חולים על עוגיות לוטוס? זה בשבילכם

כתבתנו טסה לבלגיה, למקום בו מייצרים את ביסקוויט הקרמל הממכר וחזרה עם רשמים ומתכון לעוגת ריקוטה ולוטוס

מרצפות הרחוב הקטן והמתעקל מחזירות הד לצעדיי הממהרים. אני כמעט ורצה, רודפת אחרי סליל מתפתל של ריח עוגיות משכר. כמו מהופנטת, שבויה בקסם הארומה, אני מדלגת על פני אבני הדרך הקרות בליבו של כפר קטן בבלגיה, למבק שמו.

כאן, בשנת 1932, בארץ המישור הבלגית הקימו האחים בון מאפיית ביסקוויטים משפחתית. המאפייה הקטנה התמחתה בייצור ספקולוס; ביסקוויטים אירופאים פריכים, מתובלים ומקורמלים. ניחוחם ניחוח קינמון עדין והם שם שגור בפי כל ילד. למפעל הם קראו לוטוס, על שמו של הפרח האצילי ויפה המראה. איורו של זה עיטר שנים רבות את קופסאות הפח בהן שווקו הביסקוויטים ברחבי בלגיה.

שמם של הביסקוויטים היכה גלים מפתים למרחוק, ועד מהרה הספקולוס של לוטוס הפכו לעוגיית הקפה המוכרת באירופה. בשנות ה-80 הגיעו לאסיה ומיד לאחר מכן הפכו לעוגיות השחקים, המחולקת לנוסעים בחברות התעופה האמריקאיות.

אלינו הגיע הביסקוויט, עטוף צלופן אדום ומרשרש, בתחילת שנות האלפיים, עם צמיחתה של תרבות הקפה ועמה סניפי אספרסו בר איכותיים. ספלי הקפה הוגשו כשלצידם ביסקוויט קרמל. טבילה אחד בנוזל הכהה והממכר והביסקוויט הופך נימוח וטעמו עמוק ומתוק. עד מהרה הפך המותג לשגור בפי חובבי הקפה ומשם עם הפצתו ברשתות השיווק גם אל המטבח וחובבי הבישול והאפייה.

השנה נוספה עוגייה חדשה למשפחת לוטוס ושמה - "עוגיית דינוזאורים",  עוגיית דגנים פריכה עד מאוד בצורת דינוזאורים. מותג הדינוזאורים אהוב ומוכר ברחבי אירופה ובלוטוס סמוכים ובטוחים שכך יהיה גם בישראל. לרגל המאורע המשמח הרחקתי עד ללמבק והנה אני מטופפת צעדיי ברחוב הקטן בדרכי להציץ הצצה נדירה אל תוך קווי היצור של המאפייה המשפחתית שהפכה למפעל מהודר.


עוגיות הדינוזאורים של לוטוס

הביקוש לעוגיות ולביסקוויטים של לוטוס גדל באופן מסחרר עד כי המפעל מתרחב ומתרחב כל זאת תוך שמירה דקדקנית על תהליכי יצור איכותיים ביותר. כמו מחלף עמוס ומנוהל היטב נוסעות להן עוגיות שונות על פני הקווים. הבצק הפריך עשוי עפ"י מתכונים סודיים בני עשרות שנים ומרודד ונקרץ לצורות שונות. מלבנים, ריבועים, עיגולים ודינוזאורים כמובן. לעוגיית הדינוזאורים המצופה שוקולד נקנה מיכל מיוחד ובו נשמר השוקולד בטמפרטורה אידיאלית לציפוי, כל עוגייה מצופה באופן קפדני ונדיב.


ביסקוויטים המיוצרים במיוחד עבור ממרח הלוטוס

בלוטוס מתגאים עד מאוד במוצרים המתוקים והנהדרים והם המובילים בקטגוריה בבלגיה, נוכחותו של המותג כה בולט ברשתות השיווק ועל המדפים במכולות עד כי נדמה שאין מקום או צורף לאף מותג אחר. אני שמחה לגלות שמלבד עוגיות דינוזאורים עם דגנים וכאלה מצופות שוקולד שכבר עשו עלייה ארצה, צפויות להגיע לישראל גם עוגיות סנדוויץ' נפלאות במילוי וניל ושוקולד.

מבושמת, דשנה כשפירורי ביסקוויט על שפתיי אני יוצאת בחזרה אל הרחוב הכפרי, שמחה על שהייתי חכמה מספיק להצטייד בעוגיות וביסקוויטים מלוא הסל שיהיה גם למחר.

מתכון: עוגה בחושה עם ריקוטה ולוטוס 


צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-12 עוגות אישיות קטנות:

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס דחוסה סוכר דמררה

3 ביצים

1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה 

1 ו-1/2 כוסות קמח 

1 כוס עוגיות לוטוס טחונות

1/2 כפית אבקת אפיה

1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 גרם)

למילוי:

3 כפות ממרח לוטוס

הוראות הכנה: 

1. לעוגה: מערבלים חמאה וסוכר לתערובת אחידה וחלקה, מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי עירבול מתמיד.

2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה וחלקה.

3. יוצקים את הבלילה לעטרות נייר המיועדות לאפייה, עד 2/3 גובה הכלי. בעזרת כפית ממלאים ליבת ממרח לוטוס במרכז כל עוגה.

4. אופים בתנור בחום בינוני,  180 מעלות, במשך כ-15/20 דק'. העוגה אפויה כשקיסם ננעץ במרכזה יוצא עטוף פירורים לחים ומעט ממרח.

נפתח לכם התיאבון? עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל! 

המון מתכוני עוגות ועוגיות - כאן! 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...