נועם הס (באמצע) ברגע ההכרזה. מימין אריק לורנז משמאל ואסיליס קיארטיטיס // צילום: שלומי זירה

הוכרז הברמן הטוב ביותר בישראל

תחרות ה"וורלד קלאס" הוגדרה כ"אוסקר של עולמות הבר". איפה עובד הברמן שייצג את ישראל בתחרות העולמית היוקרתית?

קווים לדמותו של הברמן כפי שטעיתם לחשוב עד היום: סטודנט שלומד כלכלה, סטודנטית למשפטים או מדעי החברה, יוצאי ויוצאות צבא וחבר'ה לפני גיוס. אנשים שכדי לממן את העיסוק של הבוקר, הם בחרו לעבוד בחיי הלילה. ובכן, תחשבו שוב.

צילום: רן שאולי ושלומי זירה

בשנים האחרונות משתנה המגמה בישראל, וברמן או "מארח", הופך למקצוע מכובד לכל דבר, כזה שאפשר לעבוד בו כל החיים, כמו ברמנים בעלי שם בעולם. בסיום גמר תחרות "וורלד קלאס ישראל", שלב אחד לפני התחרות העולמית שידועה כ"טקס האוסקר של עולמות הבר", הוכרז שמו של הברמן הטוב ביותר בישראל: נועם הס. ואם תרצו לטעום מהקוקטילים שלו, תצטרכו לפקוד את בר ה"בלבוי" בתל אביב.

IBBLS, יבואנית והמשווקת הרשמית של מותגי תאגיד האלכוהול הגדול בעולם Diageo, קיימה את גמר התחרות לראשונה באילת. "וורלד קלאס" הוא למעשה פרויקט פסגה בינלאומי בעולם האלכוהול, שמהווה שיא של איכות בעולמות הבר והערבוב. הפרויקט הושק לפני כ-9 שנים בלונדון, ומאז הפך למסגרת מובילה, אליה מצטרפים מדי שנה מיטב הברמנים מהברים המובילים ביותר בעולם.

נועם הס (באמצע) ברגע ההכרזה. מימין אריק לורנז משמאל ואסיליס קיארטיטיס // צילום: שלומי זירה

לאחר סיום תהליך מיון וסינון קפדני של למעלה מ-100 ברמנים מכל רחבי הארץ שהגישו השנה את מועמדותם לפרויקט היוקרתי והתחרו במספר אתגרים בשלבי רבע וחצי גמר, נבחרו חמישה פיינליסטים להתמודד על תואר הברמן הטוב בישראל לשנת 2018, כשהמנצח ייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית Global Finals, שתתקיים השנה בברלין מול למעלה מ-54 ברמנים מרחבי העולם.

המתמודדים עמית וינטר מבר מוטל בתל אביב, גורמי ספיאשווילי מזלאמה אכבר בר בבאר שבע, נועם הס, בר בלבוי, תל אביב. סרגיי אוניפריינקו, בר אימפריאל רד כרמים בירושלים ונועם שרת, ברמנית ויועצת אלכוהול, התכוננו לרגע זה במשך חודשים ארוכים. המתמודדים הציגו תוך שהם מדברים באנגלית שוטפת עם השופטים, בעלי שם בסצינת הברמנים העולמית שטסו במיוחד לישראל מסלובקיה ויוון. "חודשים של אימון עם מורה פרטית לאנגלית", הודה אחד מהמתמודדים ל'ישראל היום'.

נועם הס באתגר Signature challenge // צילום: שלומי זירה 

בגמר התמודדו הפיינליסטים במספר מקצים בברים בעלי שם באילת, הראשון: בר "ג'אספר ג'ונס" במלון ישרוטל אגמים, בר באווירה ניו-יורקית. והשני, ה"מנקיס בר" ברויאל ביץ. באתגר הראשון כל מתמודד הציג סוגיה אקולוגית, השני, טעימה עיוורת של מותגי וויסקי סינגל מאלט שונים מרחבי סקוטלנד. השלישי, הכנה מהירה של 10 קוקטילים ב-10 דקות והאחרון והמעניין ביותר הוא אתגר החתימה האישית. כמו המשימה האהובה על השפים במאסטר שף, "להציג את עצמך בצלחת" רק שהברמנים התבקשו לעשות זאת בקוקטיל.

הראשון, גורמי ספיאשווילי, עשה שואו שלא היה מבייש שחקן מוביל. "וולקם ליידיז אנד ג'נטלמן", התחיל עם חיוך ענק. משקה החתימה האישית שלו עבר דרך ארץ הולדתו גאורגיה עד מקום מגוריו כיום, המדבר. נועם הס דיבר על מעצבי אופנה ששינו את העולם, וכך גם הוא דרך המשקאות וצורת ההגשה. נועם שרת, האישה היחידה בין המתמודדים, הפתיעה עם העובדה שיש לה תואר במוסיקה.

הקוקטייל המרחף // צילום: שלומי זירה

סרגיי העיד שכשביקר בבר בסקוטלנד הבין שזו הקריירה של חייו והציג מופע מרהיב של כוס שצפה באמצעות מגנט, ווינטר דיבר על שהקוקטיל צריך להתאים לאדם שבא להתארח, "האורח במרכז הבמה".

"צריכת האלכוהול בישראל מתחילה להשתנות, כבר לא שותים רק וודקה רדבול, הג'ין והרום בעלייה מתמדת", אומרת עדיה לנגה, המנהלת המקצועית בחברת IBBLS, ל'ישראל היום'. "אנו מקבלים ברמנים בעלי ניסיון לתחרות, לרוב מעל גיל 26. הברמן הזוכה הופך למרצה מבוקש בעולם האלכוהול ואורח של כבוד בעשרות מדינות. נועם הס, שנבחר לברמן הטוב בישראל, יזכה לחוויה מקצועית שאין כדוגמתה בעולם האלכוהול ואני מאחלת לו שיזכה להטביע חותם גם ברמה בינלאומית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...