אבריאל בר יוסף // צילום: משה מילנר (ארכיון)

בר יוסף ויתר על תפקיד ראש המל"ל

אבריאל בר יוסף (61) שהיה מועמדו של ראש הממשלה לראשות המל"ל הודיע כי הוא מוותר על תפקידו • בר יוסף במכתבו: "החלטתי להיענות להצעות בסקטור הפרטי"

תא"ל במיל' אבריאל בר יוסף, שעל מינוי לראש המל"ל במקומו של יוסי כהן, הוחלט בחודש פברואר האחרון, הודיע לראש הממשלה כי הוא מוותר על התפקיד.

בר יוסף כתב לראש הממשלה: "חרף ההערכה שאני רוחש להצעת ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, למנות אותי ליועצו לביטחון לאומי, החלטתי לוותר על המינוי, ולהיענות להצעות בסקטור הפרטי", כתב בר יוסף, "אני נכון תמיד לעמוד לצידו של ראש הממשלה ולסייע בידיו למען המדינה וביטחונה". 

כנגד בר יוסף התנהלה חקירה לאחר תלונה של תנועת אומ"ץ ממנה עולה החשד לכאורה "כי לאור מידע שהגיע אל אומ"ץ ישנו חשש של קבלת טובות הנאה ופעילות בניגוד עניינים על ידי תא"ל (מיל') אבריאל מגורם פיננסי מרכזי בחו"ל".

בר-יוסף (61) נשוי, אב לארבעה ילדים, וסב לשלושה נכדים. משנת 2009 ועד לפני כחצי שנה כיהן כמשנה לראש המל"ל. בין השנים 2009-2004 היה מנהל ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, ומנהל הוועדה לתקציב הביטחון.

הוא שירת בצה"ל 25 שנה, השתחרר בדרגת תת אלוף ובתפקידו האחרון כיהן כראש מספן ציוד בחיל-הים. לבר יוסף תואר ראשון בהנדסת מכונות מאוניברסיטת גלזגו ותואר שני בהנדסה מאוניברסיטת מישיגן.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...