"קטאר העבירה עשרות מיליונים למשפחות מחבלים פלשתינים"

דיווח בריאד: שיתוף פעולה מודיעיני בין לישראל חשף העברת כספים שבוצעה בהוראת טהראן • "איראן מימנה את חיזבאללה בסכום של 900 מיליון דולר"

איסמעיל הנייה ואמיר קטאר (ארכיון) , צילום: אי.פי

אתר החדשות הסעודי אילאף, בו פורסם בשבוע שעבר את הראיון עם הרמטכ"ל איזנקוט ציטט בערב שישי גורם בכיר במערכת המודיעין בישראל הטוען כי ״ישראל וסעודיה מתואמות בעניין העברות כספים בסך 35 מיליון דולר לחיזבאללה ולפלשתינים במהלך החודש האחרון״.  

לטענת הגורם המודיעיני המצוטט בידיעה, ״העברות הכספים מקטאר לחיזבאללה וחמאס נעשה לבקשת איראן באה לאור התחממות היחסים בין דוחא לטהראן ועל רקע המשבר בין קטאר ערב הסעודית״. גורם סעודי שאישר את הפרטים לאתר החדשות אילאף אמר כי: ״ישראל הצליחה לעלות על העברות הכספים של קטאר לחיזבאללה ולפלשתינים על אף חילוקי הדעות בין קטאר לחיזבאללה בעניין מלחמת האזרחים בסוריה, אבל כנראה שחימום היחסים עם אירן והמשבר עם סעודיה הביאו את הקטארים לשתף פעולה עם חיזבאללה״. לפי הדיווח באתר הסעודי, בדיקות משותפות של גופי המודיעין בישראל וריאד העלו כי 35 מיליון הדולרים הועברו לחיזבאללה ולפלשתינים במזומן באמצעות עמותות שונות וכי חלק הארי של הכסף מיועד לתשלום משכורות של משפחות הרוגי חיזבאללה בסוריה ומחבלים פלשתינים שנהרגו במהלך ביצוע פעולות טרור נגד ישראלים. 

עוד נטען כי ארגון חיזבאללה שקוע במשבר פיננסי וירידה בפופולריות בלבנון ומדינות ערב עקב מעורבותו במלחמה בסוריה ומספר ההרוגים מקרב לוחמי הארגון בסוריה.

לדברי הגורם המודיעיני הישראלי המצוטט בכתבה, ״במהלך השנה האחרונה מימנה טהראן את חיזבאללה בסכום של 900 מיליון דולר ואולם עדיין הארגון שרוי במשבר כלכלי בשל מערבותו הפעילה במלחמת האזרחים בסוריה״.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר