אבק כוכבות: אני לא יודע אם השטן מתכנן לעשות רמונט, אבל אם כן הוא יכול להיות רגוע לגבי עבודת הריצוף, שכן האנשים הטובים של "רשת 13" דאגו לרצף לו את הכניסה לגיהינום באין ספור כוונות טובות.
בלי גרם אחד של ציניות, אני מאמין שכאשר התקבלה ההחלטה בקומת ההנהלה של רשת לייצר סרטון עם כוכבות הערוץ שהוא מעיין הומאז' לקליפ של מארון פייב עם גל גדות וכל כולו צועק עוצמה נשית וקמפיין #Metoo, הכוונות היו טהורות ונקיות. לאו דווקא עדכניות, שכן הקמפיין הזה הגיע לשיאו כבר לפני יותר משנה, אבל בהתחשב בכך שמדובר בערוץ שתכנית הדגל שלו היא "האח הגדול" באיחור של עשר שנים והחתים את צביקה הדר עשרים שנה אחרי "הקומדי סטור", מדובר בערנות מפתיעה לתופעה עולמית חשובה. ובכל זאת, הסרטון הזה משאיר את הצופה עם מספר תהיות בלתי פתורות – ואין הכוונה לשאלה מדוע אין כוריאוגרף על הסט, שכן כמה ממשתתפות הסרטון נעות באותה חינניות שאופיינת בדרך כלל לקורבנות גז עצבים על סקטים.
לוסי, מי החברות שלך? לוסי אהריש // צילום מסך
השאלה שקופצת באופן מידי בראשו של כל צופה היא... מי הן בכלל? את הראשונה שמופיעה בסרטון - לוסי אהריש, יזהה כל צופה וגם שרון כידון שמופיעה לאחריה מוכרת דיה, אבל מרגע זה -בליצקריג של אנונימיות מבעיר את המסך. נשים מרצועות היום של רשת שרמת הפרסום שלהן נעה בין "רגע היא נראית לי מוכרת" ועד "גם עם ערכת זיהוי דנטלי ודיסקית המז"פ לא יצליח לפענח מי היא". לרגעים נדמה שהאחראית על הליהוק בסרטון היא דמותה של גילה אלמגור מ"ארץ נהדרת", שתתפרץ בכל רגע לסט בקריאות: "הנה ריקי ספחאזי המצוינת ושולה זרבובינסקי הכפייתית!".
החשיבות של רמת המוכרות של המשתתפות לא נעוצה במחסור של אבק כוכבות בסרטון, אלא נעוץ בשאלה כיצד זכיינית שבין מועסקיה אפשר למצוא את הנשים הגדולות והחשובות בתעשיית הבידור כמו בר רפאלי, לירון ויצמן, מיקי חיימוביץ' ומירי בוהדנה, בחרו לא להשתמש בהון האנושי הזה וגרמו לכך שהסרטון הזה יראה הרבה יותר סוכנות ניצבים טייק טו מאשר מי טו. אז ברור לחלוטין שמאחר שהקמפיין הוא נגד הטרדות מיניות, יהיה זה אירוני להחריד לאלץ נשים ידועות להשתתף בו בניגוד לרצונן, אבל במקרה זה עדיף אולי היה לא לצלם את הסרטון כלל, כי יותר מהמשתתפות בו, בולטות אלה שנעדרות ממנו.
גילוי נאות: הכותב עבד במשרדי רשת משנת 2015 עד 2017 כעורך וכמנהל קריאייטיב, לצד תפקידים נוספים בקשת, ערוץ עשר ותאגיד השידור.
• היכן ראוי לקיים את האירוויזיון? המומחים עונים
• נטע ברזילי: "הניצחון לא היה בכיס שלי"
• אסי עזר: "מקווה שיקבלו החלטה שקולה"
את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו