המטבח התל־אביבי על המפה העולמית

מגזין אוכל אמריקני נחשב קבע: העיר הלבנה בין ערי הקולינריה הטובות בעולם • בכך היא מצטרפת למעצמות אוכל דוגמת ספרד, צרפת ואיטליה

העיר הלבנה בין ערי הקולינריה הטובות בעולם // צילום: יהושע יוסף // העיר הלבנה בין ערי הקולינריה הטובות בעולם

עיר ללא הפסקה - ועכשיו גם רשמית בירה קולינרית. "סייבור" ("Saveur") מגזין האוכל והלייף סטייל הנחשב מארה"ב, מדרג מדי שנה את יעדי הקולינריה הטובים ברחבי העולם, וכעת גם תל אביב־יפו בפנים. התואר הראשון נמצא תחת הקטגוריה "העיר הקולינרית הטובה בעולם עד 800,000 תושבים", לצד פירנצה האיטלקית וליון הצרפתית. הקטגוריה השנייה שבה זכתה העיר הלבנה בציון לשבח היא "היעד הקולינרי בעל השווקים וחנויות האוכל הטובים בעולם", לצד פאריס וברצלונה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בתל אביב־יפו פועלים 4,536 בתי אוכל ושלושה שווקים. בעיר לא הופתעו מהתואר היוקרתי.

רפי מזרחי, אחד הסוחרים בשוק הכרמל אמר ל"ישראל היום": "זה שוק התיירות מספר אחת בארץ. יש בו אותנטיות, ריחות מיוחדים וצבעים, כל המזרח התיכון בשוק אחד".

לדברי מזרחי, "בקרוב השוק יעבור שיפוץ; תשתיות יורחבו, דוכנים חדשים יוקמו ויהיה אפילו יותר כיף להסתובב כאן".

מזרחי מוסיף כי "כל מדריך תיירים שמכבד עצמו בתל אביב, מגיע קודם לשוק הכרמל".

גם מצד תושבי תל אביב לא נרשמה הפתעה מהזכייה. עם זאת, בהחלט יש מקום לשיפור. "יש מבחר ענק וטעים של אוכל מכל הסוגים בעיר", אומרת ליאת רותם (31) המתגוררת באזור כיכר רבין, "אין לי בעיה עם מסעדות היוקרה ומי שיש לו תקציב, שיבורך. אבל איך הגענו למצב שבו המבורגר, לאפה או צלחת פסטה עולים חמישים שקל?", היא תוהה.

שני התארים היוקרתיים החדשים מתווספים לשורה של תארים בינלאומיים שהוענקו לתל אביב בעבר, בהם: אחת מהערים המזנקות של המאה ה־21 ("Newsweek"), המרכז הטכנולוגי הראשי של אירופה ("Wall Street Journal"), הבירה "הקולית" של המזרח התיכון ("New York Times"), אחת מעשר ערי המסיבות הטובות בעולם ("Lonely Planet") ויעד התיירות הגאה הטובה בעולם ("Gaycities").

עוד במדור האוכל של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר