החל הקרב על המפכ"לות? מקורות במשטרה סבורים שמקורה של הידיעה שפורסמה היום (חמישי) בערוץ 2, על הקשר החשאי בין מפקד מחוז ירושלים לנתניהו, בלשכת ראש הממשלה.
בידיעה שפורסמה הערב, פורסם כי המפכ"ל רוני אלשיך ואנשיו מנסים לטפול על מפקד מחוז ירושלים, ניצב יורם הלוי, טענות לקשרים עם ראש הממשלה נתניהו כדי לסכל את מינויו של הלוי למפכ"ל ובכך להכשיר את הארכת כהונתו של אלשיך לשנה רביעית. הגורמים במשטרה טוענים כי מטרת הפרסום הפוכה: להכשיר את מינויו של הלוי לתפקיד המפכ"ל הבא של המשטרה.
בצמרת המשטרה לא הופתעו מהידיעה, שכן מזה זמן טוענים גורמים שונים בשיחות סגורות, שהלוי אכן מקיים קשר הדוק עם משפחת נתניהו וזאת בשל חברותו עם שרת התרבות מירי רגב. להלוי הוצע לאחרונה לסיים את תפקידו כמפקד מחוז ירושלים ולעבור לכהן כסגן המפכ"ל.
ככל הידוע הוא סרב להצעה, אולם גורמים המעורים בנושא טוענים כי אחת הסיבות לכך הוא חוסר רצונו לעבור שאלון תעסוקתי, שבו קשריו עם ראש הממשלה עלולים היו להיחשף - כך על פי אותם גורמים.
כאמור, הלוי נחשב לאחד הקצינים הבולטים להתמודד על כהונת המפכ"ל הבאה. הוא שירת בתפקידים רבים ומגוונים, בין היתר הוא פיקד בעבר על יחידת המסתערבים של משבר הגבול ולאחר מכן על יחידת הגדעונים. בהמשך פיקד על מרחב דוד, האחראי על העיר העתיקה. ב-2007 פיקד על היחידה המיוחדת ללוחמה בטרור (ימ"מ) ובתחילת 2009 מונה לפקד על להב 433.
חודשים ספורים לאחר מינויו למפקד להב 433, הוחלט להעבירו מהתפקיד על רקע חילוקי דעות בינו לבין ראש האגף לחקירות ומודיעין דאז, ניצב בדימוס יואב סגלוביץ', והוא שימש כראש אגף קהילה ומשמר אזרחי ולאחר מכן מונה למפקד משמר הגבול. ב-2012 מונה למפקד המחוז הדרומי במשטרה ובשנת 2016 מונה לתפקידו הנוכחי כמפקד מחוז ירושלים.
הלוי בתדרוך בעיר העתיקה // צילום: אורן בן חקון
ב-2015 הודיעו מקורביו של הלוי כי ברצונו לפרוש מהמשטרה, זאת לאחר שהשר לביטחון פנים גלעד ארדן החליט שמועמדו החדש לתפקיד המפכ"ל יגיע מחוץ לשורות המשטרה, אולם הלוי נשאר בסופו של דבר ועבר לפקד על אחד המקומות הרגישים ביותר במשטרה – מחוז ירושלים.
מהמשטרה נמסר בתגובה כי "במשטרת ישראל דוחים את הטענות בדבר עימותים או כל אמירות אחרות הנוגעות לאופי מערכת היחסים עם בכירי המשטרה. המפכ״ל הוביל רפורמות רבות במשטרה ביחד ובשיתוף מלא עם סגל הפיקוד הבכיר כולו".
"המפכ״ל ימשיך לפעול ביחד עם ניצב יורם הלוי לקיום שגרת חיים תקינה לתושבי ירושלים והסביבה. שוב אנו עדים לדיסאינפורמציה המובאת כביכול בשם המפכ״ל או 'מקורביו'. צר לנו על הטעיית הציבור, האחריות על הפרסומים הינה על אחריות המפרסם".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!