אחרי הגלים שעורר מעצרו, יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד, אלון חסן, פתח אתמול סוף סוף את הפה. בתום דיון בבית המשפט מעצרו הוארך והוא הורחק מהנמל לשלושה חודשים. בינתיים, בנמל עצמו לא שוככת הסערה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"אני מבקש מאדוני שיתאפשר לי להגיע ולעשות את העבודה שלי כיו"ר ועד עובדים", אמר אתמול חסן לשופט השלום בכפר סבא מיכאל קרשן, בפני אולם שהיה מלא בתומכיו ובחברי הוועד, "אני מנהל מאבק שבטח אדוני שמע עליו. אנחנו נאבקים בכלל על עבודה מאורגנת ועל הנמלים. אני בוועד 15 שנה, אני יו"ר ועד העובדים משנת 2002, ואין דרך אחרת להוציא אותי מהמשחק - או להרוג אותי או לנסות להפליל אותי. אני מבקש לאפשר לי להמשיך את העבודה שלי, ורק את העבודה שלי".
השופט קרשן קבע כי חסן, שחשוד בקבלת שוחד, בסחיטה באיומים ובהלבנת הון, יישאר במעצר עד יום שישי. לאחר מכן יישלח למעצר בית עד 22 בחודש. נוסף על כך, השופט לא נענה לבקשתו, והרחיק אותו מנמל אשדוד למשך 90 ימים. סניגורו של חסן, עו"ד בני כץ, הגיב על ההחלטה ואמר כי "מתחזק מה שטענתי לגבי הראיות ועוצמתן. הן אינן חזקות ואפילו ההפך מכך. שחרורו של אלון הוא הישג, ואנחנו מברכים על כך". כמו כן, הוארך עד יום שישי מעצרם של בעלי חברת "דנה שירותי נמל" יוני בלטר, מנכ"ל החברה אורי בלטר ודוד חסן, המכהן כסמנכ"ל תפעול של החברה והוא אחיינו של יו"ר ועד עובדי הנמל. לאחר מכן הם ישהו במעצר בית עד 16 בחודש.
ובנמל עצמו - עסקים כרגיל, או יותר נכון, הצרות הרגילות. מנכ"ל הנמל בפועל יצחק בלומנטל שלח אתמול מכתב מפורט ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, ובו החלטה להקפיא מכרז לגיוס 60 סוורים לנמל ולגבש הליך גיוס חדש. זאת לאחר שהתגלה לכאורה כי כמה מאלו שהגישו מועמדות לתפקיד הם קרובי משפחה של נציגי ועד העובדים בוועדת הקבלה.
במכתבו לניסנקורן מציין בלומנטל כי "כהונתם של נציגי הוועד, תוך ניגוד עניינים מובהק בלי שהצהירו עליו, היא הפרה של התחייבות ההסתדרות בבג"ץ לפעול לאיוש משרות באופן שוויוני".
תגובת ועד עובדי נמל אשדוד להודעתו של מנכ"ל הנמל לא איחרה להגיע. "מנכ"ל נמל אשדוד מנסה אף הוא להצטרף ל'רוקדים על הדם' ולנצל אווירה ציבורית טעונה ועוינת נגד עובדי הנמל, על מנת לבצע מחטף ולפגוע בעבודה המאורגנת", טענו בוועד. ההנהלה, מצידה, לא נשארה חייבת, ומסרה כי "כל ניסיון להוציא את דיבתו של בלומנטל רעה ייתקל בתביעה על הוצאת לשון הרע ובהליך משפטי".
בהכנת הידיעה השתתפו איציק סבן, חזי שטרנליכט ושלומי דיאז