את מיכל הקטנה הכרתי לפני כשש שנים, לאחר שאני ובנותיי ניגשנו אליה אל מאחורי הקלעים לאחר הופעה, והיה בינינו קליק מיידי. מאז אנחנו חברים טובים, ולכבוד החגים שבפתח החלטתי לארח אותה למדור חגיגי של קאפקייקס - עוגות קטנות ואישיות, קלות להכנה, שקישוט מיוחד יהפוך אותן למלכות של שולחן החג המשפחתי.
שמה האמיתי הוא מיכל וייצמן, היא בת 34, נשואה לניר וייצמן ויש לה שני ילדים - יולי בת ה־9 וליאו בן ה־8, ובנוסף, היא בהיריון עם תאומים. בימים אלה היא מככבת בהצגה "טינקרבל" ובחנוכה הקרוב תשתתף ב"מותק של פסטיבל 10".
מיכל מגיעה לצילומים חדורת מוטיבציה, ורק מחכה להתחיל לעבוד ולהתלכלך. תוך כדי שאני מכין את הקרם, היא לא יכולה לעמוד בפיתוי, מכניסה את האצבעות ומלקקת.
את אוהבת לאפות?
"אני אוהבת מאוד את המטבח, אני בשלנית מעולה, ולא פעם יוצא לי להכין עם הילדים במטבח קינוחים שונים. בכל יום שישי אנחנו מכינים יחד משהו מתוק לשבת, כמו עוגת ביסקוויטים, כדורי שוקולד או מאפינס. לרוב הם בוחרים מה להכין מהספרים שבבית".
בעלך גם אוהב לבשל, או שהוא רק אוכל?
"ניר הוא מאסטר שף אמיתי. הוא מכין לנו בעיקר את המרק התימני שלו וחמין לשבת".
"אני חייבת להגיד שבהתחלה חשבתי שקשה יותר להכין קאפקייקס ממה שזה באמת", היא מתוודה כשאנחנו מסיימים את העבודה והעוגות המקושטות כבר מוכנות לדגמן בצילומים. "הכי אני אוהבת את עניין הקישוט. כל אחד יכול לקחת את זה לכיוון שהוא אוהב ולעבוד כיד הדמיון, מבחינת השילובים והטעמים".
אז אני ומיכל הקטנה מאחלים שתהיה לכם שנה מתוקה ויפהפייה כמו קאפקייקס, ורגע לפני שאנחנו יוצאים לדרך, כמה דברים שחשוב לדעת:
חשוב להתחיל בהכנה של הקציפה והקישוטים. הקציפה חייבת להתקרר בטרם הקצפתה לתערובת תפוחה ובהירה.
בנוסף, הכנת המאפים אינה מצריכה ערבוב ארוך. יש לערבב עד שחומרי הגלם מתאחדים לתערובת גסה ואף עם מעט גושים. אפשר להשתמש בתבנית שקעים ממתכת או מסיליקון או בקרטון המיועד לאפייה. חשוב למלא עד שני שלישים מגובה השקע.
בסיום האפייה יש לנעוץ קיסם במרכז המאפה ולהוציא מהתנור כשהקיסם יוצא עם פירורים לחים ולא יבש (אחרי הצינון המאפים יתייבשו ויתקשו). אפשר לאחסן את המאפינס, בטרם העיצוב, בטמפרטורת החדר ובכלי אטום עד יומיים־שלושה. לאחר העיצוב אפשר לאחסן במקרר ל־24 שעות.

קאפקייקס וניל
החומרים (ל־6-8 מאפים אישיים):
√ 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח מנופה
√ 1 שקית אבקת אפייה
√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
√ גרידה מ־1/2 לימון
√ קורט מלח
√ 2 ביצים במידה XL
√ 1 כפית דבש
√ 250 מ"ל (1 כוס + 1 כף) חלב (אם חסרים בבלילה נוזלים, אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות חלב)
√ 1 כפית תמצית וניל איכותית
√ 100 גרם חמאה מומסת
√ תרסיס שמן
לקציפת שוקולד לבן:
√ 5 גרם (1 כפית) אבקת ג'לטין
√ 4 כפות מים קרים
√ 1 מכל שמנת מתוקה 15% לבישול
√ 150 גרם שוקולד לבן
√ 2 מכלי שמנת מתוקה 38%
מכינים את קציפת השוקולד: משרים את אבקת הג'לטין במים קרים (מערבבים לתערובת אחידה ללא גושים ומשאירים בקערה קטנה). מרתיחים שמנת מתוקה 15% ומוזגים על גבי השוקולד הלבן. מוסיפים את הג'לטין וממתינים כדקה כדי שהשוקולד יימס. בוחשים בבלנדר מוט לתערובת אחידה, מוסיפים את שני מכלי השמנת המתוקה 38% ובוחשים שוב בבלנדר. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות 4-6 שעות.
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרססים את התבניות בשכבה דקה של תרסיס שמן. במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן, סוכר דמררה, גרידת לימון וקורט מלח. מוסיפים ביצים, דבש, חלב, תמצית וניל וחמאה, ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את השקעים, אופים כ־25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים, ומצננים.
מקציפים את תערובת השוקולד הלבן שהתקררה לקציפה תפוחה ובהירה. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה ומעטרים. אפשר לקשט בקישוטים שונים: שוקולד מגורר או קצוץ, כדורי שוקולד קליק, שבבי אגוזים קלויים, ודובדבנים.

קאפקייקס שוקולד וקציפה
החומרים (ל־15 יחידות):
√ 280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה
√ 1 שקית אבקת אפייה
√ 70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
√ 20 גרם (2 כפות) אבקת שקדים
√ 30 גרם (2 כפות) אבקת קקאו מנופה
√ גרידה מ־1/4 תפוז
√ קורט מלח
√ 1 ביצה XL
√ 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
√ 1 כפית תמצית וניל
√ 125 גרם ממרח שוקולד השחר
√ 120 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס
√ 2 כפות שמן קנולה
√ 100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
√ 50 גרם חמאה מומסת
√ תרסיס שמן
לקציפת שוקולד חלב:
√ 5 גרם (1 כפית) אבקת ג'לטין
√ 4 כפות מים קרים
√ 1 מכל שמנת מתוקה 15% לבישול
√ 125 גרם שוקולד חלב
√ 2 מכלי שמנת מתוקה 38%
מכינים את קציפת שוקולד החלב: משרים את אבקת הג'לטין במים קרים (מערבבים לתערובת אחידה ללא גושים ומשאירים בקערה קטנה). מרתיחים שמנת מתוקה 15% לבישול ומוזגים על גבי שוקולד החלב. מוסיפים את הג'לטין וממתינים כדקה כדי שהשוקולד יימס מעט. בוחשים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה, מוסיפים את שני מכלי השמנת המתוקה 38% ובוחשים שוב בבלנדר. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים היטב (לפחות 4-6 שעות).
מכינים את הקאפקייקס: מחממים תנור ל־165 מעלות ומרססים תבנית שקעים בקוטר 7 ס"מ וגובה 5 ס"מ בשכבה דקה של תרסיס שמן. במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר דמררה, אבקת שקדים, אבקת קקאו, גרידת תפוז וקורט מלח. מוסיפים ביצה, חלב, תמצית וניל, ממרח שוקולד השחר, שוקולד צ'יפס, שמן קנולה, שמנת חמוצה וחמאה מומסת ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את השקעים בתבנית ואופים כ־20 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים.
מרכיבים ומקשטים: מקציפים את תערובת שוקולד החלב שהתקררה לקציפה תפוחה ויציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה ומעטרים את הקאפקייקס. אפשר לקשט עם הילדים בקישוטים שונים: שוקולד מגורר או קצוץ, כדורי שוקולד קליק, שבבי אגוזים קלויים, דובדבנים ועוד.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו