שתי שפיות, מפיקה, שני עורכים וכתב יין נפגשו במסעדת לומינה במלון קרלטון בתל אביב, כדי לטעום יינות ישראליים ולהרכיב את רשימת המלצות החג. על השולחן המשקיף לים הונחו יותר מ־25 בקבוקי יין, שמחירם שאינו עולה על מאה שקלים, כולם כוסו בנייר כסף, כדי למנוע מהטועמים להתרשם מהתוויות או משמות היקבים ולהתרכז רק באיכות היינות שנמזגו לכוסות. כל אחד מאיתנו העניק ליין ציון מ־1 עד 10 והוסיף כמה רשמים. כמו בכל טעימה עיוורת, גם הפעם היו כמה הפתעות - יקבים אלמוניים שכיכבו ויקבים בעלי שם שאיכזבו. לרשימה הסופית הגיעו 16 היינות שזכו לציונים הגבוהים ביותר, ואלו הם המומלצים שלנו לארבע הכוסות בשולחן ליל הסדר.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

1. יקבי ירושלים, קברנה סוביניון רזרב - ציון 9
הסוס השחור של הטעימה הגיע משום מקום והצליח להפתיע את כולנו. הוא נעשה ברובו מענבי קברנה סוביניון, עם תוספות קלות של מרלו ופטי ורדו, התיישן 15 חודשים בחביות ומתאפיין בטעמים מרוכזים של פרי טרי, משולבים בטעמי קפה ושוקולד. יין מרשים, מאוזן וחגיגי במיוחד. כשר. מחיר: כ־75 ש'
2. יקב הרי גליל, אלה 2012 - ציון 8.9
על הבלנד הגלילי, המבוסס על ענבי סירה בתוספת ברברה ופטי וורדו, היו לנו רק דברים טובים להגיד: "יין מצוין עם ארומה מרשימה", "נעים וכיפי, מלא רבדים" ועוד. היין, שהתיישן כשנה בחביות, הוא מלוטש, מורכב אבל לא יותר מדי, ובעל יכולת מופלאה להתחבב על כל מי שטועם אותו. כשר. מחיר: כ־70 ש'
3. יקב יזרעאל, Adumim 2013 - ציון 8.9
כולנו, בלי יוצא מן הכלל, הבחנו בריחות הפרחוניים הנעימים שלו, ואהבנו אותם. היין נעשה ביקב יזרעאל הצעיר שבגליל התחתון מענבי קריניאן, ארגמן וסירה שהתיישנו 18 חודשים בחביות. המבנה שלו קליל, המרקם נעים והסיומת מרירה מעט. יין מהנה ונעים, שעשוי להתאים למגוון רב של מנות. כשר.
מחיר: כ־90 ש'
4. יקב תבור, אדמה II, סופה 2012 - ציון 8.8
"יין יוצא מן הכלל. יהיה מצוין עם בשר או עם ארוחה טובה", התרשם ממנו אחד מאיתנו. "עשיר ומתקתק", כתבה עליו טועמת נוספת. אף אחד לא יכול היה להתעלם מהעוצמה הרכה של היין הזה. בלנד ייחודי של ענבי פטיט סירה מרמת סירין וקברנה סוביניון מהגליל העליון, שהתיישן שנה בחביות. כשר. מחיר: כ־90 ש'
עוד בעמוד האוכל:
הילה אלפרט מביאה מתכונים לליל הסדר, שמתבלים מסורת עם נגיעה אישית
מדריך התבלינים: הכל על ההבדלים באיכות ובמחירים וטיפים לקנייה ולאחסון
מיקי שמו עם שתי הצעות לעוגות כשרות לפסח - לערב החג או לחול המועד

5. יקב רקנאטי מרלו רזרב 2011 - ציון 8.6
אחת המחלוקות המשמעותיות ביותר בטעימה התעוררה סביב היין הזה, שנעשה מענבי כרם מנרה שבגליל העליון והתיישן 16 חודשים בחבית. היה מי שהסתייג מהריחות הבשרניים והמעושנים שלו, והיתה מי שהתפייטה על הסיומת המורכבת, אבל גם מי שאהב אותו פחות, לא יכול היה להתעלם מהאיכות שלו. כשר. מחיר: כ־80 ש'
6. דרך ארץ, קברנה סוביניון 2013 - ציון 8.4
יין שהפתיע אותנו והשאיר מאחור יינות יקרים ממנו פי שלושה. דרך ארץ הוא לא יקב בפני עצמו, אלא יוזמה משותפת של רשת חנויות "דרך היין" ויקבי ברקן. הריחות שלו רעננים ואביביים, המבנה קליל והחמיצות נעימה. היתה מי שהטילה ספק בחגיגיות שלו, אבל כולנו די אהבנו אותו. מחיר: כ־30 ש'
7. יקב MAYA, מארה אדום 2013 - ציון 8.2
המטרה המוצהרת של יקב MAYA, שהוקם על ידי בעלי יקב טוליפ ומסתייע ביועצי יין וכרם מיוון, היא יצירה של יינות המתאימים לאקלים הים־תיכוני. היין, בלנד של ענבי סירה, מורבדר וקריניאן, הוגדר על ידינו כמסקרן ומרשים, יין בעל ריחות פרי, אדמה ועשן ויכולת להרשים את האורחים סביב שולחן החג. כשר. מחיר: כ־85 ש'
8. יקב רמת הגולן, ירדן סירה 2011 - ציון 8
"נעים מאוד לשתייה", "טעים ומתובל", "מעולה" - אלה רק חלק מהמחמאות שהרעפנו על היין, שנעשה מענבי רמת הגולן והתיישן 18 חודשים בחביות. כמו כן, התרשמנו מהמורכבות שלו ומריחות הפרי, האדמה, העשן והשוקולד. זו שאהבה אותו פחות, ציינה שבהשוואה לריחות, הטעמים שלו קצת מאכזבים. כשר. מחיר: כ־99 ש'

