המשבר בחברת טבע נמשך: בתום יום מסחר דרמטי אתמול בבורסה של תל אביב, קרסה המניה ב־22.1% ובמחזור כספי עצום של כ־292 מיליון שקלים.
ההשפעה השלילית במניה העיבה על המדד העיקרי של הבורסה, מדד ת"א 35 שירד אתמול ב־1.3%.
לפי ההערכות בשוק ההון, טבע, ובמיוחד נושאי המשרה בחברה, עתידים להיות חשופים לגל של תביעות מצד בעלי מניות כועסים. חלקם הביעו תרעומת גלויה על התנהלות ההנהלה, שהובילה לרכישה הכושלת של אלרג'ן. הרכישה, בהיקף של 40 מיליארד דולר, נעשתה כאשר שווייה של טבע היה יותר מכ־60 מיליארד דולר, נכון ליולי 2015. בתוך שנתיים קרס שווי החברה לכ־20 מיליארד דולר.
טבע מנהלת במקביל מהלכי התייעלות לא פשוטים. החברה צפויה, כך לפי ההערכות, למכור את המגרש שעליו תכננה להקים את המטה החדש שלה ברעננה. צעד זה נשקל כחלק מסדרת צעדים רחבים שהחברה כבר הודיעה עליהם. נזכיר כי ביום חמישי, עם פרסום הדו"חות הכספיים שהראו על הפסד של 6 מיליארד דולרים, מסרה ההנהלה כי היא מוסיפה עוד 1,000 מפוטרים ותפטר 7,000 עובדים עד סוף השנה. כמו כן, תסגור או תמכור החברה 15 מפעלים עד סוף 2018 ותצא מעשרות שווקים.
בארץ צפויה החברה לפטר 350 עובדים. עם זאת, בדיון פגרה מיוחד שקיימה אתמול ועדת הכספים בכנסת במשבר של טבע, עלתה אפשרות כי פיטורי עובדים אלה יוקפאו לשלושה חודשים ויידחו עד אחרי חגי תשרי. ואולם, חברי הנהלת טבע שהשתתפו בדיון סירבו להתחייב לכך בפומבי.
דוד לוסטיג, סמנכ"ל בכיר, מנהל התפעול של טבע בישראל, אמר בדיון: "יצאנו למהלך של רה־ארגון ומיקוד עסקי בישראל על מנת להבטיח עתיד ואופק בר קיימא לאתרים שלנו בישראל, ולא לפני שמיצינו מהלכים רבים... אנו מצפים מנציגות העובדים וההסתדרות לקיים עימנו דיאלוג אמיתי וענייני, מתוך הבנת הנסיבות, האתגרים וצורכי השעה". נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר בדיון כי "יש לאפשר לחברה לבצע את ההליך באופן מסודר, בכבוד הדדי והסכמה עם העובדים", והוסיף כי לאחר הפיטורים, ההתאחדות תפעל עם טבע כדי לנסות למצוא פתרון ומקום עבודה חלופי לעובדים.