טלי שלום עזר עם מפיק הסרט, אלעד גביש, והפרס, שלשום // צילום: ניר שאנני // טלי שלום עזר עם מפיק הסרט, אלעד גביש, והפרס, שלשום

"קשה לי להיות שמחה"

במוצ"ש התבשרה טלי שלום־עזר (36) שסרט הביכורים שלה, "פרינסס", זכה בפרס הראשון בפסטיבל הקולנוע בירושלים יחד עם הסרט "גט" של האחים אלקבץ

בתוך המציאות הלא פשוטה בארץ בשבוע האחרון, פסטיבל הקולנוע בירושלים, שהגיע לסיומו במוצ"ש, היה אחד מאירועי התרבות היחידים שהתקיימו כמתוכנן, והוא הצליח למשוך אליו יותר מ־60 אלף צופים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

באורח יוצא דופן, את הפרס הראשון בתחרות הסרט העלילתי הישראלי, שעליו התמודדו שבעה סרטים, חלקו שני סרטים: "גט: המשפט של ויויאן אמסלם" של האחים שלומי ורונית אלקבץ, ו"פרינסס", סרט הביכורים של טלי שלום־עזר.

בעוד האחים אלקבץ בעלי ותק ומוניטין בתעשיית הקולנוע, הרי שעבור שלום־עזר (36) היה זה הישג מדהים על סרט ראשון באורך מלא. "זה היה מעבר לפנטזיה שלי", היא אומרת ביום שאחרי הזכייה. "היו בתחרות סרטים כל כך מדהימים וחזקים, הקולנוע שלנו באמת יוצא דופן ואיכותי אז הכבוד הוא עצום". 

"פרינסס", שבו משחקים קרן מור, אורי פפר, שירה האס ואדר זהר־הנץ, מגולל את סיפורה של אדר בת ה־12. בזמן שאמה נעדרת מהבית, אביה החורג מפתח איתה משחקי תפקידים שגולשים למחוזות מסוכנים. במקביל אדר פוגשת באלן, נער שדומה לה להפליא, ויוצאת איתו למסע אפל מילדות להתבגרות. 

"אחת הסיבות שהסרט כל כך קשה לעיכול היא שהוא מדבר על מיניות בתוך המשפחה", אומרת שלום־עזר. ניסיתי להבין מערכות יחסים כאלה, איך הן קורות ואיפה עובר הגבול. הנושא של מיניות בתוך המשפחה לא מדובר בכלל, לא רק בקולנוע, אלא גם במציאות. היה לי חשוב כן לפתוח שיח בנושא. זה לא סרט שיפוטי או מחנך, אלא סרט שמתבונן בדבר הזה. הכרה בסרט כזה היא מאוד משמעותית ומשמחת. יש לי שאיפה שאולי ככה הסרט יגיע ליותר אנשים שיעזו לצפות בו. עכשיו אנחנו מתחילים לשלוח לפסטיבלים ומחכים לראות מה קורה". 

אני מניחה שהמלחמה בחוץ העיבה על השמחה של הזכייה. 

"בטח, ללא ספק. אני עובדת על הסרט שנים, יחד עם שותפים מדהימים שנתנו את הנשמה, והנה הגיע היום הזה, וההכרזה על הפרס - וקשה לנו להיות שמחים. אני קמה בבוקר, פותחת טלוויזיה ורואה דיווחים על הרוגים. זה מצב שבלתי אפשרי לשמוח בו. לי ולשאר הבימאים בפסטיבל היתה התלבטות איך ממשיכים בחיים ובשיגרה. היו לנו הרבה דיונים סביב זה, זה לא היה פשוט".

יש כבר מחשבות על הסרט הבא?

"אני יוצרת, זה מה שאני עושה, אז תמיד יש לי רעיונות. הסרט הבא עדיין בפיתוח, בחיתולים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...