9. יקבי עמק האלה, קברנה סוביניון 2010 - ציון 8
אחד המאפיינים הבולטים ביותר ביין הזה, שנעשה מענבי עמק האלה והתיישן 14 חודשים בחביות, הוא הרצינות שלו. יין מורכב, אלגנטי, מהנה ובעל יכולת יישון. אהבנו את ריחות הפרי הטובים, התבלינים המתוקים ועשבי התיבול שלו והתרשמנו מהמבנה המוצק ומהטעמים העמוקים. כשר. מחיר: כ־90 ש'
10. יקב אבידן, תג אדום 2013 - ציון 7.9
יקב אבידן הוקם בשנת 2001 בקיבוץ אייל וזכה ללא מעט הערכה בקרב חובבי היין. היקב, שהפסיק לפעול בשנת 2012 עקב פטירתה של המייסדת והייננית צינה אבידן, חזר לפעילות, במיקום חדש ועם יינן חדש. תג אדום 2013, בלנד של ענבי קברנה סוביניון וסירה, הוגדר על ידי רוב הטועמים שלנו כיין טעים, נעים ובעל נוכחות. כשר. מחיר: כ־60 ש'
11. יקב כישור. כרם כישור אדום 2012 - ציון 7.8
"יין טוב ומפתיע", "טעים ונעים לשתייה", "כיפי" - הרוב חיבבו מאוד את היין, בלנד של קברנה סוביניון, פטי ורדו וקברנה פרנק מהגליל המערבי, שהתיישן 14 חודשים בחביות. אלמלא זו שסברה שהוא "לא מספיק חגיגי" והעניקה לו ציון בהתאם, אני מאמין שהוא היה מגיע הרבה יותר גבוה ברשימה. כשר. מחיר: כ־80 ש'
12. יקב אורטל תל שיפון 2011 - ציון 7.8
את הבלנד הזה, שנעשה מענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה מרמת הגולן והתיישן שנה בחביות, הגדרנו כ"פירותי ונעים", "בשרני ומתובל" ו"בעל ארומות עמוקות". יש לו ריחות של פירות אדומים ופירות שחורים, מעט עשן ותבלינים מתוקים, המרקם שלו מחוספס והסיומת מרירה מעט. מחיר: כ־90 ש'

13. יקב טפרברג 1870, מריטאז' 2013 - ציון 7.6
אף על פי שלא התרשמנו יותר מדי מהמורכבות שלו, רובנו סברנו כי מדובר ביין פירותי, מהנה, נעים וטוב. הוא נעשה מענבי קברנה סוביניון, קברנה פרנק ומרלו מהשומרון והתיישן שמונה חודשים בחביות, שתרמו למבנה הטוב שלו והוסיפו לו נוכחות של ריחות קפה ושוקולד. כשר. מחיר: כ־60 ש'
14. יקב מונטיפיורי אדום 2013 - ציון 7.5
האדום של מונטיפיורי, שנעשה מענבי מלבק, שיראז ופטיט סירה מאוזר יהודה, עמד אף הוא במרכזה של מחלוקת. היו מי שאהבו את המינרליות ואת הרעננות המתפרצת שלו, המלווה בריחות פלפל לבן, והיו כאלה שלא התחברו אליהן כלל והגדירו את היין כ"סביר". בכל מקרה, הוא לא השאיר אותנו אדישים. כשר. מחיר: כ־65 ש'
15. יקב סגל, רכסים, ארגמן 2012 - ציון 7.4
היין נעשה מענבי ארגמן, זן ישראלי ייחודי שנוצר מהכלאה בין הזנים קריניאן וסנסו. אחדים מהטועמים סברו שמדובר ביין אגרסיבי, מחוספס, בעל חמיצות גבוהה ולא נעים לשתייה. אחרים מצאו אותו דווקא נעים. נסו לטעום אותו בעצמכם ולהחליט אם הוא מתאים לשולחן החג שלכם. כשר. מחיר: כ־80 ש'
16. יקב סומק, אדום 2012 - ציון 7.3
חותם את רשימת ההמלצות שלנו. בלנד מאופק של ענבי סירה, מלבק ומורבדר, מאזור זכרון יעקב. היין שהתיישן כשנה בחביות לא נעשה כדי להרשים או לסחוט קריאות התפעלות. הוא קליל, נעים לשתייה ונטול פוזה, ומי שאוהב את היינות שלו כאלה ייהנה ממנו מאוד לא רק בפסח. מחיר: כ־80 ש'
*** טעמו: שף מאיה דרין, שף סבינה וולדמן, אסי חיים, נטע בר־יוסף, עמר לחמנוביץ ויאיר גת. הטעימה התקיימה במסעדת לומינה, מלון קרלטון תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו