השיחה שהפילה את טופז

אחרי תקיפת שירה מרגלית יירטה המשטרה שיחה בין טופז לשכנו • על פי החשד, טופז החליט לנקום במי שלדעתו פגע בקריירה שלו

צילום: קוקו // טופז עם רב-פקד איתן ביבי, ביציאה מביתו ,
צילום: קוקו // טופז עם רב-פקד איתן ביבי, ביציאה מביתו

אפילו בכירי התקשורת וטובי התסריטאים לא היו מצליחים לכתוב תסריט הזוי שכזה. דודו טופז, פעם "מלך הרייטינג" של ישראל, נעצר אתמול בחשד כי שלח בריונים לתקוף את מנכ"ל "קשת" אבי ניר, סמנכ"לית תוכן של "רשת" שירה מרגלית, והסוכן בועז בן ציון.

לטענת המשטרה, יש ראיות לכאורה שטופז הוא זה שהזמין את התקיפות. החוקרים סבורים כי טופז היה מתוסכל וכעוס על כך שתוכנית הטלוויזיה שלו הורדה מלוח המשדרים ומכך שסירבו לאפשר לו להעלות תוכנית חדשה, וכנקמה על כך הזמין את תקיפתם של ניר, מרגלית ובן ציון, שהיה בעבר סוכנו. טופז, כמו גם יתר העצורים, מכחישים כל קשר לפרשה.

בשבועות האחרונים התבצעו, תחת צו איסור פרסום, מספר פעולות חקירה שכללו מעקב אחר המעורבים, האזנות סתר ואיכון המכשירים הניידים של טופז ושל שליחיו, וכן ניתוח תיעוד מצלמות אבטחה המוצבות באזור התקיפה של שירה מרגלית. במהלך הבדיקה סיפרה מרגלית לחוקרים כי טופז נהג לשלוח לה הרבה הודעות SMS, אבל לדבריה לא ראתה זאת כאיום אלא כהטרדה.

במשטרה מספרים על שיחת טלפון מפלילה שהוקלטה כמה ימים אחרי תקיפת מרגלית בין טופז לבין שכנו, שאירגן את התקיפה. גורם במשטרה מסר עוד כי גם איכון המכשירים וגם תיעוד המצלמות הצביעו על כך שהחשודים בתקיפה, וגם טופז עצמו, היו באזור בו בוצעו שלושת התקיפות. החוקרים טוענים כי טופז ניסה גם לשבש את החקירה.

סנ"צ נמרוד דניאל, קצין החקירות של מרחב ירקון: "בשלב הזה של החקירה אנו סבורים כי טופז הזמין את שלוש התקיפות בגלל סכסוך עסקי. החקירה העלתה כי טופז בחר את הקורבן, פנה למתווך - וזה בחר את התוקפים. אנו צופים מעצרים נוספים".

במשטרה בודקים חשד כי טופז שילם עשרות אלפי שקלים לשכנו שאירגן את התקיפות, וכי תיכנן לפגוע באותה הדרך בבכירים נוספים בעולם התקשורת, שגם להם חלק בהיעלמותו מהמסך.

משמועות לחשדות

השמועות ששטפו את המדינה בימים האחרונים על מעורבותו של טופז, והפרסומים המרומזים שהפרו את צו איסור הפרסום הגורף שהוטל על הפרשה, הפכו היום בבוקר למציאות מדהימה. השוטרים עצרו את שכנו של טופז באילת כדי שטופז לא יידע על המהלך המשטרתי, ובמקביל פשטו על ביתו.

החוקרים החרימו ציוד בביתו של טופז שבצפון תל אביב והובילו אותו לחקירה במפלג התשאול של מרחב ירקון. טופז נחקר שעות ארוכות והכחיש כל מעורבות בפרשה. בטרם הוכנס לחקירה אמר: "אין לי קשר לתקיפות. אם הם טוענים שכן, שיוכיחו. כל מה שיש לי לומר אומר לחוקרים".

על פי החשד, טופז בן ה-62 ביקש משכנו בן ה-38, איש אבטחה העובד בעיקר באילת, להשיג לו בריונים שיכו את בכירי התקשורת שבהם ביקש לנקום. השכן, כך על פי החשד, "גייס" את חיא-דרא סלימן ואיימן זבידת, שביצעו את התקיפות בפועל. השניים נעצרו כבר בשבת, והיום תגיע מרגלית למסדר זיהוי בניסיון לזהות את תוקפיה.

על אף ההכחשה הגורפת, במשטרה מאשרים כי אחד העצורים קשר את עצמו לטופז. נציין כי טופז עצמו סיפר בשבוע שעבר, כששמו עלה לכותרות כחשוד פוטנציאלי, כי היה ליד ביתה של מרגלית בעת התקיפה, "במקרה".

נציג צוות החקירה, מפקח קובי גטניו, אמר אתמול בדיון בהארכת המעצר של סלימן וזבידת כי השניים הם רק הזרוע המבצעת של התארגנות פלילית לפגוע באנשי התקשורת. "בחקירה סמויה שנקראה 'דג ברשת' אספנו ראיות למעורבותם בשתי התקיפות של מרגלית וניר. הם פעלו יחדיו, אבל לא על דעת עצמם". מעצרם של שני החשודים הוארך, והיום טופז, שחקירתו נמשכה עד שעות הלילה המאוחרת, אמור לבוא להארכת מעצר.

גורם במשטרה מסר כי טופז השיב לשאלות אולם ישנן סתירות בחלק מהדברים שאמר במהלך החקירה הארוכה. את הלילה בילה טופז באבו כביר.

"טופז בהלם"

עו"ד ציון אמיר, המייצג את טופז בצוותא עם עו"ד גיא שמר: "דודו טופז בהלם. הוא מכחיש כל קשר לפרשיות ולתקיפות, ואין לו קשר לעניין. הוא השיב על כך במשטרה. החקירה רק בתחילתה, אבל אני מניח שהמשטרה תגיע לאותה המסקנה".

אחותה של שירה מרגלית, נויה בוטון, מסרה לתקשורת בשם המשפחה כי "אנחנו רוצים לתת למשטרה להמשיך לעשות את עבודתה בשקט". שירה מרגלית ביקשה שלא להתייחס לפרשה.

מ"קשת" הביעו הערכה רבה לפעולות המשטרה ולמאמציה ומסרו: "אנו סומכים על משטרת ישראל וממתינים להתבהרות התמונה ולקבלת פרטים נוספים".

מ"רשת" נמסר בתגובה: "אנחנו מברכים על כך שהמשטרה שמה את נושא התקיפה בראש סדר העדיפויות ומקדישה משאבים רבים לעניין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר