ממצאי הדו"ח המסקרן הבא עשויים להשאיר אתכם פעורי פה: ישראל הגיעה למקום ה־11 בהיקף הנכסים הפיננסיים לנפש נטו (ביורו) ב־2013 בדירוג 20 הכלכלות המובילות בעולם.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כך עולה מדו"ח מדד העושר העולמי שפירסמה בערב ראש השנה מחלקת המחקר של ענקית הביטוח הגרמנית אליאנס (Allianz) - חברת ביטוח נכסים בשווי של 46 מיליארד דולרים.
לפי הדירוג, מדינות דוגמת אוסטריה (מקום 12), דנמרק (13), איטליה (14), צרפת (15) ואפילו גרמניה (16) נמצאות מתחת לישראל. בארץ, שווי הנכסים הממוצע לנפש עומד על 55,840 יורו. בראש הרשימה נמצאת שווייץ עם שווי נכסים ממוצע לנפש של 146,540 יורו, אחריה ארה"ב עם שווי נכסים ממוצע לנפש העומד על 119,570 יורו ובמקום השלישי - בלגיה עם 78,300 יורו. את רשימת ה־20 סוגרות אירלנד (18), פורטוגל וספרד, שבה נאמד שווי הנכסים הממוצע לנפש ב־21,990 יורו.
בדירוג נוסף שערכה חברת אליאנס נבדק סך הנכסים הפיננסיים לנפש ברוטו - כלומר, בלי ניכויים שונים והנחות שמנסות לאמוד רק את הנכסים. ושוב - ישראל נמצאת בדירוג, אבל במקום נמוך יותר: 16 מתוך 20 מדינות. מתחתינו בטבלה נמצאות איטליה, גרמניה, אוסטריה ופינלנד. את הצמרת שוב כובשות שווייץ וארה"ב, ואחריהן - הולנד, דנמרק, שבדיה, אוסטרליה, קנדה, בלגיה, סינגפור ובריטניה.
לפי נתוני חטיבת המחקר של חברת אליאנס, סך הנכסים הפיננסיים של משקי הבית בעולם עמד בסוף 2013 על 118.3 טריליון יורו. מדובר בעלייה של 9.9% ביחס ל־2012 ובשיעור הצמיחה הגבוה ביותר מאז 2003. צמיחה זו נבעה מהביצועים יוצאי הדופן של הבורסות ביפן, בארה"ב ובאירופה.