מישהו הבין מה הפורמט של "שש אימהות"?

ביקורת טלוויזיה: שיר זיו לא התרגשה מהמיינסטרים החנפני של "שש אימהות" (ערוץ 2, 21:00)

"שש אימהות". לא ברור מה הפורמט // "שש אימהות". לא ברור מה הפורמט ,
"שש אימהות". לא ברור מה הפורמט // "שש אימהות". לא ברור מה הפורמט

יום האם: מי את, "שש אימהות"? מה את רוצה להגיד לעולם? איזה סיפור את מספרת? פרק הבכורה של העונה החדשה של סידרת הדוקו־ריאליטי (היא לא ממש ריאליטי, ובטח לא דוקומנטרית, אבל ההגדרות חסרות משמעות בפורמט הזה) היה מסע חוצה גבולות בין ז'אנרים ועסקים, שעטנז לא בריא בין הפרשות חלה, סלטים בריאים, ביקורים בספא וצילום קליפ שכונתי. כדי לתבל את המנה הגדושה הזו בקצת קסם גברי, הובאו העונה, לראשונה בישראל, "הגברים של" כדי לשבח, להלל ולקלס את שש נשותיהם המוצלחות באולפן. הפורמט פוצח, אם רק לעזאזל מישהו היה יודע מהו הפורמט.

רק הקריין בפתיח ידע לספר משהו על האימהות שנבחרו לככב בעונה הנוכחית. "אימהות מעוררות השראה - אימהות שמתמודדות עם כל מה שאמא מתמודדת איתו ביומיום", הציג הקריין את ליאת בנאי, מיכל צפיר, נאם הורוביץ והרבנית רונית ברש. יש עוד אימהות בקנה, אבל הרביעייה שנבחרה לבכורה מסמלת את היעדים: לספר במקביל כמה סיפורים אנושיים מרגשים וסוחטי דמעות, על נשים סמי־מפורסמות (לא את, מיכל צפיר, את מפורסמת), לגרום לצופות לדמוע ולצחוק ואולי לקנות משהו, אולי את הדיסקים של בנאי - המשתתפת בדוקו־ריאליטי שנייה אחרי "לה לה לנד" - או את אורח החיים הבריא של צפיר בעלת הסלוגן המפתה "כל אחת יכולה". צפיר הקפידה להצטלם בסמוך לשייקים בריאים ולסלטים רעננים, ולחלופין כשמאחוריה שקופית ספונטנית מתוך הרצאתה. ועל זה נאמר: גם תוכן שיווקי צריך לדעת לעשות בסטייל.

לא חשוב מי שילם למי וכמה, חשובה התוצאה. ההופעה של צפיר בבכורה היתה מאולצת ומבוימת ברישול. כל הסצנות בהשתתפותה נראו כמו הרמה לאנשי "ארץ נהדרת", והיא בכלל בפגרה עכשיו. האלטרנטיבה לצפיר, בנאי השכונתית, הופיעה בסצנת הפתיחה הקומית, כשהיא ובן זוגה רוכבים על סוסים והיא מבשרת לו שהיא בהריון. אם לא התרגשתם זה בסדר, מדובר במתיחה. לבנאי יש כבר חמישה ילדים בבית ובעל שמאמין ביחסים שוויוניים, להלן: בנאי עושה הכל והוא מעשן במרפסת. "אני לא צריכה שהוא יכבס לי, אני לא צריכה שהוא ינקה לי, ואני לא רוצה שהוא ישטוף ואני לא רוצה שהוא יבשל. הוא עושה את העבודה הכי טובה, הוא אוהב אותי", המציאה בנאי מחדש את הפוסט־פוסט פמיניזם. גו סיס.

הייתם מצפים ש"שש אימהות" תסתפק בפן הקומי. בכל זאת, מדובר בבידור, תשע בערב, בנאי על סוס או מצלמת קליפ חובבני בהפקה ספונטנית - קטעים. אבל סיפוריהן של הורוביץ והרבנית ברש ידרשו מהצופים שימשיכו את המסע הקסום עם האימהות לערימות של טישו. הורוביץ מביאה את סיפור הסינדרלה התאילנדית, שקטפה בשדות ישראליים תבואה, עד שנישאה לבן המלך והיורש, חיים הורוביץ (לבית "טבע"). כיום, באלפיון העליון, בעלת עסקים אשר זכו ליח"צ מפנק בבכורה (מסעדה וספא בעל "קונספט מלכותי"), הורוביץ מבקשת שלא ישפטו אותה, והמצלמה מתעדת אותה בעיקר בוכה מרוב התרגשות, אהבה והכרת תודה. גם ברש הזילה לא מעט דמעות בבכורה, אבל הסיפור שלה, על אונס שעברה בגיל ההתבגרות, כניסה להריון בלתי רצוי, לידת ילד ושליחתו לאימוץ, היא דרמה שצופית גרנט כבר היתה ממריאה איתה ל־30 אחוזי רייטינג. עלילת חיפוש הילד שנשלח לאימוץ, בשילוב עם חייה העכשוויים של ברש ("עכשיו אני במטרה לכבוש את העולם... יש לי אומן כל שבועיים"), מקדמת את מסע הגאולה של ברש, ומקדמת את הצופים לפתרון החידה, מהי "שש אימהות": היא מה שתרצו שהיא תהיה. ובעברית: מסע חנפני, קיטשי ויחצני ללב המיינסטרים הישראלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר