כאבי מחזור הם נחלתם של נשים רבות ברחבי העולם, אך חלקן עשויות לסבול אחת לחודש מכאבים חזקים במיוחד, ולעתים אף בלתי נסבלים. מחקר שנערך באוניברסיטת חוארז שבמקסיקו מצא כי אחת הסיבות לכאבי מחזור חזקים במיוחד עשויה לנבוע דווקא בגלל חיית המחמד הפרוותית שהן מחזיקות.
לטענת החוקרים, טפיל הנמצא על פרוותם של חתולים בשם טקסופלזמה, הוא ככל הנראה הגורם לתופעות כגון עצבנות, כאבים ודיכאון במהלך ימי המחזור החודשי. הטקסופלזמה נמצא לרוב בארגזי החול של החתולים, וכבר נמצא קשר בינו לבין לחץ, תוקפנות וסכיזופרניה שצל בני אדם.
כעת, מקושר הטפיל המסוכן, שחושף גם נשים בהריון למחלות רבות ואף לפגיעה בעובר, להקצנה בתופעות פיזיולוגיות ונפשיות הקשורות למחזור החודשי בקרב מיליוני נשים ברחבי העולם. המחקר מצא כי אחת מכל 12 נשים סובלת מתופעה המכונה הפרעה דיספורית קדם וסתית, הגורם לרוב לכאבים חזקים ולעצבנות בקרב נשים לפני מחזור. אנשי רפואה נטו לקשר את התופעות הקדם וסתית לגנטיקה ולהורמונים, אך כעת נראה כי דווקא הטקסופלזמה הוא הגורם להגברת התופעות הללו.
המחקר ניתח 151 בדיקות דם של נשים הסובלות מהפרעה דיספורית קדם וסתית. עשר מתוכן אובחנו כנשאיות של טקסופלזמה. אותן נשים נבדקו בשנית, ומניתוח של הבדיקות נמצא כי הן סובלות פי 9 (!) יותר מתסמיני הפרעה קדם וסתית ביחס לנשים אחרות שלא אובחנו כנשאיות של טקסופלזמה.
עורכי המחקר הודו אמנם כי המחקר נערך על מספר קטן יחסית של נבדקות וכי דרושה עבודה מעמיקה יותר על יותר מתנדבות: "זהו מחקר ראשון מסוגו שבדק את השפעות הטקסופלזמה על נשים הסובלות מהפרעה דיספורית קדם וסתית". מנתונים של ארגוני בריאות אמריקנים, אחד מכל שלושה בני אדם הינו נשא של הטפיל המדובר, אך רוב האנשים לא יחושו בתסמינים.
במשך שנים ייעצו רופאים לנשים בהריון להימנע ממגע עם חתולים ובעיקר עם ארגז החול שלהם. אלו שכן באו במגע עם צואת או שתן חתולים נתבקשו לשטוף את ידיהן היטב, שכן עשוי הטפיל לגרום להפלה של העובר. הטקסופלזמה יכולה גם לגרום לעיוורון בקרב מבוגרים וכן למחלות נפש.