הברקה לל"ג בעומר: מרשמלו נוטלה

עזבו אתכם משקיות המרשמלו הקנויות, בכמה צעדים תוכלו להכין מרשמלו ביתי עם מרכיב סודי. מיס פטל מסבירה

ממתק לעיניים // צילום: שרית נובאק

רגע אחרון לפני שתצאו למדורות לחגוג את ל"ג בעומר, הייתי חייבת, אבל חייבת לפרסם את המתכון הבא, שנולד סתם כחלק מניסויי מרשמלו שעשיתי, והתגלה כלהיט גדול.

עם או בלי מדורה - לכו על זה. הוא ממש טעים כמו שהוא, ועוד יותר טעים כקובייה משופדת על האש, כך תכינו מרשמלו נוטלה.

קודם יוצרים מרשמלו וניל, לפי המתכון הזה, ובסוף התהליך, לפני ששופכים לתבנית, מוסיפים שתי כפות נוטלה ומערבבים קלות, ממש קלות - ליצירת מראה משוייש.

החומרים:

14 גרם ג'לטין (שקית)

1/3 כוס מים

100 גרם סירופ תירס

כוס סוכר

קורט מלח

רבע כוס מים

כפית משחת וניל, או גרגרים ממקל וניל

2 כפות נוטלה

50 גרם אבקת סוכר

50 גרם קורנפלור

 

ההכנה:

בצלוחית קטנה שמים 1/3 כוס מים קרים. מפזרים מעל את הג'לטין וממתינים כחצי שעה עד שהג'לטין סופח את כל המים.

מכניסים לסיר סוכר, מלח, סירופ תירס ורבע כוס מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת שבסיר מגיעה ל-115 מעלות. מורידים מהאש.

מכניסים את הג'לטין ל-10 שניות למיקרו להמסה ושופכים לקערת מיקסר.

מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ותוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את התערובת הרותחת.

ממשיכים להקציף כ-5 דקות לקבלת קצף לבן ורך.

מוסיפים תמצית וניל ומקציפים 5 דקות נוספות במהירות בינונית-גבוהה.

מוסיפים 2 כפות נוטלה ומערבבים קלות עם כף - ממש קלות - רק "מציירים" כמה מעגלים ליצירת מרה משוייש. אנחנו לא רוצים ממש לצבוע את כל התערובת.

משמנים קלות תבנית אינגליש קייק (אפשר בספריי שמן) ושופכים לתוכה את התערובת. מיישרים עד כמה שאפשר. 

מערבבים בקערית קטנה אבקת סוכר וקורנפלור ומפדרים עם מסננת מלמעלה. משאירים להתייצבות ל-5 שעות לפחות. 

מחלצים מהתבנית, תוך כדי איבוק מתמיד בתערובת אבקת-סוכר וקורנפלור וחותכים לקוביות, אפשר עם סכין, עם חוט או אפילו במספריים. שומרים בקופסה אטומה.

 

למתכונים נוספים של מיס פטל: https://www.misspetel.com/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר