אנחנו רגע לפני ליל הסילבסטר, ולכל מי שלא החליט איפה הוא יספור לאחור עד 2017, ומה בדיוק הוא הולך לאכול, הכנו רשימה של 10 ארוחות ששווה לטעום בערב הנוצץ. טורקי? יווני? ספרדי? הודי? ניו אורלינס סטייל? רגע לפני ששנת 2016 עוזבת אותנו והשנה האזרחית החדשה מתחילה, נשאר לכם רק לבחור.
סילבסטר באווירה ספרדית בוויקי כריסטינה
במסעדת הטאפאס ובר היין "ויקי כריסטינה" יחגגו גם השנה סילבסטר מסורתי חגיגי ושמח. בצד הקולינרי תציע המסעדה מבחר מנות טאפאס חגיגיות שהורכבו במיוחד לערב השמח, לצד התפריט הקבוע. בין המנות תמצאו קסרול דה מריסקוס - קדרת פירות ים, מולים וונגולי וג׳מבו שרימפס בציר פירות ים וירקות (67 שקלים). מנות נוספות: פרח זוקיני ממולא בשרימפס שמנת ונקניק צ׳ובאי מטוגן בציפוי פריך (48 שקלים), לוקוס עם קרם גזר פיקנטי ורוטב חמאת לימון (76 שקלים), פילטה דה קרנה - פילה בקר על רושטי ברוטב בורדולז (62 שקלים) או טרטר טונה אדומה עם קרם פרש פיקנטי וקרם אבוקדו (57 שקלים). בנוסף ינגנו במקום מוסיקה ותתקיים הופעה של רקדניות פלמנקו.
ויקי כריסטינה, התחנה נווה צדק. טלפון להזמנות: 03-7367272
סילבסטר סטייל אירופה ב-ARIA
מסעדת ARIA (אריא) ממוקמת במבנה דו-קומתי לשימור ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, כאשר הקומה העליונה היא קומת המסעדה, המציעה לאורחיה חוויה קולינארית פרי יצירתו של השף גיא גמזו. ערב הסילבסטר יצוין עם תפריט אותו הרכיב גמזו, הכולל מנות בסגנון אירופאי עם טוויסט מקומי מסקרן (מנה ראשונה, עיקרית וקינוח זוגי), במחיר של 350 שקלים לסועד.
מנות ראשונות: קרודו דג ים - פרוסות דג נא עם ויניגרט מייפל, ג'ינג'ר וסויה לבנה, קריספי סקין וכרישה צעירה, טאטקי סלמון צרוב בצד אחד על ויניגרט תמר הינדי, למון גראס וקשיו מקורמל או טורטליני כבד אווז טורטליני, כבד אווז וברווז מזוגגים בציר ברווז ומרסלה.
מנות עיקריות: מוסר ים בחמאת סויה בהירה, עגבניות מנומרות, טימין לימוני ובוקצ'וי, לובסטר ושרימפס זנב, לובסטר וכיסוני שרימפס מזוגגים בחמאת ים ואפונת גינה, צלעות טלה, צלעות טלה צעיר מרמת הגולן עם ציר תמר מג'הול ופול ירוק או לב אנטריקוט על העצם.
על המוזיקה: די.ג'יי תומר אדטו.
מסעדת ARIA, נחלת בנימין 66, ת"א. טלפון להזמנות: 03-5296054
סילבסטר טורקי באונזה
במסעדת אונזה היפואית, בראשותם של השפים אריק דרחני ומולי מגריסו, משיקים לקראת השנה האזרחית החדשה ערב עם ווייב טורקי. בין המנות הראשונות תוכלו למצוא: דג פלמידה כבוש עם תפו"א באטר, לבנה ובצל מוחמץ (56 שקלים), קרפצ'יו מוסר ים עם ויניגרט רימונים, סלט שומר והדרים (54 שקלים) ועוד.

סילבסטר באונזה // צילום: אנטולי מיכאלו
בין המנות העיקריות אפשר למצוא זנב שור בבישול ארוך על מצע סלט שורשים (72 שקלים). בגזרת המנות האחרונות: קינוח מסורתי של סוטלאץ', פודינג אורז ריבת ורדים ופיסטוקים (38 שקלים) ועוד. בגזרת האלכוהול ירקחו שלושה סוגי קוקטיילים יחודיים במחיר אחיד של 46 שקלים.
יש להזמין מקומות מראש. רבי חנינא 3 יפו- תל-אביב. טלפון להזמנות: 03-6486060
סילבסטר אינטימי במל ומישל
מסעדת מל ומישל, האיטלקייה הרומנטית בתל אביב שחגגה לאחרונה עשור של פעילות, תציע לסועדיה אווירה אירופאית אינטימית ומגוון מנות ספיישל של שף המסעדה, ניר ויימן, שיוגשו לערב אחד בלבד. בין המנות: קפרזה ירקות חורף (68 שקלים), צלחת פירות ים עם פירה ארוגולה ובוטרגה (162 שקלים), ברולה תפוח בזיליקום (44 שקלים) ועוד.
מל ומישל, בן יהודה 155, תל-אביב. טלפון להזמנות: 03-5293232
סילבסטר ניו אורלינס סטייל בפרנץ' 57
גם בבר הניו אורלינסי יספרו לאחור. לצד תפריט קוקטיילים עשיר, יוצע תפריט מושחת במיוחד: אומלט עם בשר סרטנים, גבינת ברי, עירית קצוצה ושמנת חמוצה, סלט של עלי תרד טריים, בצל ופטריות פורטובלו מטוגנים, בייקון קצוץ, גבינה כחולה ושברי קשיו מסוכר, נתח כתף חזיר בבישול ארוך עם תפוזים, ליים, מנטה ואורגנו מוגש על לחם בריוש עם ביצה עלומה מטוגנת, עגבניות ירוקות מטוגנות, חמוצים מטוגנים ובטטה מטוגנת עם איולי קייג'ין, קרואסון ממולא בגבינת ברי, ביצה עלומה מטוגנת, ארוגולה טרייה וריבת עגבניות שרי מתקתקה.
אם לא שבעתם, במקום יוגש גם ספיישל בינייה - סופגניות מתוקות ומלוחות סטייל ניו אורלינס - בינייה עוגת גבינה, בינייה סרטנים ומסקרפונה ובינייה כבד אווז ובטטה.
ברקע תתנגן מוסיקת סווינג בסטייל ניו אורלינס השמחה והכל מוגש אה-לה-קארט, ללא תפריט קבוע מראש.
עד השעה 21:00 - Happy Hour - מינימום לסועד - 120 שקלים מינימום לסועד. אחרי השעה 21:00 ואילך 160 שקלים לסועד.
ברנר 2 תל אביב, טלפון להזמנות: 050-7347452
סילבסטר בקלארו
במסעדת קלארו, מבית היוצר של השף רן שמואלי, נרקח תפריט המורכב מהיצע רב של בשרים, דגים, ירקות ופירות מהחווה לשולחן. בין הראשונות תוכלו למצוא: צלחת שרקוטרי בעבודת יד - פורקטה, רוסט של סינטה מפרה שמנה, רוסט כתף טלה, פורקטה הום מייד ועוד (78 שקלים). לצד אלה תוגש מנה של דגי חורף נאים על צלחת של קרח (108 שקלים).

קלארו בסילבסטר // צילום: אנטולי מיכאלו
לעיקריות יגישו דג במלח ים עם ראגו של ארטישוקים ופטריות יער בחמאה לבנה (52 שקלים ל-100 גרם), מרק בויאבז עם דגים ופירות ים - ג'מבו שרימפס לוקוס וסרטנים כחולים (196 שקלים), שורשים צלויים עם ווינגריט גזר, מסקרפונה ואגוזי לוז (74 שקלים). אם יישאר לכם מקום, בגזרת הקינוחים יוגשו: אננס צלוי בטאבון, וניל קרמל ורום עם פרנץ' טוסט וגלידה וניל (68 שקלים), תותים עם גלידת מסקרפונה ושברי מרנג (58 שקלים) ועוד.
על המוזיקה והאווירה הכללית יהיה אחראי די. ג'יי לכל אורך הערב.
קלארו, רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. טלפון להזמנות: 03-6017777
סילבסטר גלילי עם הרבה בשר באנגוס
קבוצת המסעדות "אנגוס" בבעלות פאדי דבאח אשר פועלת מזה עשור באזור הצפון, השיקה לאחרונה שתי מסעדות: "אנגוס" ו"אנגוסרי", לצד קצביית בוטיק ברחוב הארבעה, בתל-אביב. את השנה האזרחית החדשה חוגגת מסעדת "אנגוס" עם תפריט על טהרת הבשר, המכיל שישה נתחי בשר שונים בשיטות בישול שונות. התפריט יוצע בכלל מסעדות קבוצת "אנגוס, ברחבי הארץ (תל-אביב, חיפה, דיר אל-אסאד, עין המפרץ וצומת מגדל) ויהיה מורכב ממגוון של מנות ראשונות, מנות ביניים מנה עיקרית, קינוחים ואלכוהול.
בין המנות בתפריט ערב השנה החדשה: טלה באחו - סלט אספרגוס ופרוסות טלה, מרק ברזואלה - מרק קרם כרובית עם ברזואלה עגל, פורטר האוס (700 גרם) - סינטה ופילה על העצם, מנה זוגית ספריבס טלה (900 גרם) - חזה טלה על העצם בתערובת תבלינים חורפית (מנה זוגית) ועוד. מחיר לסועד בארוחה זוגית הינו 325 שקלים.
אנגוס, הארבעה 20, תל אביב. טלפון להזמנות 03-7715733
סילבסטר אלגנטי ב-BROWN
אם אתם בקטע של סילבסטר אלגנטי וחגיגי, BROWN יכולה לתת לכם את התשובה ההולמת. השפית מיכל לוי תציג חגיגת שנה חדשה עם ארוחה שתהיה מורכבת מתפריט בן 3 מנות לבחירה: מנת פתיחה בליווי קוקטייל ומנה ראשונה ומנה עיקרית. ארוחה זוגית תעלה 260 שקלים לאדם.
למנות פתיחה: מרק עגבניות - מוגש עם גבינת גאודה פסטו ופרוסת חלה, סביצ'ה דגי ים ואבוקדו - סלמון ודניס עם קוביות אבוקדו ופירות עם גלידת בזיליקום או פטה כבד עם קונפיטורת תפוחי עץ, ריבת בצל, מיני בריוש וג'ל יין.
לראשונות: קרפצ'יו פילה בקר עם עגבניות שרי צלויות, צלפים, מיקרו בזיליקום, שמן זית, מלח ים, אגוזים קלויים, פרוסות פרמז'ן ובלסמי מצומצם, סלט חסות אייסברג, עלי סלנובה וחסה קיסר עם עלי בזיליקום, פטרוזיליה ונענע, מוגש עם קונפיטורת אגסים, גבינה כחולה ושקדים קלויים, סלט קינואה חם מוגש בדלעת ערמונים אפויה ושמן פטרוזיליה עם קוביות קישואים, גזר ובצל, שום, שמיר, מנגולד ואגוזים קלויים.
לעיקריות: ספגטי פירות ים יין לבן, חמאה מרווה ואוצרות מן הים, לברק ממולא תרד, מנגולד, שום וצ'ילי ברוטב יין לבן, מרווה ופלחי לימון, מוגש עם פירה תפוחי אדמה, נתח סינטה ביין אדום מרווה וחמאה מוגש עם פירה תפוח אדמה ואגסים ביין כרישה חלוטה עם מנגולד, שום וצ'ילי, ברוטב עגבניות, עגבניות שרי בזיליקום ושום קונפי.
בראון-BROWN, ניסים אלוני 10 , מתחם G, תל אביב. טלפון להזמנות: 053-9344955
סילבסטר אסייתי במינה טומיי
הרשת, בהובלת השף משה בדישי, המציעה חמישה מטבחים אסייתית, תחליף לחלוטין את התפריט לערב החגיגי ותגיש קוקטיילים ומנות מיוחדות המתאימות לחלוקה.

מינה טומיי // צילום: אפיק גבאי
בין המנות שתוכלו לטעום: דים סאם טום יאם - דמפלינג בצק אורז במילוי עוף/צמחוני, טום יאם, סלט פמלה חריף (44 שקלים), קינג סושי רול - טמאגו, מלפפון, אבוקדו במעטפת טונה וכבד אווז צרוב, טריאקי (64 שקלים), צ'ופ צ'ופ - טרטר טונה וסלמון, ווינגרט מלפפון תאילנדי, פיש סוס וליים, אורז פריך (44 שקלים), בו לה לוט - עלים ויאטנמים צרובים במילוי בקר, נוק צ'אם תפוחים, עשבי תיבול, מלון ( 58 שקלים), פיש לאקסה - מוסר ים בקראסט תבלינים, כרובית טנדורי, אטריות שעועית, שאלוטס קריספי, קוקוס ושורש כורכום (79 שקלים), האנוי סטייק - אנטריקוט, רוטב פלפלת ויאטנמי, סום טאם, סטיקי רייס (84 שקלים). מינימום לסועד 175 שקלים.
מינה טומיי, רח' הארבעה 17, תל-אביב . טלפון להזמנות: 1-700-506-504
סילבסטר בוליווד במשק ברזילי
אם סילבסטר הודי יעשה לכם את השנה החדשה, משק ברזילי הוא המקום עבורכם. המקום מציע ארוחת גורמה הודית-טבעונית בת 5 מנות, כאשר כל המסעדה תהפוך לסצנה חיה ונושמת מתוך סרט בוליוודי, עם תלבושות, אביזרים ומוסיקה הודית. בין השאר תמצאו בתפריט: קוקטייל הודי מתקתק על בסיס ג'ין עם תבלינים הודים, ג'ינג'ר והל, לחמניות באו מאודות עם צ'אטני ירוק/צ'אטני סלק/צ'אטני דלעת.
לראשונות: מטה אלו (תפוא אדמה מתוק בהינדו) - קרם בטטה ותמרינדי, סלט סאמבר (קוקוס) – של קוקוסים כוסברה ואננס.
לעיקריות: פורנה שג'ריה (הפתעה ממולאת) - פטרייה ופרח זוקיני ממולאים בפאניר טבעוני מוגש עם קארי עדשים צהוב, מיזונה, גראם מסאלה, קדו - דלעת ערמונים עם טופו רך, אגוזי לוז, כוסברה צנונית וקארי אפונה ירוק.
לקינוח: שוקולד מסאלה בטעמים הודים - פיסטוק, הל, תמרינדי, צ'אי עם חלב שקדים ותבלינים. מחיר: 150 שקלים לסועד, הזמנת מקומות מראש.
משק ברזילי-רחוב אחד העם 6, נווה צדק, ת”א. טלפון להזמנות 03-5166329
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו