אילוסטרציה: gettyImages // אילוסטרציה: gettyImages

צ'יפס קטלני

מחקר: אוכלים תפו"א מטוגנים יותר מפעמיים בשבוע? יש לכם סיכוי כפול למוות מוקדם

אכילה של צ'יפס מקרבת את המוות? צוות חוקרים 
רב־לאומי גילה קשר ישיר בין אכילה של תפוחי אדמה מטוגנים לעלייה בסיכון למוות. 

מהמחקר עולה כי אנשים שאכלו טוגנים יותר מפעמיים שבוע היו בסיכון יותר מכפול למות, לעומת אלה שלא אכלו טוגנים כלל. עם זאת, המחקר לא הוכיח שאכילת טוגנים הורגת, אלא רק שאנשים שמתו במהלך המחקר נטו לאכול טוגנים באופן סדיר.

במסגרת המחקר נבדקו הרגלי האכילה של 4,440 אנשים בבריטניה, באיטליה, בספרד ובארה"ב, בגילים שבין 45 ל־79 במשך שמונה שנים רצופות. כמות תפוחי האדמה שאכלו, הן מטוגנים והן מבושלים, נותחה באמצעות שאלונים שמילאו מעת לעת. בשאלון ביקשו המשתתפים לפרט אם אכלו את תפוחי האדמה מטוגנים או לא, פחות מפעם בחודש, פעמיים עד שלוש בחודש, פעם בשבוע, פעמיים בשבוע או יותר משלוש פעמים בשבוע. 

מתוך 4,400 המשתתפים במחקר, 236 מתו לפני שהסתיימה תקופת הבדיקה של שמונה שנים. החוקרים לא מצאו קשר בין אנשים שאכלו תפוחי אדמה לא מטוגנים לבין מקרי המוות, אבל מצאו קשר בין צריכה גבוהה של טוגנים לעלייה בסיכון יותר מכפול למוות בטרם עת. 
החוקרים ניטרלו גורמים חיצוניים כגון משקל ורמת פעילות גופנית, העלולים להשפיע על התוצאות. 

לדברי החוקרים, הסיבה להגברת הסיכון היא ככל הנראה כמות שומן רווי (טראנס) והמלח בטוגנים. מחברי המחקר אומרים כי "צריכה גבוהה של טוגנים עשויה להגדיל את הסיכון למחלות כרוניות, כגון השמנת יתר, לחץ דם גבוה וסוכרת, שגם הם גורמי סיכון למחלות כלי דם ולב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...