צילום: משה שי

"זנות זה אונס – גם אם האישה מקבלת תשלום"

בכנס ראשון מסוגו קראו בכירים בציונות הדתית למאבק בזנות • "מדובר בתופעה שחוצה מגזרים", אמרה ח"כ שולי מועלם רפאלי • רחלי פרנקל: "קל להדחיק, אך אסור להשלים עם קיומה של התופעה"

קואליציית הארגונים הדתיים למאבק בזנות התכנסה אמש (רביעי) בבית המזרחי העולמי בירושלים לכנס ראשון מסוגו, שעסק בנושא הזנות ובצורך של הציונות הדתית להתגייס למלחמה בתופעה. באירוע השתתפו נציגים מארגונים שונים, בהם בני עקיבא, צהר, בית הלל וגיור כהלכה. הקואליציה הוקמה על ידי מיטל בנשק ונועה מבורך, ופועלת במטרה להעלות למודעות בציבור הדתי את חשיבות מיגור התופעה.

"אני עוסקת שנים בעולם החברתי ומכירה היטב את החצרות האחוריות של מדינת ישראל. הייתי בטוחה שאני מכירה את הכל אבל בדיון שנערך באחת הוועדות בכנסת נחשפתי לנושא לראשונה", אמרה יו"ר הקואליציה ח"כ שולי מועלם רפאלי. "הנתונים שהוצגו שם היממו אותי ובהם גם העובדה שזו תופעה שחוצה מגזרים. השוק מהקיף התופעה יצר בי את התובנה כי יש לפעול למיגור הזנות. היה ברור לי שהציונות הדתית ששואפת להשפיע בכל זירה, חייבת להיכנס לנושא".

עוד בערוץ יהדות:

- סירבה לאקס פקטור: כמעט סבתא ומוציאה אלבום ראשון

- "אסור להשוות את הטיפול בפליטים למעשי הנאצים"

הרב איתן אייזמן, חבר פורום תקנה, התייחס לנושא בחריפות. "זנות הורסת את הקדושה ומלחמה בה היא מלחמה למען זהותו של עם ישראל. אדם שנופל בזנות מאבד את הקדושה והמוסריות שבו שכן היא פוגעת בגוף האדם ובנפש – שלו ושלה. זנות אינה מותרת לאישה שכן הלכה שאסור לאדם לחבול בעצמו. גם אם אישה מקבלת על כך תמורה היא עדיין חובלת בעצמה. בפועל נשים בזנות במקרים רבים לא רק שמתאבדות נפשית אלא מתאבדות בפועל. גם מצד הגבר הזנות אסורה. הזנות רואה באונס רצח וזנות היא אונס, גם אם זה כרוך בתשלום. אנחנו כחברה חייבים לפעול בעניין מתוקף המצווה של לא תעמוד על דם רעך".

 

"זנות הורסת את הקדושה ומלחמה בה היא מלחמה למען זהותו של עם ישראל" // צילום: טל כהן

 

"אני חייה בחברה שנושא הצניעות הוא חלק אינטגרלי ממנה, זו שמקדשת את האישות בטבילה במקווה ולא רוצה לדון בביב הזה", אמרה הרבנית רחלי פרנקל. "הידיעה שזה קורה אצלנו, עם ישראל, ולא אצל הגויים ואי שם אצל הפריץ היא לא פשוטה. קל להדחיק כי לא רוצים לדעת את זה. אבל אנחנו כחברה ששואפת לעזרה לזולת, לקודש ותיקון עולם לא יכולים לעמוד מנגד ולהשלים עם עצם קיומה של התופעה".

בין היתר עסקו בכנס גם בחינוך הנוער בתופעה. "לא פשוט לתנועת נוער דתית להיכנס לנושא הזה, אך אם אנחנו מחויבים להציב לנוער שלנו קווים אדומים, אנחנו חייבים לעסוק בנושא. הפגיעה בערכים יהודיים דוגמת השמירה על המשפחה היא דוגמה לכך מדוע בני עקיבא רואה את עצמה כחלק מהמאבק הזה", אמר הרב מתניה ידיד, ראש מערך הבוגרים של תנועת בני עקיבא.

 

"זו תופעה שחוצה מגזרים". ח"כ שולי מועלם רפאלי בכנס

 

הרבנית חנה השקס מארגון בית הלל נשאה דברים גם היא: "חוק הפללת לקוחות זנות צריך להיות חלק מהשיח הבית מדרשי וההלכה. ההלכה מגדירה שיחסי מין הם דבר שמתקיים בין בני זוג, כשיש מסגרת של אהבה ונישואין. יחסים במסגרת של זנות איננה עולים בקנה מידה עם ההלכה אלא סותרים אותה. אנחנו לא יכולים לברוח מלדבר על הנושא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...