התמכרות, היפראקטיביות והשמנה

צפו: מנהלת מחלקת התזונה בביה"ח לניאדו מפרטת את הסכנות בתפריט הצהרונים

עדיף לאכול בריא // צילום: גטיאימג'ס (אילוסטרציה) // עדיף לאכול בריא

משרד הבריאות פרסם הנחיות חדשות במטרה להפוך את המזון בצהרוני הילדים לבריא יותר. הילה בועז, מנהלת מחלקת התזונה בבית החולים לניאדו, מספרת כי התפריט אותו אוכלים הילדים בצהרונים אינו מזין, לא ברור כמה חלבון טוב יש בו. לדבריה, האוכל רווי בשומן, מלח וסוכר.

מגישה: ליטל שמש צילום: דורון פרסאוד איפור: אומאי שטרית ארכיון: משה בן שימחון

"הבעיה שהצהרון, יחד עם הארוחה בגן ובבוקר, מהווה את עיקר המזון שאוכלים הילדים במשך היום", אמרה בועז. משרד הבריאות פתח בקמפיין גדול במטרה להפחית את הסוכר והמלח במזונות המתועשים. בועז ציינה כי הרבה חברות מזון הצטרפו לפרוייקט. "כבר היום ישנה הפחתה במוצרים של החברות האלה", הוסיפה.

לדבריה, הציבור אינו מודע לאפקטים השליליים של הסוכר: התמכרות, היפראקטיביות והשמנה - "המגפה של העולם שלנו", לדברי בועז.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בועז ממליצה להורים לנצל את החופש הגדול לזמן איכות עם הילדים ולהכין יחד עמם מאכלים בריאים: גלידות על בסיס מוצרי חלב דלי שומן, קרטיבים שעשויים מפירות ואף לחמניות מקמחים בריאים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר