תערוכת ישראפוד למזון ומשקה המתקיימת זו השנה ה־34 במרכז הירידים בתל אביב, פתחה אתמול את אירועי שבוע המזון והמשקה לשנת 2017. 50 חברות מזון מארה"ב, אנגליה, רוסיה, סין, טורקיה, צ'ילה, לטביה, סרי לנקה, פולין ויוון הציגו את מרכולותיהן בתערוכה.
בין המוצרים שיעלו בקרוב על המדפים בארץ: חלווה מרוסיה, פסטות ורטבים מטורקיה, אפרסקים משומרים מיוון, שזיפים מאנגליה, מוצרי חלב מלטביה, בירות מספרד, מוצרי בשר, שמני זית, מיצים טבעיים, רטבים ועוד מאות מוצרים חדשים שייכנסו לשוק הישראלי בעקבות פתיחת שוק המזון לתחרות.
מהצד הישראלי יש דגש על מוצרים חדשים מתחום הבריאות ואיכות הסביבה דוגמת סופגניות מקמח מלא במגוון טעמים, "מונבטים" - לחמים מהצומח ו־ButterflyCup - כוס נייר שנסגרת ללא מכסה פלסטיק.
נציגות טורקית בתערוכה // צילום: סיוון פרג'
השנה עמדה התערוכה בסימן השינויים העוברים על ענף המזון בעקבות חוק המזון הפותח את השוק על מגוון מוצרים לתחרות מחו"ל וכן סימון המוצרים והדגש על הערכים התזונתיים. בתערוכה משתתפים לראשונה נציגיהן של 30 מדינות ובראשן טורקיה אשר הגיעה לארץ עם משלחת של 14 חברות מזון.
צילום: סיוון פרג'
גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר לארגון כנסים ותערוכות בינלאומיות, אמר אתמול כי "תעשיית המזון הישראלית נמצאת בימים אלה במה שנראה כפתחו של עידן חדש. מצד אחד הצורך בפיתוח מוצרים חדשים המתאימים לצרכן הישראלי לצד החוק לסימון ערכים תזונתיים, ומצד שני התחרות הגוברת מצד חברות מחו"ל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו