רויטרס קריינות: עוז מרון
ארגון הטרור הג'יהאדיסטי דאעש, שהקים ח'ליפות איסלאמית בשטחים שבשליטתו בעיראק ובסוריה, ממשיך במאמציו לטהר את האזור מכל מי שאינם עומדים בסטנדרטים הדתיים הקיצוניים שלו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הקורבנות הם 40 אלף בני המיעוט היזידי, השייכים לעדה הכורדית, שהוגלו על ידי פעילי דאעש להר בצפון עיראק.
אם הם יישארו שם, הם ככל הנראה ימותו בצמא או ברעב, אך אם ינסו לרדת במורד ההר - יוצאו להורג על ידי דאעש.
לפי האו"ם, הפליטים היזידים מצאו מקלט בהר סינג'אד והתפרסו בתשעה מחנות שונים.
הר סינג'אד נחשב בעיראק ליעד הסופי של תיבת נח. 500 יזידים, ובהם 40 ילדים, מתו בשבוע האחרון.
לפחות 130 אלף כורדים, רבים מהם יזידים מאותו אזור, ברחו צפונה לעיר דהוק או לעיר אירביד, שהוצפה בחודשים האחרונים בפליטים כורדים הבורחים מאימת דאעש. למעשה, אזור סינג'אד התרוקן כמעט לחלוטין מ־300 אלף תושביו מאז הסתערו פעילי דאעש על העיר בשבת שעברה. רק 25 אלף תושבים נשארו במקום. "נאמר לנו להתאסלם או שנאבד את הראש שלנו", סיפר קולדון אטייס, שנשאר לשמור על החווה המשפחתית. לדבריו, "אף אחד לא בא לעזרתנו".
אחד הפליטים שהוגלה להר, שהזדהה בשם נאפי, סיפר כי לא נותרו להם מים, מזון או תחמושת. "יש לנו פרוסת לחם אחת בלבד לחלוק בין עשרה אנשים ואנחנו צריכים לצעוד שני ק"מ כדי להביא מי שתייה", סיפר. לדבריו, תקיפה אווירית נגד הג'יהאדיסטים שלשום לא שינתה את המצב.
הגלייתם של היזידים להר סינג'אד מזכירה מאוד את עלילת הספר "ארבעים הימים של מוסא דאג", המתרחשת בעת רצח העם הארמני על ידי הטורקים ב־1915.
על פי הסיפור, ארמנים רבים, תושבי שבעה כפרים, קיבלו צווי גירוש לצורך יישובם מחדש במדבר. עקב כך הם התבצרו בהר משה שבדרום טורקיה. אחרי 53 ימים הם חולצו מההר על ידי ספינות מלחמה מצרפת ומבריטניה. בעיני רבים, הספר של הסופר היהודי־אוסטרי פרנץ ורפל ניבא את היחס כלפי היהודים מצד גרמניה הנאצית.