נתניהו: "נשמור על ירושלים מאוחדת"

הבירה חוגגת את יום ירושלים • הנשיא ריבלין: "נותרה המשימה לאיחוד חברתי"

יום ירושלים (ארכיון) , צילום: ליאור מזרחי

עיר הבירה חוגגת היום את יום ירושלים המציין 48 שנים לאיחודה בשלל אירועים חגיגיים, ובשיאם ריקוד הדגלים המסורתי וטקס ממלכתי בגבעת התחמושת. 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בטקס: "ירושלים לא תהפוך עוד לעיר פצועה ומבותרת. אנחנו נשמור לעד על ירושלים מאוחדת בריבונות ישראל. מאז ומתמיד הייתה העיר בירתו של העם היהודי בלבד, ולא של שום עם אחר. כאן החלה דרכנו כאומה, זהו ביתנו ופה נישאר". 

עוד אמר רה"מ: "ביום המיוחד הזה ברור לנו שירושלים המחולקת היא זיכרון-עבר. העתיד שייך לירושלים השלמה שלא תחולק עוד. העיר נמצאת באחת מתקופות הזוהר הגדולות שלה. אנחנו מוסיפים לבנות ולטפח אותה, להרחיב  את שכונותיה ויש לנו עוד הרבה מה לעשות ולשפר בכל חלקי העיר למען כל תושביה״.

הנשיא ראובן ריבלין נאם גם הוא בטקס והדגיש את האחריות, שנובעת מאיחוד העיר לאור הפערים בין מזרח העיר ומערבה ואמר: "אנו הודפים בצדק בדין, וללא היסוס, ביקורת על זכותנו הריבונית בירושלים המאוחדת. אני חושש שאנחנו עצמנו טרם הישרנו מבט למשמעות הריבונות שלנו בעיר". 

"כאשר אנו מביטים היום בפערים האדירים בין מזרחה של העיר למערבה, אנחנו מוכרחים לומר לעצמנו ביושר: אמנם, את אחודה הפיסי של העיר השלמנו, אך את משימת איחודה החברתי והכלכלי של העיר בקושי התחלנו. בעוד מערבה של ירושלים נמצא בתנופת פיתוח וצמיחה מרשימים, הרי שבמזרחה אנו מוצאים עזובה והזנחה. מוכרחים לומר כי היום, לאחר שנים שמזרח ירושלים ותושביה היו לנו כשקופים, נעשים צעדים פורצי דרך חלקם לראשונה בתחום החינוך, הדיור והתשתיות ועל כך יש לברך את ראש העיר".  

 

צילום: יוני ריקנר, רויטרס

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בטקס הממלכתי השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנשיא ראובן ריבלין וראש העיר ירושלים ניר ברקת. 

רה"מ נתניהו אמר בטקס בגבעת התחמושת לכבוד יום ירושלים כי יש לעצור עסקה רעה עם איראן. "ארה"ב, כך אומר האיש שעומד בראש המו"מ בין איראן למעצמות, היא-היא, המחוללת והתומכת של הטרור. הדברים האלו נאמרים שלאיראן עדיין אין נשק גרעיני. עדיין לא מאוחר לחזור מהתוכנית לתת לאיראן עסקה שתסלול עבורה דרך פתוחה לגרעין. אנחנו מתנגדים לעסקה הזאת ואנו לא היחידים שמתנגדים לה. צריך ואפשר להשיג עסקה טובה יותר, כי אסור לתת לקיצונים להשיג את מבוקשם".

הראל סקעת, אלי יצפאן, מירי מסיקה ושרית חדד ישתתפו הערב בעצרת הממלכתית לציון יום ירושלים בגבעת התחמושת. בעצרת, שתתקיים בהפקת מרכז ההסברה שבמשרד התרבות והספורט, יבצע סקעת עם להקת ווקאל, בניהולה של שולי קורן, גירסה משלו לשיר "הללויה." בעצרת תודלקנה שש אבוקות לציון הנופלים והיחידות שלחמו במלחמת ששת הימים. האזינו לשיר:

מסלול חייו המדהים של קלינט איסטווד

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר