המאכל הלאומי האמיתי בקרב הילדים // צילום: לירון אלמוג // המאכל הלאומי האמיתי בקרב הילדים

מבחן השניצל

פלאפל או חומוס זה נחמד, אבל המאכל הלאומי האמיתי בקרב הילדים הוא השניצל • בעקבות הגל הבריא, המגמה היא שניצל אפוי • חלק מהחברות הוציאו פירורים לאפייה וחלקן שניצל מוכן אפוי • תשעה ילדים טעמו באופן עיוור את השניצלים השונים וסיפרו לנו מה הם חושבים

שעה שעת צהריים שטופת שמש. בליבה של גינה ביתית עומד שולחן אוכל צבעוני ומפתה, מחכה לתשעה ילדים רעבים העושים את דרכם חזרה מבית הספר השכונתי.

לעוד כתבות אוכל והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו 

לפניהם משימה לא פשוטה כלל: לחוות, לטעום, להתרשם ולתת דעה מנומקת על ערימת השניצלים הנאפים במטבח. כן, נאפים.

לאחרונה שמה לה תעשיית המזון דגש גדול על המאכל הלאומי, זה שמככב במטבח הישראלי, זה שאין ילד שתפריטו שלם בלעדיו - השניצל. אבל לא סתם שניצל מטוגן בשמן. בעקבות הגל הבריא השוטף את אורח חיינו, המגמה החדשה בתחום היא שניצל אפוי. 

מגוון פירורי לחם חדשים המיועדים לאפייה עלו על המדפים, על גבי שקיות שניצלים קפואים מודגשת המילה "אפייה", ומתכון השניצל האפוי הוותיק שלי החל לככב בתוכניות טלוויזיה שונות. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הטועמים הקשוחים // צילום: לירון אלמוג

בעקבות כל העושר הזה החלטנו להעמיד את האופציות השונות למבחן הכי קשה - מבחן הילדים. גיא, איתמר, ליאם, תומר, גיא, יובל, שחר, זוהר ועומר עומדים להרחיב אופקים ולזלול שניצלים שיוצאים מהתנור. אז איך עמדה התשיעייה במשימת השניצל? פשוט מאוד:

הילדים התיישבו אל השולחן וקיבלו לידם טבלת חוות דעת המחולקת לחמישה חלקים, כל חלק מייצג שניצל אחר. את חמשת השניצלים הם טעמו בלי לדעת באיזה שניצל מדובר, מי הכין ואיך הכינו אותו - ומילאו את הטבלה כל אחד לפי דעתו וטעמו.

אילו שניצלים טעמו הילדים ומה חשבו על חמש האפשרויות? אלו התוצאות.

מקום 1

שניצל ביתי (עם פירורית של אסם) 

מה חשבו הילדים: השניצל ה"רגיל" עם פירורי הלחם הפשוטים - רק בתנור. צבעם הבהיר והטבעי של הפירורים הותיר את הילדים אדישים, אך עם הנגיסה הראשונה הצליחו מרביתם להעריך את השניצל הטבעי עד מאוד. רובם אהבו את השניצל ותיארו אותו ככזה המרגיש ביתי ובריא. מיעוט הילדים הצעירים והילדים המורגלים באוכל מעובד התאכזבו. רוב הילדים סיכמו שהיו נהנים לאכול את השניצל בשנית (האימהות המלוות זללו את השניצלים בהנאה רבה).

ומה אני חשבתי: ראשית, אני מאמינה שפירורי לחם אינם אמורים להכיל דבר מלבד קמח, שמרים ומלח. את שאר מרכיבי הטעם אפשר להוסיף בצורה מדודה ומבוקרת בבית בעזרת תבלינים טריים, כפי שעשיתי לקראת מבחן הטעימה המדובר. 

הפירורית הטבעית של אסם מוכיחה את עצמה גם באפייה ויוצרת מעטה פריך, אם כי בהיר. מומלץ להוסיף פפריקה לפירורי הלחם כך שיקבלו גוון מפתה.

מחיר: 8.9 ש' לאריזה של 350 גרם

סה"כ: 37.1 ש' (מחיר להכנת 5 שניצלים מ־500 גרם חזה עוף נקי. נדרשו 200 גרם פירורים וגם תבלינים שונים)

שורה תחתונה: כדאי להשקיע בהכנת שניצלים אפויים בריאים וטעימים. הפירורים הטבעיים פריכים ומשמשים קנבס חלק לעבודה יצירתית. המחיר אינו גבוה בהשוואה למוצרים האחרים, והילדים לומדים ליהנות ולהעריך את חוויית הטעם. רובם אהבו את השניצל ותיארו אותו ככזה המרגיש ביתי ובריא.

מקום 2

שניצל ביתי (עם "שניצל ולתנור" - פירורי לחם לאפייה – קנור)

מה חשבו הילדים: כולם חשבו שמדובר בשניצל מגרה עד מאוד. הם שמחו לקראת הטעימה בשל מראהו המרשים של הציפוי. רוב הילדים תיארו את השניצל כטעים ועסיסי אך מלוח יתר על המידה. חמישה ילדים מתוך התשעה חשבו שמדובר בשניצל תעשייתי, וארבעה תיארו אותו כביתי. מרבית הילדים סיכמו את החוויה כ"בסדר" ואמרו כי לא היו מתנגדים לאכול שוב את השניצל.

ומה אני חשבתי: התאכזבתי לקרוא את כמות הרכיבים שהמוצר מכיל. הפירורים מכילים סוכר שאינו בריא כלל ובעל תכונות ממכרות, וילדים מגיבים לכך בצורה חד־משמעית. גם אני, כמו הנסיינים הצעירים, הרגשתי עודף מלח. העבודה עם הפירורים קלה ונוחה, הם נדבקים בכמות נכבדת ובלי צורך לחזור על הפעולה כמה פעמים.

מחיר: 5.65 ש' ל־180 גרם

סה"כ: 39.8 ש' (מחיר להכנת 5 שניצלים מ־500 גרם חזה עוף נקי. נדרשו 2 חבילות של פירורים וביצה אחת) 

שורה תחתונה: הילדים אהבו אבל הרגישו את עודף המלח. עודף התיבול של הפירורים הופך אותם לבעייתיים. מומלץ היה למתן את רכיבי הטעם של הפירורים עצמם ולהציע מתכון פשוט ומתובל בעדינות על גבי האריזה. מכיוון שאופן השימוש דורש ביצה טרופה, אין שום בעיה לתבל את הביצה באופן מדוד וללא סוכר מיותר. 

משום שהמוצר נוח לשימוש והפירורים מתקבלים פריכים עד מאוד, הייתי שמחה לגלות יום אחד מוצר משופר על המדפים.

מקום 3

שניצל אפוי - מאמא עוף

מה חשבו הילדים: השניצל השחום התקבל בתשואות, רק ילד אחד נותר אדיש למראהו. רוב הילדים התרשמו מפריכותו של השניצל ותיארו אותו כמהנה ומוצלח, אך חלקם הגדול הרגיש מייד שמדובר בשניצל תעשייתי. כמו כן, מליחותו הניכרת של השניצל עלתה לדיון לא פעם. הילדים סיכמו כי השניצל טעים וכי היו נהנים לאכול אותו שוב.

ומה אני חשבתי: שמחתי לקרוא על האריזה כי המוצר אינו מכיל מונוסודיום גלוטמט, אך כהרגלי אני ספקנית גדולה כשמדובר ברכיבים כוללניים דוגמת "תערובת תיבול" ושאר "עמילנים מסמיכים" ו"חלבונים", שאיני יודעת מה טיבם ומדוע יש בהם צורך. צורתו של השניצל כמעט ביתית ומצליחה להרשים את מי שעינו אינה חדה. הוראות ההכנה מדויקות והשניצל מתקבל פריך עד מאוד, אך גם אני זיהיתי מליחות יתר.

מחיר: 37 ש' לאריזה במשקל 500 גרם

סה״כ: 37 ש׳

שורה תחתונה: אמנם הילדים אהבו עד מאוד, אבל אני עדיין חושבת שאוכל תעשייתי מן המוכן ראוי לאכילה רק אם אין ברירה. לנוכח מחירו, רק קלות ההכנה מצדיקה את קנייתו. למראה אהבת הקהל הצעיר, אני יכולה להבין את הצלחתו הגדולה.

עוד באתר:

באיזו עיר בארץ הכי קל למצוא אהבה?

שיחקה עם האייפון במהלך מקלחת - ומתה

מקום 4

שניצל לטיגון או אפייה - עוף טוב

מה חשבו הילדים: מרבית הילדים טענו שמראהו של השניצלים חיוור ואינו מפתה. הרוב המוחץ ציין כי מדובר בשניצל בינוני, טעים פחות ובעל מרקם ספוגי. שמונה ילדים זיהו את השניצל כתעשייתי. רק ילד אחד לא היה מתנגד לאכול שוב את השניצל המדובר, כל השאר היו מוותרים על החוויה.

ומה אני חשבתי: רשימת הרכיבים התגלתה כידידותית במידת מה למשתמש המקפיד על תזונה בריאה. אחוז העוף גבוה. הסוכר מיותר, והמושג "חומרי טעם" היה ונותר חשוד בעיניי. ברור שאורח החיים המודרני מחייב לפעמים להשתמש בתחליפים התעשייתיים, ואם כך - עדיף שיהיה אפוי ומנתח של 100% חזה עוף. אפיתי את השניצלים בדיוק על פי ההוראות ונוכחתי לגלות כי הם מתקבלים חיוורים ורכים. אלמלא המבדק שבו פעלתי בדיוק לפי הוראות היצרן, הייתי אופה אותם בטמפרטורה גבוהה יותר ולמשך זמן ארוך יותר כדי לקבל שניצלים שזופים ופריכים.

מחיר: 29.9 ש' לאריזה הכוללת 500 גרם

סה"כ: 29.9 ש'

שורה תחתונה: רוב הילדים אהבו פחות את השניצל הזה. אני אמא מבשלת שמשתדלת לא להכניס מזון מעובד לפיותיהם של ילדיה, אבל יודעת שלא בכל בית זה מתאפשר. לכן הייתי ממליצה על השניצל של עוף טוב, בכמה השגות: רק אם אין אפשרות להכין לבד ורק אם אופים אותם בחום גבוה ולזמן ממושך. כך לפחות יש סיכוי שיתקבלו שניצלים טעימים.

מקום 5

שניצל ביתי (עם פירורי לחם לאפייה – מאסטר שף) 

מה חשבו הילדים: מראם של השניצלים הותיר רושם מעורב. רוב הילדים חשבו שאינם מגרים. טעמם של השניצלים התקבל כתעשייתי, הפירורים אינם פריכים מספיק, השניצל תואר כרך והחוויה כולה הוגדרה כבינונית. רובם סיכמו שהיו אוכלים שוב את השניצל רק אם היו חייבים.

ומה אני חשבתי: הרמתי גבה למקרא רשימת הרכיבים על האריזה. מדוע נדרשים תשעה רכיבים כדי לייצר פירורי לחם? 

כמו כן, הייתי מחדדת באופן ההכנה כי יש להשפריץ שמן על השניצלים טרם האפייה ונמנעת מהשימוש במונח "ספריי שמן", מוצר שאף הוא נתפס כתעשייתי מאוד.

פעלתי על פי ההוראות שעל האריזה והבחנתי בקושי קל בציפוי חזה העוף בפירורים. לא משנה כמה הידקתי - נשארו קרחות.

מחיר: 9.8 ש' לאריזה הכוללת 300 גרם

סה"כ: 37.3 ש' (מחיר להכנת 5 שניצלים מ־500 גרם חזה עוף נקי)

שורה תחתונה: אפשר לוותר. פירורי הלחם לא טעימים מספיק והעבודה איתם אינה זריזה ופשוטה. נותרו לא מעט קרחות על חזה העוף. כדאי לחשוב מחדש כיצד הופכים את המוצר לאטרקטיבי יותר, הן באופן השימוש היכול להציע מתכון לשניצל נהדר והן כמובן במבחן הרכיבים והטעם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...