מיוחד: הצצה לנמל התעופה הבינלאומי החדש של ישראל

בניית נמל התעופה החדש ליד אילת מתקרבת לסיומה, והשקתו תתקיים סמוך לחגי תשרי • הוא הותאם לדרישות חברות הלואו קוסט ובשעת חירום יחליף את נתב"ג כשער הכניסה והיציאה מישראל • בחודש אוקטובר הוא ייפתח לטיסות בינלאומיות

בקרוב הנסיעות לשדה התעופה רמון יעלו פחות? (להמחשה) , קוקו
בקרוב הנסיעות לשדה התעופה רמון יעלו פחות? (להמחשה), צילום: קוקו

בבקעת תמנע תסתיים בחודשים הקרובים בניית נמל התעופה "רמון", השער האווירי הבינלאומי השני של ישראל. לאחר הרצת המערכות ותרגול כל התרחישים, הנמל צפוי להיפתח לקראת חגי תשרי - כך מסר היום (רביעי) שר התחבורה, ישראל כץ, שביקר במקום עם צמרת רשות שדות התעופה. החל מחודש ספטמבר יופעלו בנמל טיסות פנים, וחודש לאחר מכן, עם תחילת עונת החורף הבאה, יחלו הטיסות הבינלאומיות. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      צילום: רן שאולי

      הנמל יהיה מוכן באיחור של שנה מהתכנון הראשוני, אך חלק מהעיכובים נובעים מהשינויים התכנוניים שהוכנסו במהלך הבנייה. כחלק ממסקנות "צוק איתן" הורה שר התחבורה להאריך את מסלול ההמראה ל-3.6 ק"מ וכעת הוא מסוגל לשרת את כל סוגי המטוסים בעולם. כמו כן נוספו רחבות חניה למטוסים, וכעת יכולים לחנות בו עד 59 מטוסים בו זמנית. בשבוע הבא, עם השלמת הגדר, יחלו טיסות כיול.

      במקרה חירום, אם נתב"ג יושבת, ניתן יהיה להעביר לתמנע את ציי מטוסי הנוסעים של כל חברות התעופה הישראליות והוא יוכל לשמש כנמל חלופי. ב"רמון" ניתן לבצע המראות ונחיתות מכשירים, שאמפשרים שימוש שוטף, בכל מזג אוויר.  

      מגדל הפיקוח // צילום: קוקו

      הנמל נמצא במרחק של 15 דקות נסיעה מאילת וכבר היום עובדים בו מאות אנשים. לכשיופעל, הוא צפוי להעסיק אלפים מתושבי האזור. אתמול, לראשונה, התאפשר ל"ישראל היום" להציץ ולראות את הנמל הנמצא בשלבי הגמר. מערכות בידוק המזוודות, מדגם מתקדם יותר מזה הקיים בנתב"ג, כבר פועלות, וכך גם מגדל הפיקוח, שגובהו 47 מטר. ממרומי המגדל אפשר לראות את כל השדה הפרוס מלמטה, ואת גדר הביטחון בגובה 25 מטרים, שהוקמה סביבו, עם מנגנוני הגנה מפני ירי טילים מכיוון ירדן. זאת בנוסף למערכת אבטחה היקפית וגדר המערכת בגבול שבין שתי המדינות. 

      שטח נמל התעופה הוא כשליש משטחו של נתב"ג. לדברי האדריכל אמיר מן, שאחראי לתכנון הפרויקט, "למבנה שפה אדריכלית אחידה המדברת עם הסביבה ומשתלבת בה, כך שהוא הפך לחלק מהנוף ולא פוצע אותו". 

      מגדל הפיקוח // צילום: קוקו

      לדברי סמנכ"ל המבצעים ברשות שדות התעופה, אודי בר עוז, נמל התעופה תוכנן על פי דרישות חברות לואו-קוסט, שמתעקשות על סבב מהיר, שישאיר את המטוס על הקרקע זמן קצר ככל האפשר. "היינו המומים מרמת החדות שלהם בדרישות. הן גם לא רוצות אוטובוסים. נמצה את ההליכה הרגלית ככל שניתן", אמר.

      הטרמינל החדש מכיל לפחות 24 עמדות צ'ק אין מאוישות, לעומת ארבע עמדות המשמשות בשדה הנוכחי בעיר, ושתי העמדות בנמל עובדה המשמש לטיסות בינלאומיות. הסככה הצפונית בנמל תשמש לשירות מטוסים וציוד קרקע. הנמל נחשב "ירוק" ומערכות מיזוג האוויר כוללות מערכת לקירור מים בלילה, כדי להקטין את האנרגיה הדרושה למיזוג אוויר במהלך היום. נציג של רשות הטבע והגנים מועסק על ידי הרשות כדי לוודא שהשדה אינו גורם לפגיעה בחיות ובצמחיה באיזור. 

      שר התחבורה בסיור // צילום: קוקו

      השדה מתוכנן לגידול התואם את הצמיחה הדרמטית הדו-ספרתית בפעילות התעופתית בישראל. בשנת 2015 הגיעו בטיסה לאילת כ-60 אלף נוסעים. לעומת זאת בשנת 2016 הגיעו 128 אלף ובשנת 2018 208 אלף. האומדן לשנת 2018 הוא כ-249 אלף נוסעים. ברשות מאמינים, כי תוך חמש שנים יעברו בנמל מיליון נוסעים בשנה. כמו כן שוקלים להקים כאן בית ספר לטיסה, כשהיזם מאחורי בית הספר הוא דן חלוץ. 

      עמדות הצ'ק אין // צילום: קוקו

      בעיר אילת נערכים לקראת השקת הנמל, הנמצא בתחומי העיר אילת, ולפיכך נהנה ממעמד של איזור סחר חופשי. עמדת הבידוק הנמצאת בכניסה לעיר, תועתק לכביש הערבה צפונית לנמל. מערך אוטובוסים ישמש את הנמל ויפעל בתיאום עם ההמראות והנחיתות, כאשר התעריף יהיה של נסיעה עירונית 4.90 שקלים לנסיעה. יהיה קו במקום לאיזורי המגורים בעיר ולאזור המלונות. 

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר