בלה חדיד נגד טראמפ

הכרזת נשיא ארה"ב על ירושלים כבירת ישראל גררה לא מעט תגובות • דוגמנית העל בלה חדיד הצטרפה ומחתה נגד ההצהרה

בלה חדיד בתצוגת האופנה של ויקטוריה'ס סיקרט // צילום: gettyimages // בלה חדיד בתצוגת האופנה של ויקטוריה'ס סיקרט // צילום: gettyimages, צילום: gettyimages

דוגמנית העל בלה חדיד, שהיא גם חצי פלשתינית, העלתה לחשבון האינסטגרם הפופלארי שלה, המונה למעלה משישה עשר מיליון עוקבים התייחסות והתנגדות עזה להכרזה של טראמפ. 

חדיד נחשבת לאחת הדוגמניות המצליחות בעולם, שרק לפני שבועיים צעדה על מסלול התצוגה החשובה להלבשה תחתונה של ויקטוריה סיקרט, והיא גם אחותה הקטנה של דוגמנית העל המצליחה יותר, ג׳יג׳י חדיד. 

בפוסט זועם במיוחד היא לא היססה לצאת נגד ההחלטה, על אף הסיכון הכרוך בהסתבכות עם יהודים בעולם וגם בכירים בתעשיית האופנה. 

ג'יג'י בלה ויולנדה חדיד // צילום: איי.פי

בפוסט שפרסמה חדיד היא התייחסה להכרזת נשיא ארה"ב וכתבה: "טראמפ הרס כל סיכוי לשלום, זהו יום מאוד עצוב, לראות את קרוביי בפלשתין גורם לי לבכות. ירושלים היא הבית של כל הדתות וההכרזה מאמש לוקחת אותנו חמישה צעדים אחורה בכל עניין השלום. אני עומדת לצד הפלשתינים, העובדה שטראמפ הכיר בירושלים, הבירה הכבושה של פלשתין כבירת ישראל היא הפרה של החוק הבינלאומי. טראמפ אפילו לא הזכיר את פלשתין כמדינה, הוא התייחס אליהם כאנשים פלשתינים. הוא גרם לפלשתינים לאבד תקווה בנוגע למדינה משלהם".

גם אביה של הדוגמנית יצא נגד ההחלטה, אבל הצלע הפופולארית והמצליחה במשפחה, ג׳יג׳י, העדיפה להתעלם נכון לעכשיו. אולי מאחר ובעבר כבר הסתבכה עם הסינים והעדיפה להישאר פוליטקלי קורקט הפעם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר