מתכונים למרקים שיעזרו לכם לעבור את החורף

כאשר בחוץ סוער וקר, השמיים אפורים ואתם צמודים לחבילת טישו – זה סימן שהגיע החורף. גם אם בהתחלה הוא תעתע בנו ושיגר לנו ימים חמימים ובהירים, מזג האוויר בזמן האחרון לא משאיר מקום לטעויות: הקור, הגשמים, ההצפות, והשמיים המחשיכים כבר בשעות אחר הצהריים, כולם מבשרים לנו שהקיץ תם והגענו לעונה הקרה.

חוץ ממזג האוויר הלא סימפטי, החורף אוהב גם לשסות בנו מגוון נאה של מחלות: מההצטננות הנפוצה, ועד לשפעת המשביתה ודלקת הריאות האימתנית; ואם אף לא אחת מאלה, דלקת גרון או אוזניים היא גם אופציה. מלבד זאת, יש מי שהחורף מכניס אותם לבאסה עמוקה, או מה שנקרא באופן רשמי “דיכאוןן חורף”. לא נעים.

אז איך מתמודדים עם החורף ותלאותיו? דרך אחת לעשות זאת היא באמצעות מתכונים של אוכל חורפי שהוא חם, מנחם, מחזק את מערכת החיסון ועושה טוב על הלב; והמאכל החורפי האולטימטיבי שמשלב את כל התכונות האלה הוא, כמובן, מרק! לכן, במיוחד לכבוד החורף, ליקטנו עבורכם מתכוני מרקים משובחים, שיעזרו לכם לצלוח את החורף בשלום. נכון, מתכונים למרקים יש בשפע, אבל את אלה אתם פשוט חייבים לנסות!

מרק גזר תאילנדי

מצרכים:

6-7 גזרים בינוניים

1 בצל לבן, קצוץ גס

1 פלפל אדום חריף, קצוץ

1/2 פלפל אדום רגיל (גמבה), קצוץ לקוביות

1 שן שום

1 כוס חלב

1/4 כפית כוסברה קצוצה

1/4 כפית זרעי כמון

1/4 כפית כורכום

חופן כוסברה טריה לקישוט

מים

הכנה:

  1. הניחו את כל הירקות הקצוצים בסיר גדול. כסו אותם במים רותחים עד לגובה של 2.5 ס”מ מקצה הסיר.
  2. כסו את הסיר עם מכסה, ובשלו במשך 10 דקות.
  3. הורידו את המכסה ובשלו למשך 15 דקות נוספות.
  4. הוסיפו את התבלינים. ערבבו אותם לתוך המרק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. הוסיפו את החלב. ערבבו מעט.
  6. הגישו חם.
צילום: pixabay.com
צילום: pixabay.com

מרק דלורית ואגסים

מצרכים:

1 בצל בינוני, קצוץ

1 דלורית מקולפת וקצוצה לקוביות, שהוצאו ממנה הגרעינים

1 בטטה, מקולפת וקצוצה לקוביות

2 אגסים בשלים מקולפים, מגולענים, חתוכים לקוביות

שמן זית

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית טימין מיובש

מלח

פלפל

6 כוסות ציר ירקות

הכנה:

  1. בתוך סיר גדול, הקפיצו את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להפוך לשקוף.
  2. הוסיפו את הדלורית והבטטה והמשיכו לבשל על אש בינונית עד שהבצל מתחיל להשחים.
  3. הוסיפו את האגסים, הטימין, הקינמון, קורט מלח וקורט פלפל וערבבו למשך דקה או שתיים.
  4. הוסיפו את ציר הירקות ובשלו על אש גבוהה למשך 30 דקות (או עד שניתן לדקור את הדלורית והבטטה במזלג).
  5. הסירו את הסיר מעל האש וערבבו באמצעות בלנדר ידני, או בתוך בלנדר רגיל, עד שהמרק מקבל מרקם אחיד וחלק.

מרק עדשים וקייל

מצרכים:

1 כף שמן זית

4 גבעולי כרישה, קצוצים לחתיכות בעובי 1/2 ס”מ

1 פחית שימורי עגבניות שלמות, מסוננת מנוזלים

2 בטטות מקולפות, וקצוצות לקוביות בעובי 1 ס”מ

1 צרור קייל, ללא הגבעולים, חתוך לרצועות בעובי 1 ס”מ

1/2 כוס עדשים חומות

6 כוסות מים

1 כף טימין טרי

1/2 1 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל

הכנה:

  1. חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את גבעולי הכרישה ובשלו אותן עד לריכוך כ-3-4 דקות, תוך בחישה מדי פעם.
  2. הוסיפו את העגבניות לסיר ומעכו אותן עם כפית. המשיכו לבשל כ-5 דקות נוספות.
  3. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
  4. הוסיפו את הבטטות, הקייל, העדשים, הטימין, המלח והפלפל, וערבבו היטב.
  5. בשלו כ-25-30 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
  6. הגישו חם.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר