעה הבחין במחסום המאולתר וניסה לסובב את הרכב במהירות – אך לא הצליח והרכב התדרדר לתעלה בצד הדרך. המון גדול הסתער על הרכב ושלף את הארבעה מתוכו תוך שהוא מפליא בהם את מכותיו. אחמד נהרג מהמכות, שלושת חבריו נפצעו באורח קשה מאוד עד שחולצו בידי המשטרה המקומית.

 

התקרית, כמו גם תקריות דומות שקדמו לה, גרמה ללחץ כבד של הממשל בהודו על חברת המסרים המידיים למנוע את העברת ה"פייק ניוז" דרך תוכנת המסרים. בווטסאפ החדש יוסר הלחצן "העבר" ליד הודעות עם מדיה, ויוטלו הגבלות נוספות.

 

הודו היא השוק הגדול בעולם של ווטסאפ, עם כ-200 מיליון הודים שמעבירים מדי יום יותר מסרים, תמונות וקטעי וידאו מכל מדינה אחרת בעולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר