אך בחודש שעבר הצהיר הנשיא טראמפ כי הוא "מצפה" לשיחתו עם החוקרים הבודקים את הקשר לכאורה בין הקמפיין שלו לרוסיה. אלא שכעת מתברר כי הנשיא ופרקליטיו לא ממש משדרים על אותו הגל: ה"ניו יורק טיימס" דיווח אמש כי עורכי דינו של טראמפ מנסים לשכנע אותו שלא להסכים למפגש עם התובע המיוחד המוביל את החקירה, רוברט מולר – בעיקר מחשש שהנשיא ייתפס בשקר ויפליל את עצמו.
על פי הדיווח, המבוסס על 4 מקורות המעורים בפרשה, שמולר יירתע מלקחת את הצעד הדרמטי של הוצאת צו זימון לטראמפ. נזכיר כי הנשיא מתעקש השכם והערב כי לא הייתה כל קנוניה בין אנשיו לבין המשטר במוסקבה ואף מכחיש בתוקף כי הוא פעל לשיבוש החקירה שמתנהלת בנושא.
מי שכן צפוי להיפגש עם מולר הוא יועצו הבכיר לשעבר של הנשיא, סטיב באנון. בין טראמפ ובאנון עבר לאחרונה "חתול שחור", כאשר התברר כי היועץ לשעבר התראיין לספר השערורייתי "אש וזעם", המציג את המתרחש בבית הלבן כבלגן קולוסאלי. מקור המקורב לעניין אמר לרשת CNN כי באנון יענה על כל שאלות החוקרים. עם זאת, באנון מסרב בינתיים להגיע להעיד בפני ועדת המודיעין של בית הנבחרים. על פי הצו שהוצא לו, היועץ לשעבר היה אמור להגיע לקונגרס אתמול – אך הוא סירב לעשות זאת.
התובע המיוחד רוברט מולר //צילום: רויטרס
נראה כי הסיבה להיעדרותו היא שהבית הלבן והוועדה לא הגיעו לסיכום על היקף השאלות. לפי הדיווחים בארה"ב, בעוד הדמוקרטים רוצים בדיון מלא בדלתיים סגורות, הבית הלבן מתעקש לאפשר לבאנון – שכפוף בעניינים רבים לסיווג ביטחוני שהיה לו עת כיהן בתפקידו – לענות על 14 שאלות בלבד שאושרו מראש, והכל בתשובות "כן" ו"לא". עדיין לא ברור מה יעלה בסופו של דבר עם העדות בפני הוועדה, ובינתיים נמסר כי הדיון נדחה בשבוע. "אנו מצפים לארח אותו בוועדה בשבוע הבא לאחר שנוכל להבטיח כי הוא יוכל לענות באופן מקיף על השאלות שלנו מבלי להפר את נהלי החשאיות", סיכמה אמילי היית'ה, הדוברת של חבר הקונגרס הרפובליקני מייק קונווי שאחראי על חקירת רוסיה בוועדה.
אותה ועדת מודיעין הצביעה שלשום פה אחד על פרסום הדו"ח הדמוקרטי על חקירת הקנוניה לכאורה, זאת לאחר שהדו"ח הרפובליקני שוחרר בסוף שבוע שעבר. המסמך הדמוקרטי יעבור כעת לשולחנו של טראמפ, שיצטרך להחליט האם לאשרו לפרסום כפי שעשה עם הדו"ח הרפובליקני או למנוע זאת מסיבות של ביטחון לאומי.
בינתיים הנשיא ממשיך במתקפותיו הפומביות ומעוררות המחלוקת נגד הדמוקרטים. דובר הבית הלבן, שרה האקבי סאנדרס, טענה אתמול כי טראמפ "בבירור התבדח" כאשר אמר שלשום כי הדמוקרטים שלא עמדו והריעו לו בשעת נאום מצב האומה בשבוע שעבר אשמים בבגידה. "הם היו כמו מוות ואנטי אמריקנים", אמר ביום שני הנשיא על אותם מחוקקים בנאום בפני תומכים בסינסנטי אוהיו. "מישהו אמר 'בוגדני'. כלומר, נראה לי, למה לא... האם אפשר לקרוא לזה בגידה? למה לא".