בדרך לתנופת בנייה? // צילום: משה שי // בדרך לתנופת בנייה?

נתניהו וכחלון בפנייה לסין: אשרו ייבוא 20,000 פועלים

ממשלת סין מעכבת את יישום החלטת ישראל בנושא • רה"מ שיגר פנייה אישית לעמיתו הסיני לי קצ'יאנג להאצת ההחלטה בעניין

יגיעו לארץ? ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון מבקשים ממשלת סין להאיץ את החלטתה לאשר ייבוא 20 אלף עובדי בניין סינים לישראל.  

אף על פי שנעשתה פנייה רשמית של ממשלת ישראל בנושא לפני חודשיים, משרד המסחר בממשלת סין, המופקד על מתן היתרי עבודה לעובדים סינים בחו"ל, מעכב את הטיפול בעניין. ל"ישראל היום" נודע כי נתניהו וכחלון שוחחו בעניין, ובהתאם לסיכום ביניהם שיגר רה"מ ב־15 בינואר פנייה אישית קצרה לעמיתו הסיני לי קצ'יאנג להאיץ את החלטת ממשלת סין בנוגע למתן היתר לייבוא אלפי העובדים הסינים.   

כבר ב־20 בספטמבר אישרה הממשלה ייבוא 20 אלף עובדי בניין סינים וזאת לראשונה ללא הסכם בילטרלי בין שתי המדינות, וכפי שהתחייבה ישראל בפני ממשלת סין בעבר. 50% מהעובדים הסינים אמורים לעבוד בפרויקטים של מחיר למשתכן - וללא העובדים הסינים לא ניתן יהיה לבצע את הפרויקטים שכבר אושרו ונחתמו. כחלון טען כי האצת הבנייה של דירות, ובעיקר של דירות בפרויקטים של מחיר למשתכן, תביא לצמצום משך הבנייה ב־30%. משך הבנייה של דירה בישראל כיום, לאחר קבלת האישורים השונים, נאמד בשלוש עד חמש שנים.      

ממשלת סין אינה נלהבת, בלשון המעטה, מייצוא עובדים סינים לישראל שלא במסגרת הסכם בילטרלי בין המדינות, שמעגן את זכויות העובדים הסינים לרבות תנאי העסקתם ושכרם. על פי הצעת ההחלטה תיקבע הוראת שעה למשך שנתיים, שבמסגרתה יהיה ניתן להביא עובדים נוספים מלבד אלה שכבר נמצאים בישראל כעת עד מילוי המכסה, וזאת ללא הסכם בילטרלי בין המדינות כפי שהתחייבה המדינה בעבר.

החלטת הממשלה משנה התחייבות קודמת להבאת עובדים זרים לישראל רק ממדינה אשר התקשרה עם מדינת ישראל בהסכם בילטרלי, וזאת בשל הקושי לחתום על הסכם שכזה מול סין. "מול ממשלת סין מתקיים משא ומתן זה זמן רב, אך זה טרם הבשיל לכדי הסכם בילטרלי", ציינו בכירים באוצר, שהוסיפו כי "לאור הדחיפות בהבאת עובדים זרים בהקדם האפשרי, הוחלט כי יובאו עובדים זרים סינים ללא הסכם, לצד מנגנוני פיקוח ובקרה נדרשים במטרה להגן על זכויותיהם של אותם העובדים ולמנוע תופעה של גביית דמי תיווך". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...