משבר הבחירות הגדול ביותר של המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ בעיצומו, אבל במטה שלו יכלו אתמול למצוא נחמה קלה בשני סקרים ארציים המעניקים לו יתרון.
סקר של מכון רסמוסן הראה אתמול כי הוא שוב מוביל על יריבתו הילארי קלינטון, 43% לעומת 41%. על פי הסקר של המכון השמרני, מרבית הנשאלים, 43%, סברו כי הטענות למעשים שביצע לכאורה הנשיא לשעבר ביל קלינטון חמורות יותר מההתבטאויות שהשמיע טראמפ בהקלטה שנחשפה בשבוע שעבר. גם סקר המעקב היומי של ה"LA Times" מעניק לטראמפ יתרון קל.
העיסוק של התקשורת האמריקנית בטראמפ הגיע לשיא שלילי בעת שב"ניו יורק טיימס" פורסמו עדויותיהן של שתי נשים הטוענות כי בשתי תקריות שונות טראמפ תקף אותן מינית. הראשונה, ג'סיקה לידס, אשת עסקים ממנהטן, סיפרה כי לפני יותר מ־35 שנים ישבה לצד טראמפ במחלקה הראשונה בטיסה לניו יורק, כששלח לעברה ידיים. "הייתי בשוק", טענה, "הוא היה כמו תמנון. כאילו היו לו שש ידיים, הוא היה בכל מקום. כאשר התחיל לגעת במעלה החצאית שלי, יצאתי משם".
האישה הנוספת היא רייצ'ל קרוקס, שעבדה בתור מזכירה במגדלי טראמפ במנהטן. בשנת 2005, סיפרה, נתקלה בו מחוץ למעלית והציגה את עצמה. לטענתה, בתוך זמן קצר החל טראמפ לנשק אותה על לחייה - "ואז הוא נישק אותי היישר בפה", הוסיפה.
טראמפ זעם ודחה בתוקף את הטענות. הוא אף איים כי יתבע את העיתון. בתגובה שצייץ בטוויטר הוסיף כי מדובר ב"סיפור שקרי ב'טיימס' הכושל, בדיה מוחלטת!"
שעות בודדות אחר כך צצו עוד נשים עם סיפורים דומים. כתבת המגזין "פיפל" נטשה סטוינוף סיפרה שטראמפ נישק אותה בכוח, עת הגיעה לראיין אותו באתר נופש שבבעלותו בשנת 2005. אישה רביעית, מינדי מק'גיליווריי, סיפרה לעיתון מקומי כי המועמד "שלח לעברה ידיים" לפני 13 שנה.
דיווחים אלו מתווספים לקלטת שפירסמה CBS, שבה נשמע טראמפ אומר על ילדה כי "בעוד עשר שנים נצא יחד", וכן לפרסום באתר "באזפיד", שבו טוענות 5 נשים כי איל ההון, שהחזיק בבעלותו כמה תחרויות יופי, היה נכנס לחדרי ההלבשה בזמן שהבנות - חלקן בנות 15 בלבד - היו עירומות למחצה או לגמרי.
טראמפ הכחיש אמש מכל וכל את הטענות והתעקש כי מדובר ב"מתקפה מרוכזת, מתואמת ומרושעת". "זה לא צירוף מקרים שהמתקפות מגיעות יחד, באותו הזמן, בדיוק באותו הרגע שוויקיליקס מפרסם מסמכים שחושפים את השחיתות הבינלאומית המאסיבית של מכונת הקלינטונים", אמר איל ההון לתומכיו בעצרת בפלורידה, "הטענות הנבזיות האלו הן לגמרי שקריות - והקלינטונים יודעים זאת".
מהמיילים של מטה קלינטון שנחשפו אתמול בוויקיליקס, עולה כי בשנת 2015 ניסתה המועמדת לנשיאות לסייע לארגון השמאל היהודי J Street למכור את הסכם הגרעין עם איראן לדעת הקהל האמריקנית, בדומה לממשל אובאמה.
• • •


מגזין "Time" פירסם אתמול שער המשך המתאר את המפולת של טראמפ. בשער ב־22 באוגוסט נראה איור של איל ההון נמס, תחת הכותרת "התכה" (Meltdown). בשער החדש צומצם הרפובליקני לכדי שלולית של ממש, תחת הכותרת "התכה מוחלטת" (Total Meltdown).