פילה דג עם מחית כרובית // פילה דג עם מחית כרובית

מי צריך לחם? מתכוני ירקות בתנור

פילה דג עם מחית כרובית או סלט ירקות צלויים? • מתכוני ירקות בתנור

תנובתה של העונה כמעט אינסופית. פקעות, שורשים, תפרחות ואניצים. וכולם כחומר ביד היוצר. אני מעמיסה מלוא הסל וניגשת לחקור שלל אפשרויות של בישול. יוצרת גוונים, מרקמים וטעמים מכל טוב ירק השדה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ואם כבר בישול של ירקות העונה הנפלאים, אני מעדיפה צלייה איטית ועוצמתית בתנור. פורסת על תבנית רחבה פרחים קטנטנים ולבנים של כרובית או פלחי שורשים צבעוניים, מתובלים במלח ים אפרפר ובפלפל שחור מעקצץ. וגם גרגירי כוסברה, שום ושמן זית. לפעמים קמצוץ תערובת קארי טרייה וטחונה, ענפי בצל ירוק שלמים או צרור תימין. את הירקות הצלויים אני זוללת ככה, היישר מן התבנית. ולפעמים משנסת מותניים, מפשילה שרוולים וממשיכה ויוצרת סלט שמרכזו ירקות צלויים וסביבתו ירוקה ורעננה, או מגישה לצד פילה דג לבן עשוי במחבת לשלמות.

maya.darin.tlv@gmail.com

פילה דג עם מחית כרובית 

החומרים (ל־4 מנות):

• 4 דגי דניס מפולטים ונקיים מעצמות

• 4 כפות שמן זית

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם למחית

• 2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות

• 2 כוסות פרחי כרובית

• 2 כוסות חלב 

• מלח לפי הטעם

לכרובית הצלויה

• 2 כוסות פרחי כרובית קטנים

• 1 כף גרגירי כוסברה גרוסים

• 4 כפות שמן זית 

• 2 שיני שום כתושות

• 1 כף ג'ינג'ר מגורר

• מלח אטלנטי לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• חופן בצל ירוק קצוץ (עם החלק הלבן)

אופן ההכנה:

מכינים את המחית: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה ואת פרחי הכרובית עם החלב (אם יש צורך, מוסיפים מים כדי לכסות את הירקות בנוזל), מתבלים במלח ומבשלים עד שמתרכך, מסננים (שומרים את נוזלי הבישול) וטוחנים למחית חלקה (משתמשים בנוזלי הבישול לפי הצורך).

מכינים את הכרובית הצלויה: מחממים תנור ל־190 מעלות,מערבבים יחדיו את כל החומרים, למעט הבצל הירוק, משטחים בתבנית וצולים כ־5 דקות עד שפרחי הכרובית מזהיבים.

מכינים את הדג: במחבת רחבה מחממים שמן זית, מניחים את הדגים כך שהעור כלפי מטה, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס וצולים כ־5 דקות. מדי פעם בפעם מלחחים את הדגים בשמן הזית.לקראת סיום הופכים את הדגים על הצד של הבשר למשך דקתיים.

מסדרים על צלחות הגשה את המחית, מניחים עליה שני נתחי דג לכל מנה, מקשטים בכרובית צלויה ובבצל ירוק קצוץ ומגישים מייד.

סלט ירקות צלויים

החומרים (ל־4 מנות):

• 2 סלקים

• 2 לפתות

• 2 שורשי פטרוזיליה

• 4 שורשי סלרי

• שמן זית

• מלח אטלנטי לפי הטעם

• 1 כף זרעי כוסברה כתושים

• 8 עלי חסה רומית קרועים לפיסות

• 1 כוס עלי תבלין (פטרוזיליה, כוסברה) מופרדים

לרוטב

• 2 כפיות חרדל חלק

• 1 כפית דבש

• 1 שן שום כתושה

• 1/4 כוס חומץ תפוחים

• 1/2 כוס שמן זית

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות. עוטפים את הסלקים בנייר כסף.

צולים את הסלקים במשך כשעה עד שמתרכך. מסירים את נייר הכסף, מצננים ומקלפים בעדינות. חותכים לפלחים דקים. במקביל, חותכים את הלפתות לפלחים. מצננים מעט.

מקלפים את שורשי הפטרוזיליה ואת שורשי הסלרי וחותכים לחתיכות.

מחממים תנור ל־180 מעלות. מסדרים את הירקות בתבנית, מתבלים בשמן זית, במלח אטלנטי ובזרעי כוסברה וצולים כ־30 דקות. מצננים.

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

מערבבים בעדינות את הירקות הצלויים עם עלי החסה והתבלין, מתבלים ברוטב ומגישים מייד.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

מתכונים: קציצות דגים לליל הסדר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...