המרחק בין הריאלטי למציאות. השף אבי לוי, בימים טובים יותר // צילום: כפיר זיו // המרחק בין הריאלטי למציאות. השף אבי לוי, בימים טובים יותר

השמדת מזון במסעדה של המאסטר שף

משרד הבריאות מצא ליקויים חמורים במסעדת "המוציא" בירושלים - שבבעלותו של זוכה מאסטר שף אבי לוי • השף הגיב: "פשיטה מתוקשרת"

משרד הבריאות ערך אתמול (שני) ביקורת במסעדת "המוציא" שברחוב משיח ברוכוף בירושלים, ומצא ליקויים חמורים באופן שמירה ואיכות המזון, ברמה המסכנת את בריאות הסועדים. 

נמצא שהמסעדה פעלה ללא רישיון עסק, ללא אישור ייצור מתאים ובתנאי תברואה ירודים ביותר. חמור מכך, במטבח המסעדה נמצא בשר בקר, עוף ודגים טחונים שהופשרו והוקפאו שנית, ללא סימון, ללא חיי מדף וממקור שאינו ידוע. 

לאור הממצאים ובהוראת הרופאה הווטרינרית המחוזית, הושמדו כ-500 ק"ג של מוצרי בשר אסורים לשימוש. הממצאים הביאו את המשרד לצאת בהודעה חריגה לציבור.

בהודעה נכתב בין היתר כי "הטיפול במוצרי מזון רגישים (עופות, בקר ודגים), אחסונם, ושיווקם ללא התנאים הנדרשים בחקיקה עלול להזיק לבריאות הציבור.משרד הבריאות נוקט צעדי אכיפה לרבות צעדים משפטיים כנגד עסק המזון".

בתגובה שפורסמה בדף הפייסבוק של אבי לוי נכתב כי "אתמול, מלווים בצוות טלוויזיה, הגיעו למסעדה פקחי משרד הבריאות לפשיטה מתוקשרת. תוך דקות ולפני קבלת תוצאות בדיקות החליטו שמוצרי הבשר והדגים במסעדה (שאגב, מסופקים לנו על ידי חברת תנובה, לא איזו חברה אנונימית שלא שמעתם עליה) עליהם אנחנו עמלים קשות מדי יום באהבה לכל לקוחותינו, אינם ראויים למאכל, השמידו אותם והפיצו במהירות הודעה לכל כלי התקשורת".

"אני חושב שכולם מבינים את מהות ההשמדה של תכולת מסעדה שלמה, בטח בתקופה כזו שבה עסקים קטנים נלחמים על חייהם, ובטח שפשוט אין סיבה להשמדה הרי כל הסחורה המוקפדת וטרייה מדי יום".

עוד הוסיף לוי: "כשביקשתי לשוחח עם הפקחית והצעתי לצאת מיד מתל אביב כדי לקבוע איתה פגישה על מנת שאציג לה את תעודות המשלוח של כל הרכישות מתנובה, נתקלתי באטימות שהשאירה אותי חסר אונים ,'לא מעניין אותי תעודות משלוח אין סימון על הבשר', עניתי שאין סימון כי אני לא נוהג להכניס קרטונים למקפיאים, אך יש תעודות משלוח ובאמצעותן ניתן לראות מהיכן נרכש הבשר, בקשותיי והצעותיי היו לשווא. חברים, אני חוזר ומדגיש - המסעדה שלי עובדת עם מוצרים טריים שמסופקים למסעדה באופן יום יומי , וסחורות בעלות גבוהה תוך כדיי ניקיון סביבתי קפדני וגבוה!" 

מתוך אמונה שלמה שלי במסעדה, העובדים והאוכל, אני מזמין אתכם לראות ולטעום בעצמכם את כל תהליכי ההכנה והמנות שלנו. היום, כולם כולל כולם מוזמנים לארוחה אצלי ב״המוציא״, תשלמו לא לפי החשבון אלא לפי כמה שאתם תחליטו שראוי ונכון.אתם מוזמנים לראות ולשפוט בעצמכם את הסטנדרטים, האיכות והטריות שלנו". לפוסט המלא

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...