40 שנה ל"מלחמת הכוכבים"

לציון 40 שנה ליציאת הסרט הראשון בסידרת הסרטים המיתולוגית נערך בסוף השבוע כנס מעריצים באורלנדו • כתבנו נכח בכנס והתרגש עם הנוכחים

המעריצים התרגשו // צילום: אי.אף.פי

הספירה לאחור לקראת הסרט הבא בסידרת "מלחמת הכוכבים" יצאה רשמית לדרך בסוף השבוע האחרון בכנס מעריצים גדול שהתקיים בפלורידה.

הכנס "חגיגת מלחמת הכוכבים" התקיים במרכז הכנסים באורלנדו לציון 40 שנה ליציאת הסרט הראשון בתאגיד, במאי 1977. הוא נמשך ארבעה ימים ומשך כ־60 אלף מעריצים אדוקים שהגיעו כדי לצפות, בין השאר, לראשונה בטריילר של הפרק השני בסידרה הפופולרית - "מלחמת הכוכבים: הג'דיי האחרון" - שיעלה לאקרנים בדצמבר הקרוב. הטריילר הוקרן פעמיים ברצף, והקהל הגיב בהתלהבות רבה. לאחר מכן הוא שוחרר לאינטרנט.

עלילת הסרט הבא צפויה להמשיך את אירועי "מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר" - שהיה להיט קופתי אדיר עם 2.068 מיליארד דולר הכנסות (הסרט השלישי הכי רווחי אי פעם). הגיבורה הלוחמת ריי (דייזי רידלי) מאתרת הפעם את לוק סקייווקר (מארק האמיל) ומעבר לכך הפרטים עמומים, לרבות חשדות לגבי זהות הוריה האמיתיים של ריי.

קאסט מלחמת הכוכבים על הבמה // צילום: אי.אף.פי, אי.פי

לכנס הגיעו במאי הסרט ריאן ג'ונסון והכוכבים רידלי, האמיל, ג'ון בויאגה והמצטרפת הטרייה קלי מארי טראן - שנחשפה בכנס בתור דמות חדשה בברית המורדים בשם רוז. כולם לקחו חלק בפאנל שנערך לפני הקרנת הטריילר. "אנחנו נכנסים עמוק יותר אל תוך הסיפור של ריי", אמרה רידלי, "לריי יש ציפייה מסוימת של מה היא יכולה לקחת מלוק ובמה זה יהיה כרוך. רבים יודעים שזה לא פשוט לפגוש את הגיבורים שלנו, כי יכול להיות שהם לא מה שציפינו".

הבמאי ג'ונסון הדגיש כי הם קיוו שלצופים יהיה חיבור עם ריי כמו שהיה להם עם דמותה של הנסיכה ליאה, שאותה גילמה קארי פישר שמתה במפתיע בדצמבר האחרון (לאחר שהספיקה להצטלם לסרט הבא). בניגוד לשמועות, מפיקי הסרט אישרו כי דמותה של פישר לא תופיע בסרט התשיעי שיעלה ב־2019.

האריסון "האן סולו" פורד // צילום: אי.אף.פי

חסרונה של פישר, שהיתה הרוח החיה בכנסים קודמים, היה מרכיב משמעותי בכנס. פאנל הפתיחה החגיגי כלל את כוכבי סידרת הסרטים לדורותיהם, כולל הריסון פורד, הלוא הוא האן סולו האלמותי (ראו תמונה מצד ימין), וכמובן יוצר התאגיד ג'ורג' לוקאס. הפאנל הסתיים בנאום מרגש שנשאה בתה של פישר, בילי לורד, ובהופעה מפתיעה של המלחין ג'ון וויליאמס, שאחראי לפסקול הנודע של הסרטים. וויליאמס ניצח על התזמורת הפילהרמונית של אורלנדו והרגע הזה הוכתר לרגע המרגש של הכנס.

המעריצים הנלהבים הגיעו לכנס מחופשים לדמויות האהובות עליהם מסידרת הסרטים, ומרכז הכנסים התמלא בדוכנים של מרצ'נדייז מכל הבא ליד, כולל תצוגות של אביזרים מסט הצילומים, ובהם הרובוטים האהובים R2D2 והמצטרף החדש BB8.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר