מתכונים עם ענבים // צילום: לירון אלמוג // מתכונים עם ענבים

ענבים, לא רק במסיק אלא גם בעוגה

געגועים לעצי הגפן של סבתא: שלושה מתכונים מפתים וטעימים המורכבים מחומר בסיס עיקרי, ענבים

בבית הקיץ של סבא מקס וסבתא תמר צמח גפן מפואר. הוא הצל בענפיו המפותלים ועליו הירוקים את הפטיו האחורי הנשקף מפינת האוכל הלבנה. פירותיו ירוקים, כבדים וגדולים. כשהחלו האשכולות להכביד היינו מטפסים וגוזמים, כל פעם קצת. אלה היו הענבים של ילדותי. מלאי גרעינים וטעם נשכח. אני נזכרת בהם בעודי מתבוננת בתמונות ילדות מצהיבות. הנה גלה, אחותי ואני בצל הגפן. הנה אבא שלי צולה נתחי בשר על גריל מתכת קטן, קומתו הגבוהה פוגשת מדיי פעם אשכול ענבים כבד וסרבן. בפרץ נוסטלגי של קיץ, הנה כמה מתכוני ענבים.

מחבת עוף, יין אדום וענבים

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 3 כוסות יין אדום
  • 3 כפות דבש
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות ענבים ירוקים ואדומים
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. במחבת מבשלם יין ודבש עד שמצטמצמים לכדי רוטב סמיך (לא לצמצם יותר מדיי).

2. יוצקים לקערה ושומרים בצד.

3. באותו מחבת מחממים שמן זית, מתבלים את רצועות העוף במלח ופלפל ומקפיצים במחבת, מוסיפים את רצועות הבצל ומבשלים יחדיו כ-7 דקות (תלוי בעובי רצועות העוף).

4. מוסיפים את הענבים ואת רוטב היין וממשיכים לבשל יחדיו דקותיים נוספות.

5. מתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

טאבולה ענבים אסייתי עם נתחי סלמון בטריאקי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

לטאבולה:

  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כוס בורגול שרוי במים
  • 1 כוס ענבים ירוקים/אדומים חתוכים לרבעים
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כף שמן שומשום קלוי
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר או ג'ינג'ר כבוש וקצוץ

לסלמון:

  • 350 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפות גדושות רוטב טריאקי


טאבולה עם סלמון // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. מסננים את הבורגול מהמים כשמתרכך. מערבבים בעדינות עם כל מרכיבי הטאבולה.

2. מחממים על להבה גבוהה מחבת עם שמן זית, מוסיפים למחבת את קוביות הסלמון, מוסיפים את רוטב הטריאקי וצורבים במחבת מכל הכיוונים.

3. מסדרים את קוביות הסלמון על סלט הטאבולה ומגישים מיד.

עוגת ענבים

רשימת חומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס מיץ תפוחים
  • 3 כפות סירופ רוזטה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 350 גרם שקדים טחונים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1 כוס ענבים אדומים חצויים (ללא חרצנים)

לקישוט:

  • 1 כוס ענבים אדומים שלמים (ללא חרצנים)
  • אבקת סוכר לקישוט


עוגת ענבים // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. מקציפים את הביצים במהירות בינונית תוך הוספה הדרגתית של הסוכר. ממשיכים להקציף כ-5 דקות.

2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את יתר החומרים. מערבלים יחדיו כדקה.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות, מוציאים לדקה קלה, מקשטים בכוס ענבים שלמים ומחזירים לתנור ל-15/20 דקות נוספות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

4. מצננים. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...