מקורבי רה"מ: "נתניהו מתמודד היטב עם המצב, לא ייצא כלום מהפרשות"

מקורביו התייחסו לפרשות אליהן נקשר שמו וטענו כי "אולי ימצאו כמה קשקושים זניחים" • עוד הוסיפו המקורבים כי "נתניהו ואלוביץ' לא חברים טובים" וכי התקשורת, שרים וחברי כנסת מנסים לדחוף את נתניהו לפרשת הצוללות

בית המשפט קבע, נתניהו יחזיר את הכספים, צילום: אי פי

מקורבים לראש הממשלה דוחים את הטענות למעורבותו של בנימין בפרשות שקושרו לו. "אולי לא יאמינו לכך, אבל ראש הממשלה מקדיש לכל העניינים האלה מעט מאוד זמן. המרץ והזמן מוקדשים לעשייה ציבורית, לפגישות עם מנהיגים מהעולם ולדברים החשובים באמת. את כל כשרונו הוא מקדיש למדינת ישראל. עצוב שפעם אחר פעם מטילים בו דופי וסורקים אותו, את משפחתו וילדיו במסרקות ברזל", אמר מקורב לראש הממשלה

"הוא מתמודד עם המצב היטב. מכל הפרשות האלה יצא אולי משהו מיקרוסקופי וזניח כי אולי ימצאו כמה  קשקושים. בינתיים צריך לעבור את התקופה הזו והעובדה היא שהוא עושה חיל בכל התחומים. הוא מספיק מוכשר כדי שההתקפות עליו לא יפגעו בעשייתו", הוסיפו המקורבים. 

עוד צוין כי ההתקפות מגיעות מכמה חזיתות, האחת, דו"ח המבקר אשר בו, להבנתם, נתניהו אינו במרכז משום שאלוביץ' והוא בגדר ידידים או מכרים אך לא חברים טובים השניים מעולם לא ביקרו זה בביתו של זה או הוזמנו זה לשמחות של האחר ונתניהו לא ציין את אלוביץ' כחבר טוב בטופס ניגוד העניינים, כי זו האמת. זו גם הסיבה, לדעתם, שהמבקר לא ממליץ להעביר את הנושא ליועץ המשפטי לממשלה.

 

שאול אלוביץ' // צילום: אלי דסה

על פי דו"ח מבקר המדינה שפורסם אתמול, אותר מסמך שהוכן בלשכת מנכ"ל המשרד, המרכז רשימת נושאים הקשורים לבזק, שבהם עסק ראש הממשלה לפני שנקבע הסדר ניגוד העניינים. התשובה שנתן ראש הממשלה למשרד המשפטים על שיחותיו עם בעל השליטה, שאול אלוביץ', בעת היותו שר התקשורת, לא שללה את האפשרות ששוחחו בנושאים הקשורים לבזק המצויים תחת אחריות המשרד. 

"עניין נוסף הוא המנכ"ל שנשאר אחרי שנתניהו עזב את המשרד. מדובר בדמות מקצועית שעברה אישור של ועדה מקצועית ונתניהו מעולם לא דיבר אתו בענייני אלוביץ'", מסרו המקורבים. 

לגבי פרשת הצוללות, במסגרתה הועלה שמו של נתניהו כמעורב בפרשה ציינו מקורביו כי "התקשורת, שרים וחברי כנסת מנסים בכוח לדחוף את נתניהו פנימה. לא היה לו שמץ של מושג על מה שנחקר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר