אילוסטרציה // צילום: GettyImages // אילוסטרציה

קחו לכם תפוחים ותמרים

קמפיין חדש של משרד החקלאות ינסה לעודד הגברת אכילת ירקות ופירות בקרב מבוגרים וילדים • סקר: 60% מההורים ציינו כי ילדיהם מנשנשים בשעות הפנאי חטיפים מלוחים

רוב ההורים אינם עושים פעילות מיוחדת כדי לעודד את ילדיהם לאכול יותר ירקות ופירות, כך עולה מסקר שערך משרד החקלאות במסגרת השקת קמפיין "חצי־חצי", להגברת המודעות לחשיבות אכילת מזונות אלה. 

מנתוני סקר העמדות עלה כי 34% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הבוקר, 54% - בארוחת הצהריים ו־71% בארוחת הערב. 21% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות כנשנוש בין הארוחות ו־6% אינם נותנים לילדיהם ירקות בכלל. 

לשאלה מה הם עושים כדי לעודד את ילדיהם לאכול ירקות ופירות, השיבו 59% מההורים כי אינם עושים פעולה מיוחדת. 14% מההורים השיבו כי הם חותכים ומכינים סלט ומקלפים פירות וירקות, 11% אמרו כי הם מסבירים את היתרונות ומנסים לשכנע את הילדים לאכול פירות וירקות, 5% מההורים קונים סוגים שונים של פירות וירקות ומוודאים שתמיד יהיו בבית, 5% מההורים מגישים את הירקות והפירות בצורה אסתטית, 4% ממקמים את הפירות ואת הירקות במקום בולט ו־3% מגישים את הפירות והירקות כחלק קבוע מהארוחה.

לדברי שר החקלאות, אורי אריאל, "יש חשיבות רבה לחינוך הציבור בכלל והדור הצעיר בפרט לאכילת ירקות ופירות, בייחוד בתקופת החופש הגדול". עוד הוסיף כי "יש לנו בארץ תוצרת חקלאית שיש להתגאות בה, ומומחים מכל רחבי העולם לומדים מישראל כיצד לפתח גידולים חקלאיים וזנים של פירות וירקות".

בחלוקה למגזרים עולה מהסקר כי 78% מההורים במגזר החרדי נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הערב, 39% - בארוחת הבוקר ו־38% - בארוחת הצהריים. 15% מההורים במגזר נותנים לילדיהם ירקות כנשנוש בין הארוחות, ו־2% אינם נותנים לילדיהם ירקות בכלל.

במגזר הערבי 49% מההורים נותנים לילדיהם ירקות כנשנוש בין הארוחות, 33% נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הבוקר, 71% - בארוחת הצהריים, 45% - בארוחת הערב ו־6% אינם נותנים לילדיהם ירקות בכלל.

כשההורים נשאלו מה ילדיהם אוכלים ככיבוד וכנשנוש בבית או בגינה, השיבו 60% כי ילדיהם אוכלים חטיפים מלוחים. 44% אמרו כי ילדיהם אוכלים ממתקים, 50% אמרו כי ילדיהם אוכלים מעדני חלב, 44% אמרו כי ילדיהם אוכלים דגנים/קורנפלקס. הנתון המעודד היה ש־68% מההורים אמרו כי ילדיהם אוכלים פירות, אך רק 35% אמרו כי ילדיהם אוכלים ירקות.

פרופ' זכריה מדר מהאוניברסיטה העברית ציין כי יש "הסכמה מקיר לקיר" על "ההמלצה הגורפת והחד־משמעית להגדיל באופן ניכר את צריכת הפירות והירקות בקרב כל האוכלוסייה, והיא זוכה לגיבוי של ארגוני בריאות בכל העולם, כולל ארגון הבריאות העולמי וארגון המזון והחקלאות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...