מהגרת מחזיקה את בנה הפעוט עם הגיעם ליוון // צילום: אי.אף.פי (ארכיון) // מהגרת מחזיקה את בנה הפעוט עם הגיעם ליוון

כ-10,000 ילדי מהגרים נחשבים נעדרים

זרם הפליטים הלא פוסק לאירופה טומן בחובו גם את החשש לאלפי קטינים שייתכן שנפלו ברשתם של סוחרי אדם

כ-10,000 ילדי מהגרים שעשו דרכם לאירופה נחשבים כיום נעדרים - כך הודיעה סוכנות המשטרה של האיחוד האירופי, היורופול. דובר של הסוכנות אמר עוד כי ייתכן שכמה מהילדים מצאו עצמם, או ימצאו עצמם, נפגעים מסחר בבני אדם. 

דובר של הארגון הבינלאומי להגירה, לאונרד דויל, אמר כי הוא נדהם מהנתון הזה, "זה מזעזע שאנחנו לומדים עכשיו שכל כך הרבה קטינים אינם מלווים וחשופים לסחר בבני אדם", אמר. הוא הוסיף כי "זוהי עוד טרגדיה בסיפור ההגירה האחרון לאירופה ובצורך להגן על צעירים חסרי ישע לבד בלי חברים באירופה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

יותר ממיליון מהגרים נכנסו לאירופה בשנה שעברה, רבים מהם נמלטו ממלחמת האזרחים בסוריה ומציפורני דאעש. אחרים מגיעים ממקומות אחרים במזרח התיכון ומצפון אפריקה, מנסים להימלט מעתיד של עוני, גירוש ומלחמה. 

רבים שהחלו את דרכם אל עתיד טוב יותר באירופה, לא הצליחו להגיע למנוחה ולנחלה. יותר מ-3,500 בני אדם טבעו או נעלמו בשנה האחרונה כשניסו לחצות את הים התיכון בסירות לא בטוחות. מדובר בכעשרה מקרי מוות או היעלמויות ביום.

זרם המהגרים העצום, יחד עם מעשי פשיעה שונים של המהגרים בארצותיהם החדשות, הביאו כמה ממדינות אירופה להקשיח את יחסם למהגרים ולפליטים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...