ראש המוסד תמיר פרדו השתתף הבוקר בישיבת הממשלה ואמר לשרים כי ״איראן פורסת תשתיות טרור גם בימים אלה ברחבי העולם״. לדבריו של פרדו ״פעילות הטרור של האיראנים היא גלובלית״, ואינה רק באמצעות החיזבאללה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בישיבה כי ״איראן פועלת להתחמש בנשק גרעיני״, והוסיף כי איראן היא ״האיום הגדול ביותר על שלום העולם״. לדבריו, ״לצד הכוונה של פעולות חיזבאללה בצפון והחמאס בדרום, איראן מנסה לפתח חזית שלישית גם מרמת הגולן באמצעות אלפי לוחמים של החיזבאללה שנמצאים בדרום סוריה״.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
נתניהו מתח ביקורת חריפה על היחס הסלחני של הקהילה הבינלאומית לנוכח הידוע על הכוונות של האיראנים ואמר: ״העובדה שאיראן ממשיכה בפעילות טרור שהיא רצחנית, חובקת גבולות, חובקת אזור וחובקת עולם, לצערנו, לא מפריעה לקהילה הבינלאומית להמשיך ולשוחח עם איראן על הסכם גרעין שיאפשר לאיראן לבנות יכולות תעשייתיות ופיתוח נשק גרעיני״.
ראש הממשלה ציין את דו"ח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ולפיו איראן מסתירה מרכיבים צבאיים של תכנית הגרעין שלה והביע תמיהה על כך ששיחות הגרעין נמשכות כרגיל: "לא רק שהן נמשכות, אלא יש מאמץ מוגבר להגיע להסכם גרעין בימים ובשבועות הקרובים״.
החודש הקרוב - קריטי
ראש הממשלה שב על חובתו לנסוע לנאום בקונגרס ונימק: ״החודש הקרוב הוא חודש קריטי לשיחות הגרעין בין איראן והמעצמות כיוון שבמהלכו עלול להיחתם הסכם מסגרת שיאפשר לאיראן לפתח את היכולות הגרעיניות שיאיימו על קיומנו. ההסכם המתגבש בין איראן והמעצמות הוא מסוכן לישראל״. נתניהו ציין שהקונגרס האמריקני, עשוי להיות ״הגוף שישפיע על גורל ההסכם, מדוע ההסכם הזה מסוכן לישראל, מסוכן לאזור ומסוכן לעולם כולו", כהגדרתו.
שרי הממשלה שמעו סקירה גם מהיועץ לביטחון לאומי וראש המטה לביטחון לאומי יוסי כהן. היועץ הבכיר עדכן על פגישתו עם תת-מזכיר המדינה האמריקני וונדי שרמן, פגישה שבחלקה השתתף גם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, ועל פגישתו עם היועצת לביטחון לאומי סוזן רייס. לדבריו, ״איראן מסרבת לענות לשאלות שהפנתה סבא"א בעקבות גילוי ממצאים החשודים כמרכיבים צבאיים בתכנית הגרעין של איראן״.
שר המודיעין יובל שטייניץ עידכן בשיחות שקיים בוועידת הביטחון לפני כשבועיים במינכן. השר עדכן את השרים אודות שיחתו עם יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, בה דרש שהסוכנות תתנה כל הסכם עם איראן בחשיפה מלאה של הניסויים הגרעיניים שערכה.