יו"ר הקואליציה על ביטול חוק המסתננים: "זו לא דמוקרטיה"

ח"כ יריב לוין (ליכוד): "תושבי דרום תל אביב הופקרו ומי שלא מבין שכאשר אתה מפקיר את התושבים אתה מפקיר את מדינת ישראל כולה - לא חי במציאות הקיימת כאן"

צילום: קוקו (ארכיון) //  ,
צילום: קוקו (ארכיון) //

צילום: דורון פרסאוד, ארכיון: מיקי שמידט, משה בן שמחון, Israeli Media, הגשה: דניאל רוט, איפור: הגר נחמיאס

בהרכב מורחב של תשעה שופטים בראשות נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, פסל אתמול (שני) בג"צ את החוק שנועד למנוע כניסת מסתננים לישראל. השופטים קבעו כי התיקון אינו חוקתי ופוגע באופן לא מידתי בזכות לחירות,בחוק היסוד כבוד האדם וחירותו. 

יו"ר הקואליציה מסיעת הליכוד, ח"כ יריב לוין מסביר את עמדתו על הסוגיה: אני חושב שזו החלטה מטורפת, אבל היא לא בחלל הריק, היא המשך ישיר לתהליך שאנו עדים לו. זו הופכת לשיטה של פסילה סיטונאית של חקיקה בכנסת ויש לה השלכה קשה גם על הדמוקרטיה הישראלית. 

"זו לא דמוקרטיה"

"דמוקרטיה היא שלטון של העם, העם שולח את נציגיו לכנסת כדי שהם יקבעו את הנורמות ויחוקקו, וכאשר קומץ שופטים מחליט שהוא לוקח לידיו את הסמכות והזכות לקבוע מה חוקתי ומה הוא מאשר או לא, וכאשר הקומץ הזה בוחר את עצמו בהליך שנעשה בחדרי חדרים בלי שקיפות בלי שיתוף של הציבור כולו, אני חושב שזה הרבה מאוד דברים, דמוקרטיה זה לא".

"ההחלטה התקבלה ברוב גורף של 9 שופטים שכולם באים מאותו רקע, ואף אחד מהם לא חי את התוצאה הנוראה של פלישת מהגרי העבודה לתוך תחומי מדינת ישראל. צריך לבצע שתי פעולות: אחת לטפל באופן נקודתי בחקיקה שתיתן מענה לסוגיה הזו, חוק שיהיה די דומה לחוק הקיים, וישים לא רק מחסום פיזי כמו הגדר אלא גם מחסום תודעתי שאנשים יידעו שאם יבואו דינם להיעצר ולהיות מגורשים והמוטיבציה לבוא תרד והגבול ייאטם"."המהלך השני הרחב יותר- שינוי בפניה של מערכת המשפט, זה צריך להתחיל משינוי בשיטת בחירת השופטים. להוציא את השיטה מידיהם של השופטים, את השליטה במערכת מגוף קטן שפועל בחדרי חדרים ולייצר מערכת משפט הרבה יותר פלורליסטים ורחבה שלא תקבל החלטות חמורות מהסוג הזה".

"תושבי דרום תל אביב הופקרו ומי שלא מבין שכאשר אתה מפקיר את תושבי דרום תל אביב, ומפקיר את תושבי אילת וערד וערים אחרות אתה בסופו של דבר מפקיר את מדינת ישראל כולה- כנראה שאיננו חי במציאות הקיימת כאן. זו הוכחה נוספת לניתוק הקיים בין אותו קומץ שופטים ששולט במערכת המשפט לבין מציאות החיים שלנו. ואני יכול להבטיח להם שאני אמשיך במאבק העיקש שלי לשינוי של המערכת הזו כדי לשמור על כך שמדינת ישראל תהיה מדינה יהודית ולא מן מדינת כל אזרחיה בה זכויות אדם כביכול גוברת על הזכות שלנו לנהל כאן חיים יהודיים".

"שיח זכויות אדם מזויף לחלטין"

"אני חושב שיש בזה הרבה צביעות. זה לא דמוקרטיה וגם לא זכויות אדם. זה שיח זכויות אדם מזויף לחלוטין כי זכויות אדם הם קודם כל של אותם תושבי תל אביב שצריך לדאוג להם הרבה יותר מאשר לאותם אנשים שנכנסים לכאן באופן בלתי חוקי ומציפים את הארץ ועכשיו גם דורשים לקבל בה זכויות שלא מגיעות להן. הגיע הזמן שאנחנו נרגיש מחויבות גם לתושבנו.

לאורך כל הדרך בולט בפסיקות של בית המשפט העליון קו שבו מה שקובע הוא לא מהותה של הזכות אלא מי הוא אותו האיש שמבקש את הזכות, כאשר גירשו את תושבי גוש קטיף וצפון השומרון מביתם בלי זכויות ומקומות עבודה בית המשפט נדם, כאשר חקלאים פלשתינים טוענים לאיזו זכות על איזה עץ שעליו עוברת גדר ההפרדה, עוצרים את הגדר והבנייה ומפקירים את ביטחון אזרחי ישראל, במקום לבחור בפתרון קל של תשלום פיצוי, העיקר לקדש את זכות הקניין שלהם. כך גם כאן, לתושבי דרום תל אביב שחיים בתת תנאים אין שום זכויות ולאותם מהגרי עבודה שנכנסו לכאן באופן בלתי חוקי פתאום שיח זכויות אדם מתעורר לחיים, זאת צביעות, זה זיוף והדבר הזה בא דווקא מהמקום שהיה צריך להיות הראשון ששומר על אותם אנשים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר