ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון התייחס אתמול בביטול להחלטת האו"ם להרחיב בכ־35% את השטח הימי של ארגנטינה כך שיכללו גם את המים סביב איי פוקלנד, הנמצאים בשליטה בריטית ובמחלוקת בין לונדון לבואנוס איירס.
להחלטה של ועדת האו"ם לקביעת גבולות המדף היבשתי (המדרון בשולי היבשת הנמשך אל מתחת לפני הים בשיפוע מתון ועד המקום שבו חל שינוי חד בזווית השיפוע; א"ל) עשויות להיות השלכות משמעותיות עבור דרישתה של ארגנטינה לקבל בעלות על המשאבים הטבעיים בים סביב איי המחלוקת.
בארגנטינה חגגו את ההחלטה ושרת החוץ סוסנה מלקורה אמרה: "מדובר באירוע היסטורי עבור ארגנטינה בגלל שביצענו זינוק ענק בכל הנוגע לתיחום הגבול החיצוני של המדף היבשתי שלנו. ההחלטה מחזקת את הזכויות הריבוניות שלנו על משאבים של המדף היבשתי".
מנגד, דוברו של קמרון מסר כי בריטניה "טרם קיבלה את פרטי הדו"ח. מדובר בוועדה מייעצת המנפיקה המלצות, שאינן מחייבות מבחינה משפטית. לוועדה אין סמכות בסוגיות ריבוניות. אינני חושב שאנו צריכים להקדים את המאוחר". הדובר הוסיף כי "הספקולציות לגבי משמעות הדו"ח הגיעו מכיוונה של ארגנטינה ולכן עלינו להמתין ולראות מה ייצא מהוועדה". הוא גם הזכיר שהדעה הקובעת היא של תושבי האי "שהבהירו כי הם מעוניינים להישאר טריטוריה של בריטניה". "נמשיך לתמוך בזכות זאת", אמר.
מיליארדים בקרקעית
ההמלצה של ועדת האו"ם באה בעקבות דו"ח ארגנטיני מ־2009, שהרחיב את השטח הימי של ארגנטינה למרחק של יותר מ־550 ק"מ באזורים מסוימים. המאבק על השליטה באיים אינו רק מדיני והיסטורי אלא קשור להרבה כסף ומשאבים טבעיים. החיפושים אחר נפט באזור הזרימו מיליוני פאונד לכלכלת איי פוקלנד, אך יש באי תושבים המודאגים מהדרישה הארגנטינית וכן מהשינויים המהירים שתיצור התעשייה החדשה.
לאיי פוקלנד יש הנהגה מקומית, אך סוגיות של ביטחון ויחסי חוץ נמצאות באחריות לונדון. בריטניה וארגנטינה נלחמו על השליטה באיים ב־1982. כוח ארגנטיני פלש לאי, אך גורש בידי כוח משימה בריטי. מייק סאמרס, יו"ר האסיפה המחוקקת של האיים, ציין: "הבנתנו תמיד היתה שהאו"ם לא יגיע לקביעות בנוגע לבקשות להרחיב את שטחי המדף היבשתי באזורים שבהם יש תביעות הדדיות".