המספרות חוזרות - לכלבים בלבד

בזמן שמספרות המיועדות לבני אדם סגורות בשל תקנות החירום, לבקשת המשטרה החריגו במשרד הבריאות את מספרות הכלבים מאחר שמדובר בצורך בריאותי עבור חלק מההולכים על ארבע

האו קורונה // צילום אילוסטרציה: Getty Images

משבר הקורונה מאלץ רבים להתאזר בסבלנות ולהתמודד עם תספורת בעייתית עד תום הגבלות התנועה שהטילה הממשלה, אבל מהיום (ראשון) אוכלוסיית הכלבים בישראל כבר יכולה ליהנות מפרווה מעוצבת כהלכה. מאחר שאצל חלק מידידינו הטובים ביותר תספורת היא צורך בריאותי, במשטרה פנו למשרד הבריאות בבקשה להחריג את מספרות הכלבים ולאפשר להן לעבוד על פי תקנות החירום.

לעומת בני האדם, טיפול הפרווה אצל הכלבים, אינו רק צורך אופנתי, אלא מסייע לכלב לשמור על ניקיונו ועל בריאותו. הזנחה יכולה להוביל לחיידקים, טפילים ומחלות שונות שניתן להימנע מהם אם מקפידים על שגרת טיפוח עבור הכלב - וחלק בלתי נפרד מטיפוח הפרווה הוא התספורת. 

צריך גם לקצוץ ציפורניים בתקופת הקורונה // צילום אילוסטרציה: Getty Images
צריך גם לקצוץ ציפורניים בתקופת הקורונה // צילום אילוסטרציה: Getty Images

יש כלבים שהתספורת נחוצה להם ואף הכרחית, בעיקר בחודשי הקיץ החמים, וללא תספורת הפרווה תתארך ויכולה לאגור לכלוך ותהפוך למטרד שיפגע בבריאות העור שלהם. עונת התספורות מתחילה כשמזג האוויר מתחמם, ולכן רצוי לספר כלבים בחודשי האביב והקיץ.

עוד בנושא:

• בזמן הסגר: בראשל"צ לא שוכחים את החתולים

• רקסי מתעטש? קורונה וחיות מחמד

• "אומנות בסגר": בנה גלריה המיועדת לגרבילים בלבד

• זה רק אני והחתול שלי: כיצד לשפר את הקשר עם חיית המחמד בזמן בידוד?

בעלי כלבים פנו לאחרונה למשטרת מחוז תל אביב בטענה שסגירת מספרות הכלבים פוגעת בבריאותם של הכלבים, והבהירו שלא מדובר במותרות וכי אי תספורת או גזיזת הציפורניים עשויים לגרום לבעל החיים לדלקת עיניים, דלקות או קשרים בפרווה. בעקבות כך, נעשתה פנייה יזומה של מחלקת הייעוץ המשפטי של המשטרה למשרד הבריאות - שהתיר את פתיחתן של מספרות הכלבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר