אברהם מנגיסטה // אברהם מנגיסטה

שני ישראלים מוחזקים בידי חמאס

מצבו של אברהם מנגיסטו (28) מאשקלון עדיין לא ברור • גורם בכיר: "האחריות לגורלו בידי חמאס" • דיווח על ישראלי נוסף שנמצא בידי חמאס - זהותו לא הותרה לפרסום

בית המשפט התיר הבוקר לפרסום, כי הישראלי אברהם מנגיסטו, תושב אשקלון, חצה לפני כעשרה חודשים את הגבול מישראל לרצועת עזה. מעברו של מנגיסטו תועד במצלמות צה"ל, כשהוא נושא תיק אישי וחוצה את הגדר בצפון רצועת עזה. עוד נודע על ישראלי נוסף שנמצא בידי חמאס. במערכת הביטחון אין מידע עדכני על מצבו של מנגיסטו. 

על פי הערכות, מנגיסטו נעצר על ידי מנגנוני הביטחון של חמאס והועבר למקום מסתור, אך עדיין לא ברור אם עדיין מוחזק בשבי חמאס ואם ארגון הטרור יחליט להשתמש בו כקלף מיקוח עתידי בעסקת חילופי שבויים. אתרי אינטרנט פלשתינים המזוהים עם חמאס, טוענים שמנגיסטו מוחזק על ידי מחבלי הזרוע הצבאית של חמאס מאז 8 בספטמבר אשתקד, לאחר שחצה את הגדר סמוך לקיבוץ זיקים.

גורם בכיר בצה"ל אמר היום כי מנגיסטו נעצר תחילה בידי חמאס, וחמאס הודה במסגרת מגעים בערוצי תיווך שונים כי הוא מוחזק ברשותם. בהמשך, הודיע הארגון כי שחרר את מנגיסטו כיוון שהתברר כי אינו חייל צה"ל. בחמאס טענו כי עקבותיו נעלמו. 

הגורם אמר כי "אמירה כזו לא יכולה להיות מקובלת. האחריות לגורלו היא בידי חמאס. כרגע מתנהלים מאמצים רבים להגיע אליו. אי אפשר לקרוא לזה משא ומתן כי חמאס מכחיש שהוא בידיהם. מתנהלת פעילות מודיעין ענפה אבל אין לנו מידע עדכני".  

עוד הוסיף הגורם: "יכולות להיות שתי סיבות לכך שחמאס מכחיש שהוא בידיהם: או שהם ישתמשו בו ככלי למשא ומתן בהמשך או שקרה לו משהו חמור. אנו פועלים לפי הנחת עבודה שהוא בחיים אף שלא התקבל ממנו סימן חיים". 

במערכת הביטחון ציינו כי מנגיסטו לא גוייס לצה"ל בנסיבות רפואיות וכי יש לו רקע של היעדרות מביתו לתקופות ארוכות. זמן קצר לאחר חצייתו של מנגוסה לרצועת עזה, פנתה מערכת הביטחון לבין המשפט בבקשה להוציא צו איסור פרסום גורף על הפרשה. 

זהותו של הישראלי השני שחצה לרצועת עזה בחודש אפריל האחרון לא הותרה לפרסום. במערכת הביטחון ציינו כי מדובר בצעיר שחצה בעבר את הגבול לרצועת עזה מספר פעמים נוספות, כמו גם למצרים ולירדן. במקרה זה, ידוע כי הצעיר מוחזק על ידי חמאס.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...